• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    XCHAOS: Čí je to, prosím tě, experiment?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: no ve skutečnosti kromě případů extrémního trollingu v online debatách mluví o dost rozuměji. No, někdo potřeboval na Piráty vytáhnout tohle, podle mě je to experiment, o kolik spadnou preference. Spíš záměrná hra, než co jiného...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Otevřené licence softwarových projektů pro veřejnou správu | Blog Ondřeje Profanta
    https://www.profant.eu/2020/otevrene-licence.html
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Ta nominace Tožičky jako kandidáta do Senátu se podle mě opravdu nepovedla.
    Senátním kandidátem Tožičkou se Piráti otevřeně přihlásili k levicovému extremismu | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/...didatem-tozickou-se-pirati-otevrene-prihlasili-k-levicovemu-extremismu.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/PiratskaStrana/status/1232623670956298246
    Už dříve upozorňoval @WagenknechtLuk
    na divné chování ČEZu při nákupu a prodeji elektrárny ve Varně. Podle našich analýz zde ČEZ přišel až o 8,5 miliardy korun. Kauza není jen souběhem nepříznivých okolností. Aktuálně vše vyšetřuje bulharská prokuratura.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ministr kultury zrušil podezřelou zakázku za 450 milionů, na kterou již v lednu upozornili Piráti
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/czechiana-projekt-za-450-milionu-zrusen.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/ZdenekHrib/status/1231949662787162112
    @ZdenekHrib
    Dětem z ubytoven začínáme poskytovat normální domov! Schválili jsme nájemní smlouvy prvním 11 rodinám a brzy budou následovat další. V Praze žije podle našich odhadů 250 dětí v ubytovnách. @adamzabransky
    pracuje na tom, aby se toto číslo dostalo na nulu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/ZdenekHrib/status/1233036674688528386
    @ZdenekHrib
    Dnes u příležitosti smutného pátého výročí vraždy Borise Němcova jsme po něm přejmenovali původní náměstí Pod Kaštany. A to za účasti jeho dcery Žanny Němcovové.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Podařilo se mi vylobovat, že na pirátském fóru už nejsem michael.xchaos.polak ale jen michael.polak

    Tedy, střezte se nového seriozní tváře v řadách Pirátů :-)) teď ještě dojít se zaprášeným sakem do čistírny :) (sem ho nenosil snad od tanečních a maturity...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pirate MEP Gregorová is going to observe the court with Julian Assange – European Pirate Party
    https://european-pirateparty.eu/...-mep-gregorova-is-going-to-observe-the-court-with-julian-assange/
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JVMLOK: A celý to je tak nějak reakce na ten teorietickej výkřik na téma redefinice času a prostoru ze strany pirátů ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JVMLOK: píše že by měl stát řešit spíš příčinu než následek, s čímž souhlasím, o nějakym "stát nás omezuje" nepíše

    Ale moje reakce na tebe byla především reakce na ten generačně/třídní rozpor ve smyslu "pražskej PC floutek neví že Pepa musí jezdit k lisu do centra Prahy z Berouna, protože víme, u lisu musíš fyzycky stát." Problém není o tom, že by jsme chtěli nechat Pepu lisovat ve sklepě, ale třeba to, že u nás, narozdíl od cizny je absolutně mimo realitu aby se někdo stěhoval za prací.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ADAMIRA: To je legrační, jenže když se podíváš na JPLABSův příspěvek, na který jsem reagoval, tak on volá po Státem zavedeném opatření. Takové opatření musí být plošné a nediskriminační, takže se nebude vztahovat jenom na chytráky od PC, kteří by z domova klidně pracovat mohli, ale i na prostý dělný lid. Nebo bude těžce diskriminační a bude zvýhodňovat tyhle pracovní pozice co se obejdou s notebookem. Takže volá po tom, aby jeho vlastní neschopnost vyjednat si rozumné pracovní podmínky s dodavatelem při podpisu smlouvy řešil stát systémovým opatřením, které co?Nakáže zaměstnavatelům že každý jejich zaměstnanec má týdně právo na 2 dny homeoffice a pokud to neumožní tak přijde postih? Nebo bude nějak dotovat pracovní místa a přispívat zaměstnavatelům, kteří to umožní? Na rozdíl od těch, co si to nemůžou dovolit? Nebo nějakou podobnou pičovinu?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JVMLOK: Rozumim, buď dojíždět z Berouna do Prahy na Vinohrady k lisu nebo lis v Berouně do sklepa, je to těžký, ty městský floutci od PC vůbec neví, jak to chodí :/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: takhle, já se v centru Prahy teď shodou okolností hodně pohybuju, a ubezpečuju tě, že ty lidi, co stojej v kolonách aby dojeli do práce v centru Prahy, tam nejzděj makat k žádnýmu lisu :-)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    JPLABS: jasně. Třeba do sklepa ti nastěhuju postupovej lis abys mohl dělat z domu. Optika lidí odtrženejch od reality...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SPIKE411: Ve skutečnosti je to tak, že alternativou bylo podpořit kandidáta Bergmana za tuším KDU a Zelený nebo TOP09 a Zelený- Ten na většinu otázek odpověděl, že by v Senatu hlasoval proti pirátskému programu.

    Tak proč proboha zakládat nějakou stranu s nějakým programem, když by pak směla nominovat jen kandidáty, který to maj skoro jistý, zato však shoda s programem je nulová?

    Já teda nevím, proč se toho nechopil někdo většinově přijatelnější. Vidím to fakt jako test, vedení strany si řeklo "because we can" a chtělo to prubnout, nebo tak něco. Plus ta skutečnost, že "negativní reklama neexistuje", zase se o Pirátech mluví, apod.

    Zase kdyby to dělali jako já, tak skončej neviditelný úplně :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MEMNON666: neuvěřitelný sračky, autor je zděšen že voličstvo sleduje dění ve straně, místo toho, aby vědělo kde je jeho místo a dle toho volilo :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MEMNON666: Zbytek toho vlákna je taky podnětný. :)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    SPIKE411: Jiri Hlavenka: "Moc pěkně to napsal Daniel Prokop ve své nedávno vydané knize. Volně parafrázuju a rozvádím. Zatímco městské-vzdělané voličstvo vede svoje kulturní válčičky a drtivě odsuzuje k nevolitelnosti stranu, protože se jí tam najednou znelíbí něčí projev, nebo prostá existence jednoho kandidáta (pomíjejíc přitom že daná strana má dalších 200-300 kandidátů, poslanců, senátorů, zastupitelů, radních...), tak za Babišem a Zemanem se seřadí desítky procent populace, identitárně, nezvratně...
    Nechcete se probrat a trochu zklidnit hormon? Jedna vlaštovka nedělá jaro a jeden Tožička nedělá Piráty. Je mimochodem nestraník, takže nemá ani právo toho jednoho hlasu. Prošel o fous - zejména pro to, řekl bych, že si jej zvolila místní buňka a Piráti ctí subsidiaritu: zvolili jste si ho, máte ho mít.
    Proč jsou Piráti "nevolitelní" když si za kandidáta najmenují silného levičáka a SOUČASNĚ za jiného kandidáta člověka orientovaného pravicově? Volíme už jenom negativně, takže volba jednoho (nebo spíš desítek) lidí se kterými jsme v souladu vlastně "nic neznamená, to je normální", zatímco volba jednoho člověka, jednoho jedince znamená zavržení celé strany?"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam