LEON_KOWALSKI: To je všechno hezké, ale statisticky to může zaniknout v množství lidí, kteří koalici STAN+Piráti zvolí spíš, než samostatné STAN (strach zpropadnutí hlasu) nebo samostatné Piráty (strach z Pirátů).
Předvolební koalice by dávala určitý smysl oproti situaci např. v Praze, kdy STAN jsou součástí Spojených sil a v koaličních jednáních se nehájí společný volební program.
Jako podle mě k té koalici nakonec nedojde, ze stejných důvodů, jako nedošlo ke koalici s KDU-ČSL - a tím bude prostě veto ze strany členské základny. Ta anketa napoovídá, že k tomu dojde. STAN nakonec půjdou s někým dalším - těžko říct s kým, možná nakonec s těmi lidovci, kteří zpanikaří a leknou se propadu pod 5%, nebo tak něco, uvidíme... je naprosto předčasné takhle věštit, když nevíme, jak dopadnou krajské volby.
Jestli to na Olomoucku koalice Pirátů se STAN vyhraje, tak minimálně budeš muset uznat, že tvůj přístup je v menšině :-) jinak mě je to celkem jedno, do primárních voleb se tentokrát asi tlačit nebudu, skončil bych zase na pozici křoví, a opakovaně jsem výsledek v primárkách nedokázal vyrovnat preferenčními hlasy, což mi dovedlo k přesvědčení, že ze mě politik prostě asi nebude (fakt jsem spíš online debatér, úspěšní politici jsou pořád ještě talking heads v TV nebo dnes i na online videu...)