• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: Prosím, prosím, respektuj doporučení v záhlaví. Kdyžtak zkus reagovat v klubu [ Piráti.cz (unofficial) (mostly trolling, jinak též nábor zájemců o členství) ]

    Nakonec to tu zvládneme umoderovat, resp. doslovat "umlčet" - reagovat mlčením tak dlouho, až je unudíme a umlčíme...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    STRUNA: Zelení mužíci na pokyn Kremlu iniciujou jednostranné vyhlášení nezávislosti součásti suveréního státu. Suver=nní stát se brání vojenskou silou. Rusko pošle tanky (mj bez mandátu OSN).
    Ale Piráti kteří informující o pokračujícím narušování suverenity jsou přes čáru. Koneckonců, Krym a Doněck byly taky vždycky ruské. Jako Jižní Osetie a Abcházie.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JVMLOK: to ze ji tam sam nevidis fakt neznamena vubec nic ;) Tvuj prispevek ma rovnez nulovou informacni hodnotu :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DANYSEK: tyjo schvalne jsem to cetl dvakrat jestli to ma nejakou informacni a argumentacni hodnotu. ale 2x0 zustava 0 bez ohledu na pocet smajliku.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Potomci češkých předválečných Romů jsou vcelku integrovaní (alespoň ti co znám), daleko horší je to s těmi, co v relativně nedávné době přišli do Čech z východního Slovenska.
    To je obvykle úplně jiná mentalita.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: nevím jestli sestehovani lidi s potenciálně asocialnim chováním se dá nazývat "integrací". A rozhodně zaspal stát v řešení problémů které toto sestehovavani prineslo. Ať jde o pokusy za minulého režimu , nebo o nerizene vystěhovávani těchto lidí z lukrativních nemovitosti a sestehovani do vyloučených lokalit.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Počujte, Kefalín. A čo si vy predstavujete pod takým slovom 'integrovat'?
    Ono jsou to hezky fraze, co rikas - ale zrovna ten Chanov byl prave jednim z tech pokusu o integraci. Mel to byt dokonce vzor. Vysledky z odstupem skoro 50 let muzes zhodnotit sam. A rovnou si muzes polozit otazku, proc z tama uz po par letech spousta lidi utekla :-) Jak chces integrovat nekoho, kdo o tu integraci sami vlastne ani moc nestoji? :-) Se povidej na ceny nemovitosti, to samo o sobe ma dost vypovidajici hodnotu. Prestehoval by ses tam ty sam...? ;-) Levnej internet by tam urcite taky potrebovali :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STRUNA: OSN především Gruzii přijalo jako zemi exisujících v hranicích, které existovaly před vpádem do Jižní Osetie (severní Osetie je pod Ruskem už déle). Pochopil jsem to tak, že jde o posunování hranice, kterou vytvořili ještě po vpádu do Jižní Osetie... prostě zjistili, že mají vodní zdroje na území Gruzie, tak si je zabrali, přestože tam třeba žili lidi, co by chtěli zůstat v Gruzii.

    Myslím význam toho, že jsou Piráti v těchto příhraničních konfliktech s Ruskem aktivní, spočívá hlavně v tom, že nás naši odpůrci nemůžou označit za "proruské trolly", k čemuž tu jeden čas tendence v podstatě byla. Samozřejmě je potřeba sledovat situaci ve světě rovnoměrně. Ale důležitý moment je vysvětlit voličům, že k ruskému impériu jako vzoru dnes vzhlíží s obdivem především určitá část pseudokonzervativních národovců, a ne středoleví proevropští liberálové (což je věc, kterou je nutné vysvětlit i tady, když z nás každý druhý troll dělá "bolševiky")
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: myslím jim vozy definitivně spálili až v 50tých letech (ovšem válku jich moc nepřežilo ani tak...). Za první republiky a rakouska-uherska mohly být nějaké vyhlášky, to je možné. Každopádně, vzhledem k tomu, že šlo o původně relativně malou populaci, která prošla značnou populační explozí, aniž by jí během té exploze většinová společnost dokázala integrovat, tak je skutečně dost mnohovrstevnatý problém. Není tady asi žádná možnost, jak by se v tomhle množství dnes mohli masivně vrátit k nějakým "kořenům"... v téhle době, v tomhle systému... jiná cesta, než nějaká forma integrace tu fakt dnes není.
    STRUNA
    STRUNA --- ---
    XCHAOS: Po pravdě, tohle se mi vůbec nelíbí. Nikde žádná informace z historie, jak vlastně ten konflikt začal. Naše republika na tom měla taky dost podíl (dodávky zbraní do Gruzie). Dále by mne zajímalo, jestli ta vaše kolegyně pojede i do palestiny, kde se tohle děje skoro každý půlrok a nebo co dělá Turecko v Sýrii? Myslel jsem, že Piráti vnesou nový vítr do plachet, ale takhle tendenčně vykreslovat komplikovanou situaci, která se táhne více než 11 let. Tohle je velký nešvar, který akorát podněcuje k odsuzování lidí, jen pro to, že se narodili, tam kde se narodili. Ano souhlasím, že Ruská vláda je problém, ale nikde se neuvádí, že si za to, jako západ, částečně můžeme sami. Takové řeči akorát vedou k válkám a né konstruktivní diskuzi. Fandím Pirátům na komunální úrovni, ale tohle je už ale přes čáru. Myslím, že byste se měli zaměřit na to, co se dá změnit u nás potažmo v EU. Pokud chcete řešit zahraniční věci, asi bych začal porušování stanov OSN a útoky bez mandátu OSN a nebo proč EU (v největší míře DE) podporuje Palestinu, kde větší podíl prostředků jde rovnou do rukou teroristů... ale věřím, tohle nikdo řešit nechce a nebude ...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DANYSEK: ja mel pocit ze jim kocovani zakazali uz za Rakousko Uherska, matne si pamatuju nejakou fotku vystrizku z novin v romskym muzeu. Kazdopadne jak rikas, po devastaci v pulce dvacatyho stoleti kdy se rozbily nektery dulezity vazby mezi prislusnikama rodu, v podstate zanikly posledni zbytky tradic a zustal jim uz jenom pernik, lichva a corky zadna cesta zpatky neexistuje. Nemyslim ze je to resitelnej problem, a i kdyzby se nakrasne podarilo zapojit romsky elity, tak jejich slovo uz dneska neni co byvalo a navic tezko si predstavit jejich motivaci k plnohodnotne asimilaci, kdyz by paradoxne ta asimilace vedla k tomu, ze jejich postaveni jeste vic klesne na vyznamu. hm...kdyz mluvim o resitelnym problemu...mozna neni ani dobre pojmenovany, v cem vlastne problem spociva :(
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jen pokracovani letitych experimentu ve snaze privazat na retez kocujici etnikum na jedno misto, ktery se tahne uz od 17.stoleti :) V nasich koncinach to dorazili komunisti - i kdyz v novodobe historii ty pokusy "podchytit je" odrazi treba zakon c. 117 z leta roku 1927. Po roce 1965 se to jeste vylepsilo jejich nasilnym presidlovanim. Chanov je jen dalsi nepovedeny experiment, kde by uz konecne by si nekdo mel priznat, ze se fakt nepovedl - nikoliv se v nem snazit krecovite pokracovat. Nemyslim si, ze by jeden pirat najednou neco magicky zmenil, kdyz historie je dlazdena hlavami stovek lidi, co mela podobne ambice a neuspela :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hehe, tak Snědá Tíseň byli fskutečnosti Piráti. Je suis Čočkin :-)
    Piráti se snaží změnit Chanov. Řešení ghett v Česku nefunguje, protože se děje bez Romů, říkají - Romea.cz
    http://www.romea.cz/...-zmenit-chanov.reseni-ghett-v-cesku-nefunguje-protoze-se-deje-bez-romu-rikaji
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: obligatni otazka... a kde se na to vezmou prachy? :-) Nesouhlasit je hezky, ale demograficka krivka je neuprosna. Statistika nuda je. Pirati prece prosazuji prubezny system - a k tomu NZP jako bonus. Uz jsou nekde "piratske" kalkulace k jimi prosazovanemu socialnimu systemu? Zatim to jen vypada, ze se strili populisticka hesla, aniz by to kdokoliv jakkoliv spocital.
    XCHAOS: to plati mozna pro tvoji socialni bublinu :-) V te moji rozhodne ti smrtelne nemocni a na umreni uz pred duchodem fakt nefiguruji. Mozna to souvisi s tim, ze holt v moji socialni bubline zijou lidi se zodpovednejsim pristupem k zivotu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pirátka Gregorová na gruzínsko-ruské hranici
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/marketa-gregorova-na-gruzinske-hranici.html
    „Chci vyslat jasný signál místním obyvatelům, že v tom nejsou sami, že situaci podrobně sledujeme. Je to pro ně nesmírně důležité. A taky je třeba Rusku dávat jasně najevo, že si nemohou dovolit cokoliv a kde jsou hranice shovívavosti mezinárodního společenství. Představa, že přijdete na nějaké území, zapíchnete se samopalem v ruce do země klacek s cedulkou, dáte lidem tři dny na vystěhování, několik z nich zavřete s tím, že ta zem je od teď vaše, je neakceptovatelná, nejsme v pravěku,“ dodala Gregorová.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    K těm důchodům: popravdě, jak je člověk nad 40, tak se víc a víc setkává s lidma, kteří zemřou předčasně a odchodu do důchodu se ani nedožijou, přesto, že si na to celý život platili. A často ne vždy vlastní vinou (rakovina, apod.). Současný návrh naší strany v tomhle ohledu vidím jako naprosté minimum nutného.

    V tomto ohledu bych taky rád zmínil, že na spoustu objektivně smrtelných diagnóz v předdůchodovém věku vůbec nemusíte dostat invalidní důchod (opět: s tím jak stárnete, optejte se u svých známých...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti nesouhlasí s návrhem ANO na zvýšení věku odchodu do důchodu
    https://www.pirati.cz/...kove-zpravy/pirati-nesouhlasi-s-navysovanim-veku-pro-odchod-do-duchodu.html
    Piráti chtějí najít pozitivní motivace, které umožní lidem dobrovolně se rozhodnout o případném pozdějším odchodu do důchodu tak, aby se to vyplatilo jim i státu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Id vyhulený ucho má ban na týden. Je konec léta, poslední čas vyrazit někam do přírody, na kolo, na borůvky, houby určitě rostou. Byla by škoda strávit mládí neurotickým nutkavým reloadováním tohohle klubu.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JVMLOK: no ona ta ODS rekonstruovaná spíše na oko. Když se podívá člověk co jejich členové jsou schopni vyplodit..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JVMLOK: peknej vystrik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam