E2E4: je to problém. V primárkách ale skončill na poměrně nevolitelném místě kandidátky - jednak nominaci získáš poměrně snadno, jednak asi dost lidí sledovalo, co je zač a prostě pro něj nehlasovalo (já sám popravdě nevím, ale mám poměrně dobrou výmluvu - v primárkách jsem si vybíral prakticky jen z kandidátek, protože jsem na kandidátce chtěl víc žen, což dopadlo jako dopadlo - PártySTANu je nízký počet žen v čele kandidátek silně vyčítán.... takže jem věděl, co dělám).
Tzn. je málo pravděpodobné, že bych třeba já Dostála na jakékoliv místo pražské kandidátky volil. Výmluva je sice pitomá, ale skutečně když jsem viděl v čele obvyklé podezřelé (jakkoliv někteří jsou v podstatě ok), tak jsem pak už jen hlasoval pro kandidátky (a v jedné fázi pak už jen pro ty preferovanné dokonce proiti všem ostatním).
Úplně jiná věc je jeho nominace na stínového ministra zdravotnictví. Ono se v první řadě přihlásilo dost málo zájemců, ta stínová vláda byla u nás poprvé a ten proces byl za mě dost méně propracovaný než v případě primárních voleb a především dosud nikdy neodzkoušený.. navíc sem se probíral těmi CV a kandidátskými řeči ve volném čase, počítám, že stovky ostatních členů taky - a to je pak těžké.
Tohle máte z toho, že jste k Pirátům nevstoupili a nebrodíte se v těch sr****ch taky.... :-/ Fakt jako nevím, kdo si myslíte, že tu demokracii za vás udělá? nějací profíci?