• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: Já s žádným vykoužkováním nepočítám. Preferenční hlasy jsou pro mě čistě nástroj vnitrostranické politiky: za prvé, v počtu preferenční hlasů je nuté nějak obhájit pořadí získané v primárních volbách, jinak ani nemá další rok se cenu do těch primárních voleb hlásit. Za druhé: do kampaně jsem nakonec ani nic neinvestoval ze svého (vím, že to zní blbě, ale faktem je, že to, že držím nezávislou síť s dosahem nejen po Praze 6 a 7, ale i do centra Prahy, která zatím pořád ještě nějak stojí mimo tlaky, které můžou vyvíjet na Internet kapitálově nejsilnější skupiny, a že to dělám bez jakýchkoliv dotací, apod. - to je samo o sobě něco, co s programem Pirátů velmi úzce souvisí, a jednou se to může hodit, a prostě mi to nevydělává tolik, abych si mohl dovolit přispět jinak, než symbolicky, nebo než jako dobrovolník, který rozhodí pár těch předvolebních letáků po tramvajových a autobusových zastávkách)
    DAYSIR
    DAYSIR --- ---
    NECROMAN: jedinej, kdo má reálnou šanci na kroužky bez nějaké křeče je Nina. Jinak tam žádné aspoň trochu veřejně známé osobnosti nejsou.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: Nabízí se diskuze: Kdo podle vás má z Pirátů reálnou šanci na to být vykroužkovaný z nižších pozic? Při zisku cca 15 % a nízké volební účasti je třeba na vykroužkování cca 15 tisíc preferenčních hlasů napříč celou republikou.

    U minulých eurovoleb díky křížkům přeskočili všeho všudy dva kandidáti Štětina Jaromír za TOP09 z 5. pozice a Ransdorf Miloslav za KSČM ze 4. pozice.

    Kandidátka Pirátů:
    Jmenné seznamy | volby.cz
    https://volby.cz/pls/ep2019/ep2111?xjazyk=CZ&xv=1&xt=2&xstrana=27
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: pak je tam i ta činnost ve prospěch, ale to je už právničina, co pod tím zahrnout a je otázka, jestli by policie do toho sporu šla, protože soud se může protáhnout na pár let a v případě prohry to většinou dopadne tak, že pak musí žalovaný doplácet plat zpětně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: z diskuze na fóru:
    Omezení práv příslušníka
    § 47
    (1) Příslušník nesmí být členem politické strany nebo politického hnutí ani vykonávat činnost v jejich prospěch; volební právo příslušníka tím není dotčeno.


    Volební právo zahrnuje jak právo volit, tak právo "být volen". Jedná se o právo zaručené Ústavou, které je zjevně z omezení definovaného paragrafem 47 explicitně vyjmuto...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: ANO musí být hodně zoufalé ve snaze vytáhnout něco na Piráty :) A to mají k dispozici stovky záznamů v evidenci schůzek a veškeré zápisy z činnosti místních a krajských skupin na fóru.
    I kdyby to byl problém, tak jen problém daného policisty, který s tím souhlasil, ne Pirátů.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a tak, ze prislusnik ozbrojenych slozek nesmi byt clenem politicke strany je v zakone... sakra dlouho. Sluzebni zakon explicitne rika i to, ze nesmis vykonavat cinnost ve prospech (jakekoliv) politicke strany. Pirati jsou ovsem preborniky, pokud jde o cinnost na hrane zakona. Jasne, dokud byli "na okraji" preferenci, tak na ta poruseni zakona kazdy kaslal, ale dnes uz i Pirati musi pocitat s tim, ze jejich kritici budou vytahovat podobne veci.... v podobnem duchu, jako driv kritizovali Pirati.

    Smida se viditelne a dost okate na one hrane zakona sam pohybuje. Holt si musi vybrat, zda chce byt politikem se vsemi riziky z toho plynoucimi... a nebo policistou s jistotami staleho zamestnani - vcetne omezeni z toho plynoucich, ta jsou predem ze zakona znama...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANO chce mimořádné jednání bezpečnostního výboru. Nelíbí se mu aktivní policista u Pirátů | info.cz
    https://www.info.cz/...nani-bezpecnostniho-vyboru-nelibi-se-mu-aktivni-policista-u-piratu-41641.html
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LINKOS: asi je ufo (neidentifikovaný létající objekt) co létá tak rychle, že se začalo zrcadlit v čase ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Komentář Martina Jiránka: Hospodářský výbor se postavil za zrušení vysokých pokut při změně operátora
    https://www.pirati.cz/...vy/hospodarsky-vybor-je-pro-zruseni-drakonickych-pokut-zmena-operatora.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: a tak z dozorci rady prazskych dopravnich podniku by to az tak daleko preci uz nemel... no ale 30 lidi, to neni veru mnoho na 'povedene' setkani - to by se PR odbor mel trosicku vice cinit...
    XCHAOS: a tak slibem nikdy nezarmoutis, zejo... na magistratu Pirati taky slibovali transparentnost a zatim je vse vicemene pri starem :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Oni ty ufa tu jsou dva? Jednoho vidím a druhého ne
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: ja spis nejsem presvedcen, ze by cast piratsva chtela nejak slapnout rusum na paty. 30lidi je dost malo, ale souhlasim, prejmenovani namesti by urcite nasralo ruskou ambasadu a ovcacka.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: nebyl, je z jihomoravského kraje a toto byla primárně akce Prahy 6.
    Sešlo se kolem 30 lidí a bylo to řekl bych velmi povedené setkání. Teď jen otázka, jak se chytne ten nápad na pojmenování parku. Bohužel na Praze 6 jsou Piráti v opozici, na druhou stranu o místopisu rozhoduje komise z HMP.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: byl tam i Vasicek?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    V sobotu jsme si v Dejvicích připomněli výročí odvlečení ruských exulantů po konci 2. světové války zpátky do Ruska. Tito spoluobčané ruského, ukrajinského a běloruského původu byli protiprávně a bez soudu odvlečeni ze svých domovů do sibiřských gulagů, odkud se mnozí už nikdy nevrátili.
    Při této přiležitosti byla i představena petice na přejmenování bezejmenného parku na Náměstí Interbrigády na "Park ruského exilu. Článek je dostupný zde:
    Nezapomínejme na zločinné odvlečení našich občanů do gulagů. Piráti Prahy 6 chtějí Park ruského… - Pirátské listy
    https://www.piratskelisty.cz/...eni-nasich-obcanu-do-gulagu-pirati-prahy-6-chteji-park-ruskeho-exilu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: trochu kumulátor...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam