• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Mladý miliardář: 30 milionů pro politiky, kteří půjdou proti Babišovi a komunistům - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/....sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    MINERWA: mohli byste se o to nějak postarat, ať se to neděje? a kdyžtak zvýšit pokuty za maření hlasování
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Vyjádření Pirátů k výskytu nemoci COVID uvnitř poslaneckého klubu a k podniknutým opatřením
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/Pirati-zavadeji-opatreni-proti-koronaviru.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    13:20

    PIRÁTSKÁ STRANA. Pirátský poslanec František Navrkal onemocněl covidem-19, několik dalších poslanců opoziční strany zůstává z preventivních důvodů doma, oznámila strana.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CF 13/2020 Předpis o interním auditu - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=710932#p710932
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    NECROMAN: Takovýhle křestní jméno, to je za trest (v ČR je to 6. nositel) :-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Blahopřejeme Ivanovi a Lydii :)
    Šéfovi Pirátů se narodil syn, dostal jméno Bertram - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sefovi-piratu-se-narodil-syn-dostla-jmeno-bertram-114849
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hlavně žádné zbytečné obavy...
    ‚Zbytečné obavy laiků.‘ Politik prosadil utajení zdravotnických dat, znepřístupnil i čísla o koronaviru | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/soud-uzis-nzis-statistika-covid-koronavirus_2008030705_cib
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: koalice má zrádná pravidla, většinou se jde cestou společných kandidátek. je fakt, že to zkresluje statistická data... když je strana sama za sebe, tak má svojí vlastní historii volebních výsledků a tak.

    Já fakt nevím. Současná situace fakt není taková, kdy by někdo měl jít hrdě "proti všem"... je to doba, kdy by se měli lidi snažit dohodnout aspoň s těmi, se kterými to aspoň trochu jde. Např. vysoká míra shody hlasování poslanců Pirátů a STAN je dobrým argumentem pro koalici už před volbami. Na druhou stranu, je to výrazně nesourodější parta a můžou se tam vynořit osobnosti, které na nějaký program budou po volbách kašlat...
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    Za sebe jsem přemýšlel u posledních voleb nad piráty a stan takže případná koalice nevadí :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: Taky je otázka, zda by byla kandidatura na společné kandidátce, nebo jako "koalice". Obě varianty mají své výhody a nevýhody.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: Jestli to na Olomoucku koalice Pirátů se STAN vyhraje, tak minimálně budeš muset uznat, že tvůj přístup je v menšině ... ani ne. Můj přístup je, že volím stranu. Stranu která se mi líbí, které fandím a u které mi sedí program. Když někdo volí koalice, je to jeho věc. Proti gustu ....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (myšleno námitky členské základny KDU-ČS vůči jejich předjednané koalici se STAN.... oni STAN sami jsou taková koalice nezávislých, takže k tomu koalování mají větší sklony, než strany, co se rozhodly přiznaně být politické strany...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: To je všechno hezké, ale statisticky to může zaniknout v množství lidí, kteří koalici STAN+Piráti zvolí spíš, než samostatné STAN (strach zpropadnutí hlasu) nebo samostatné Piráty (strach z Pirátů).

    Předvolební koalice by dávala určitý smysl oproti situaci např. v Praze, kdy STAN jsou součástí Spojených sil a v koaličních jednáních se nehájí společný volební program.

    Jako podle mě k té koalici nakonec nedojde, ze stejných důvodů, jako nedošlo ke koalici s KDU-ČSL - a tím bude prostě veto ze strany členské základny. Ta anketa napoovídá, že k tomu dojde. STAN nakonec půjdou s někým dalším - těžko říct s kým, možná nakonec s těmi lidovci, kteří zpanikaří a leknou se propadu pod 5%, nebo tak něco, uvidíme... je naprosto předčasné takhle věštit, když nevíme, jak dopadnou krajské volby.

    Jestli to na Olomoucku koalice Pirátů se STAN vyhraje, tak minimálně budeš muset uznat, že tvůj přístup je v menšině :-) jinak mě je to celkem jedno, do primárních voleb se tentokrát asi tlačit nebudu, skončil bych zase na pozici křoví, a opakovaně jsem výsledek v primárkách nedokázal vyrovnat preferenčními hlasy, což mi dovedlo k přesvědčení, že ze mě politik prostě asi nebude (fakt jsem spíš online debatér, úspěšní politici jsou pořád ještě talking heads v TV nebo dnes i na online videu...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam