• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KEB: WYSIATI
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KEB: Antivaxer na top pozici u strany, která se profiluje spíše jako konformní (tedy ne jako magoři z Volného Bloku) a podporuje opatření typu očkování je fail tak jako tak. To, že "kdo prodělal COVID, nemusí se očkovat" není pravda je další příběh...
    KEB
    KEB --- ---
    JVMLOK: přesně tak, na pravdu sere pes, příběh je důležitý!
    KEB
    KEB --- ---
    JVMLOK: a Danu balcarovou, která by byla fajn volba na životní prostředí vyškrtneme úplně...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: Já třeba do vládního týmu na zdravotnictví nevolil nikoho, protože zdravotnicví rozumím jak koza petrželi a deminimum mi volit nedovolilo
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    E2E4: Notykraso...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: sorry, ale tohle je o něčem jiném, ten dostal nemá dostatečné odborné kvality aby dělal ministra zdravotnictví.

    kromě toho je v rozporu s oficiální pirátskou politikou, jak jsem ji dosud vnímal, takže dost pochybuju, že by najednou otočil a začal poslouchat odborníky..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: je to problém. V primárkách ale skončill na poměrně nevolitelném místě kandidátky - jednak nominaci získáš poměrně snadno, jednak asi dost lidí sledovalo, co je zač a prostě pro něj nehlasovalo (já sám popravdě nevím, ale mám poměrně dobrou výmluvu - v primárkách jsem si vybíral prakticky jen z kandidátek, protože jsem na kandidátce chtěl víc žen, což dopadlo jako dopadlo - PártySTANu je nízký počet žen v čele kandidátek silně vyčítán.... takže jem věděl, co dělám).

    Tzn. je málo pravděpodobné, že bych třeba já Dostála na jakékoliv místo pražské kandidátky volil. Výmluva je sice pitomá, ale skutečně když jsem viděl v čele obvyklé podezřelé (jakkoliv někteří jsou v podstatě ok), tak jsem pak už jen hlasoval pro kandidátky (a v jedné fázi pak už jen pro ty preferovanné dokonce proiti všem ostatním).

    Úplně jiná věc je jeho nominace na stínového ministra zdravotnictví. Ono se v první řadě přihlásilo dost málo zájemců, ta stínová vláda byla u nás poprvé a ten proces byl za mě dost méně propracovaný než v případě primárních voleb a především dosud nikdy neodzkoušený.. navíc sem se probíral těmi CV a kandidátskými řeči ve volném čase, počítám, že stovky ostatních členů taky - a to je pak těžké.

    Tohle máte z toho, že jste k Pirátům nevstoupili a nebrodíte se v těch sr****ch taky.... :-/ Fakt jako nevím, kdo si myslíte, že tu demokracii za vás udělá? nějací profíci?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: tak Volný blok má s tímhle 2%, a ta 2% můžou opoblokům zoufale chybět....

    A obecně, hijack původních Pirátů menšinami se specifickými zájmy prostě vyloučit nejde. Máme (zatím neviditelný) problém s obchvatem Prahy skrz Suchdol, já sice budu kroužkovat výhradně ženy, protože věřím, že potřebujeme více političek - ale jednu kroužkovat nebudu, protože je to suchdolská NIMBY aktivistika. A co teď s tím... mám tu napsat, kdo to je a koho doporučuju kroužkovat místo toho? A vím já vůbec všechno o těch, které kroužkovat chci?

    Moje původní vize byla hijacknout Piráty s radikálními představami ohledně přímé demokracie (kde Brexit ukázal, že referenda jsou časovanán bomba) a trvat na původních liberálních představách ohledně duševního vlastnictví (kterým zastoupení v politice chybí), plus osobní partikulární zájem, že obtížnost financování free software by řešilo, kdyby software vyvinutý za veřejné peníze musel být open source a free (což je asi nejpodvratnější myšlenka, která se v Pirátech kdy objevila :-). Jenže samozřejmě, Piráti zafungovali jako brandsharing a samozřejmě zaujali i antivax (a to od začátku, nejen v éře covidu). Protože ano, původní nápad "libertariáni, ale bez důrazu na bouchačky a rušení státu" samozejmě znamená, že zůstanou tyhle agendy. Pro někoho třeba legaliizace konopí, ale pro jiného antivax. Měli jsme kolem toho velké spory a v jeden moment jsme skutečně uspořádali téměř "čistku" pokud šlo o alternativní názory v medicíně - protože nakonec mezi Piráty jsou matfyzáci a linuxáci a celkově všemožná havěť co rozumí statistice - ale pak jsou tito lidi vykopnuti směrem vzhůru do odpovědných funkcí a objeví se "rezervní kádry". (Podle mě to nemá řešení ... např. vykopnutí nejvíce proevropských elementů do Evropské parlamentu pak logicky znamená oslabení proevropských návrat mezi těmi zbylými, co do EP zvoleni nebyli, apod. :-))

    Je to složité. Myslím, že u ostatních stran je to stejné, nebo horší. Obecně jakýkoliv způsob, jak vytvořit nějakou partu se společnými zájmy nejdřív znamená válku o to, co ještě jsou ty společné zájmy a co už ne - a pak v druhém kole další válku o to, kdo je bude nejlíp reprezentovat. Politika je opravdu složitá, systém poměrného zastoupení nedává žádný smysl v kombinaci s nezávislými kandidáty (už jen pořadí na kandidátce hraje roli a tím v podstatě hází vidle do jakékoliv rovnocennosti mezi kandidáty). Líp, než to udělala Pirátská strana, to podle mě ani moc uspořádat nejde - závazný program, primární volby, atd. atd. Ale někomu se přesto podaří propublat. Úplně zásadní čistka, která by vystrnadila antivax elementy a donutila je přejít k Volnému bloku, ani podle mě principiálně není možná...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    E2E4: ten Dostál je fakt omyl. Od stínového MZ bych čekal, že ve věci Covidu půjde všem příkladem, bude podporovat očkování, sám bude očkovaný a bude se řídit odborníky, ne to co teď předvádí.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Dostal sa tam afaik tak, ze ho poriadne nikto neprelustroval, kym ho doporucili na zvolenie CF. A ako majster prveho dojmu a nejak medialna znama osobnost presiel, pretoze protikandidat bol sice rozumnejsi, ale nevyrazny.

    Ono to este neznamena ze bude ministrom zdravotnictva, a to ani v pripade pripadne ucasti vo vlade, ale aj tak to zle, a vyberie si to svoju cenu.
    EZDY
    EZDY --- ---
    E2E4: ok
    PER2
    PER2 --- ---
    E2E4: to sou presne duvody, proc tady porad bude vladnout babis, at si blaboli co si blaboli, nechapu piraty, ze se proti takovejmhle lidem nejak nevymezi nebo je rovnou neposlou tam kam slunce nesviti
    E2E4
    E2E4 --- ---
    EZDY: Nejsem antivax, ale ..? :)

    2016, mluvil v televizi v sama doma jak odmítnout ockovani

    Cca 2017, zastupuje antivax ezo matku

    Jaro 2020, radi, kde právně korektne sehnat plaquenil (hydorxychloroquine, "lék" doporučovány trupem i bolsonarem, něco jako je dneska ivermektin)

    Jaro 2020, žaluje vládu kvůli protiepidemickym opatrenim, tuším že jako první

    Prosinec 2020, represe neočkovaných kvůli nedostatku vakcín

    Prosinec 2020 nouzový stav je protiústavní

    Léto 2021, zpochybňuje účinnost protiepidemickych opatření, zastává už na jaře 2020 překonanou teorii "chránit ohrožené"

    Květen 2021, rodí se tu diskriminace neočkovaných

    Léto 2021, zpochybňuje účinnost protiepidemickych opatření, zastává už na jaře 2020 překonanou teorii "chránit ohrožené"

    Asi před týdnem - Šikana neočkovaných, ockovani doporučuje jen pro důchodce

    Před pár dny -
    Kličkování kolem jeho vlastního očkování, ukáže se, že jako vychcanej právník myslí hlavně na sebe, protože není ockovany a myslí si že ho promoreni ochrani.

    Některé svoje tweety smazal.

    Suma sumárum, level Šmucler, ale působí na mě jako ještě větší slizoun, bych fakt nechtěl jako ministra zdravotnictví.
    EZDY
    EZDY --- ---
    JVMLOK: aha, aha
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    EZDY: Skutečnost je taková že na tom ale ani trochu nezáleží.
    EZDY
    EZDY --- ---
    JVMLOK: Skutečnost je taková že prodělal Covid - čili očkování není nutné.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: ano, spíš je problém, že prostě ty vnitrostranické mechanismy nemáme až tak geniální. vždycky doufáme, že si to přece určitě přečetl někdo jiný. Faktem je, že v minulosti jsme zrovna na poli zdravotnictví měli přešlapů víc... že zrovna třeba huliči inklinujou k alternativním praktikám, to nepřekvapí, ajťáci tomu zase nerozumí (ale tak nějak věřej, že někdo jinej ano a ten určitě zvážil, kdo je tam nominovaný).

    Já se nejvíc děsím, že ostatní Piráti mají o ostatních členech a nominantech ve skutečnosti stejně mlhavý povědomí, jako třeba já. Protože já se fakt snažil, zajímal se o názory nominovaných na několik různých resortů, sledoval, že jsou u Pirátů už dlouho a jsou vidět a něco dělají... ale to zdravotnictví jsem úplně přeskočil, protože tomu nerozumím. A u té pandemie mi nenapadlo, že nebudeme tlačit něco trochu normálního...

    Bohužel se ale obávám, že Spolu bude reálně antivax ještě víc. Myslel jsem, že my jsme z opozice ta část, která Babišovi vyčítá, že lockdown vloni odložil kvůli krajským volbám... ale teď to vypadá, že tam spíš pošleme právníka, který bude chtít aby stát vyplácel odškodné za škody způsobené lockdownem :-/

    Nevím co s tím. Nezbývá, než doufat, že na preferenční hlasy propadne. Stejně není na volitelném místě. Reálně bude ministr zdravotnictví koaliční záležitost, a naši stínoví ministři tedy fakticky do koalice pošlou jen asi jednu pětinu ministrů (zhruba, možná reálně nepatrně víc, ale možná ne a bude to vyváženo Babišem či Rakušanem na poli premiéra).

    Osobně nevěřím, že by se dostál stal ministrem zdravotnictví i kdybychom porazili Spolu. Ale podle mě možná právě on bude důvodem, proč Spolu neporazíme. Nevím, core voličům lze jistě vysvětlit, že to jen šum a že nehrozí, že by se ministrem stal. Ale pro nerozhodnuté, či těm, kteří předtím Piráty nevolili, to bude vážný argument. Co se dá dlat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: úplně nechápu, jak se to podařilo. Je fakt, že ty seznamy stínových ministrů vypadaly neškodně, a celostátní fórum o tom celkem i hlasovalo, takže je to i moje odpovědnost. Prostě se o jeho názorech u Pirátů v době nominace na fóru vůbec nemluvilo...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Reknete mi prosim, jak mam pri takovejch demnencich verit, ze se tahle strana skutecne ridi racionalnim uvazovanim, daty a analyzama. Fakt jim to chci hodit, ale kurva co tyden vymysli neco, cim me odradit.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    EZDY: Ty mas pocit ze volby budou rozhodovat lidi co ctou nejaky hluboky myslenky a sahhodlouhy clanky? Jedinej titulek, kterej se da bezpecne oprit o jeho vlastni vyjadreni, a cela ockovaci kampan jde do hajzlu. To mu zaplatili ze Sputniku, nebo na co myslel? K
    dyby se odmitl ockovat Vojtech tak by se ten rev vracel ozvenou od Tater.
    Takze mi rekni, jakej priklad dava tenhle magor. Kazdej antivaxer v zemi a jeste aj siroko kolem ho pouzije jako paku pro svuj vlastni odmitavej postoj. Zodpovednost ve vedeni statu znamena trochu vic nez jenom myslet sam na sebe.
    Fakt pakarna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam