• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: ...ja ti nevim, ale na tom vasem clenskem foru se to dle zbezneho pohledu ted spis... solidne rube... tomu rikas soudrznost? :-) Aby nakonec nedoslo na boj s temi vnitrnimi nepriteli... a nebo k nejakemu forku otcu-zakladatelu, kteri budou tou nove pristoupivsi masou pres veskerou tu vstupni "lustraci" postupne valcovani (CF muze ledacos, zeano). Mit rad popcorn, tak sem precpanej.... a jsem posledni tyden ani nemel cas to vic zkoumat... a i tak je to vyzivny :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VHULENY: vyzera ze ano, vonkajsi nepriatel hejtujuci kade chodi pomaha sudrznosti komunity:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    jeste furt pirati drzi a nerozpadli se?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FEDAJKIN: prosim a ktere casti nerozumis... to, ze jedna z medialne znamych a toho casu spise ne zrovna hezky o piratskych procesech (jsa napadajic vysledky primarek, kde nevyhral) se vyjadrujicich postav od Piratu to okomentovala uz rano stejne jako ty? :-)
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    DANYSEK: wut?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FEDAJKIN: to uz psal nekde i Zandl... od nej to fakt dost pobavilo zvlast po tom, co sam predvedl pri odstupovani ze stredoceske krajske kandidatky... na druhou stranu to obsahove az takovej brak nebude, kdyz to prebira i CRo - zrovna tam obsahovou nouzi netrpi, aby brali vse, co kdo napise... zejo... :) Ale chapu, i u Piratu se bezne jede ad-hominem argumentace u mene pozitivnich komentaru a nehodnoti se obsah sdeleni, ale jeho autor... coz je vzdycky fail ;-)
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    DANYSEK: ...
    Autor je komentátor serveru Info.cz
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //ty jo, zandl opousti piratskou kandidatku :D :D :D
    //je chytrej chlap, ale zrovna v politice a s piraty predvedl solidni idealismus hodny pubertaka :D

    Odstoupení z kandidátní listiny - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?t=49248
    situace ve středočeském PKS je natolik vážná, že jsem se rozhodl po zralé úvaze odstoupit z kandidátní listiny pro volby do zastupitelstva Středočeského kraje 2020. Tím hlavním důvodem není ani tak moje nedůvěra v to, že bychom v kraji mohli uspět. Tím je především to, že bychom ani v případě úspěchu nebyli schopni reprezentovat pirátské hodnoty. Sami jsme jim totiž nebyli v primárkách schopni dostát.
    ...
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DRZEEF: dokonce i iniciály mají stejné :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Petr Holec: Do roka a do dne. Piráti začínají připomínat Věci veřejné | Plus
    https://plus.rozhlas.cz/petr-holec-do-roka-a-do-dne-pirati-zacinaji-pripominat-veci-verejne-8097623
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: infokachna... to zni jako kampan :D :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Takze je, jestli ta zprava byla vubec tajna dle vyjadreni Lukase Kolarika to vypada zase na peknou infokachnu

    Na výboru pro bezpečnost jsem dneska chtěl prezentovat závažné kybernetické trhliny v IT systémech Ministerstva práce (detaily o co jde v článku). Navrhnul jsem proto uzavřené jednání, abych to mohl s kolegy korektně probrat bez přítomnosti veřejnosti. Než jsme se ale dostali k jádru věci, naprosto hystericky mě napadla Jana Černochová (ODS) kvůli tomu, "odkud ty informace jako mám," a dokonce kvůli tomu nechala odhlasovat usnesení, aby domnělý únik informací vyšetřila Policie. Informace samozřejmě nebyly v žádném režimu utajení. Proto i případné vyšetřování bude muset Policie zastavit. Dostal jsem je anonymním dopisem, který mi někdo doručil pravděpodobně kvůli tomu, že bych o tom jako předseda podvýboru pro IT na MPSV měl vědět. Kvůli této hysterii jsme bod samozřejmě ani neprobrali. Místo toho tady máme další mediální "kauzu." Připomínám, že se bezpečnostním trhlinám v IT věnuju dlouhodobě a na výboru jsem to chtěl otevřít už několikrát, ale nikdy k tomu nedošlo. Jestli tohle zase pro jednou není zdržovací taktika, aby se situaci v IT za žádnou cenu nikdo nevěnoval?

    Lidi i novináři mě vyzývají, abych tyto informace zveřejnil. Já to ale neudělám, protože se jedná o kritickou informační infrastrukturu státu, kterou bych mohl ohrozit. Můj postup byl dle mého správný. Zjistil jsem informace, které poukazují na bezpečnostní problémy. Ty chci prvně probrat se svými kolegy z bezpečnostního výboru, abychom si potvrdili, že jde o informace relevantní a důležité. Dostaneme-li se k tomu někdy...
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    tohle potrebujeme, aby se pirati promenili v tohle nebo vznikla nova strana

    Progresívne Slovensko | progresivne.sk
    https://www.progresivne.sk/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //to de, takhle se pirati tajny zpravy :D

    Pirát Kolářík běhal po sněmovně s tajnou zprávou. Přistála mu prý jen tak na stole | info.cz
    https://www.info.cz/...ehal-po-snemovne-s-tajnou-zpravou-pristala-mu-pry-jen-tak-na-stole-43454.html
    Poslanci mimořádně přerušili dnešní zasedání sněmovního výboru pro bezpečnost. Pirátský zákonodárce a místopředseda výboru Lukáš Kolářík podle informací INFO.CZ na schůzi přišel se zprávou Národního úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost, která ovšem měla být tajná. Poslanci se kvůli tomu obracejí na policii.
    ...
    Prezentace tajné zprávy na výboru vyvolala rozruch a pohoršení. Na Koláříka údajně „udeřil“ šéf NÚKIB Navrátil s dotazem, jak se k dokumentu dostal. Pirát podle zdrojů INFO.CZ argumentoval ve smyslu, že ho prostě dostal na stůl. Pak se s podobnými dotazy přidali další poslanci, Kolářík ale měl odmítnout cokoli dalšího vysvětlovat a hájil se, že jako zákonodárce má k tajným zprávám přístup. Faktem ovšem je, že s nimi nesmí nakládat a laicky řečeno „nosit je s sebou“ bez jakýchkoli omezení, smí pouze nahlížet.

    Jedno z možných vysvětlení, jak se Kolářík ke zprávě dostal, nabízí pirátská účast v komisi pro kontrolu činnosti NÚKIB. Jejím místopředsedou je totiž Ondřej Profant, který má k podobným dokumentům přístup. Ani on ovšem nesmí nic vynášet.
    ...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: hledani idealni politicky partaje je jako hledani idealni partnerky. bez sance na uspech, protoze idealni partnerka nebo partaj proste neexistuje. vzdycky hledas kompromis, ktery ti nejvic vyhovuje.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: Musím říct, že s některými tématy začínám mít u Pirátů osobní problém (čímž pro mě sklouzávají mezi ostatní strany) takže do budoucna můj hlas jistý nemají - ale zatím žádnou jasnou náhradu, která by mi byla něčím bližší, nevidím.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: tak to si je urcite volil vickrat nez ja :D
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale já nejsem Pirát, nanejvýš jejich volič v několika posledních volbách (ne ve všech). :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam