• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KEB
    KEB --- ---
    CAIDEL: nefunkční úřad ombudsmana je pro mě problém druhé kategorie, protože je to jen důsledek jiných problémů jako je Babiš, Zeman atd.

    Dokud se nezmění tohle, tak se nezmění víc věcí a ombudsman je jednou z nich.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KEB: Tak sis asi trochu odpověděl sám, ne? Ano, je tam proto, aby pokud možno nic nedělal (a když už veeelmi zřídka něco dělá, tak jsou to fakt debilní prohlášení přesně proti smyslu úřadu ombudsmana) a aby tím úřad paralyzoval. Což je přesně problém.

    Alespoň pro mě rozhodně ano. Pro tebe ne?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    A jinak Veřejný ochránce práv by strašně potřeboval předelat web, náš orgán tam ani není, takže mi včera jedna slečna sice poslala svůj tragickej životní příběh., obsahující šikanu, chudobu, a nemožnost toho mít asistenci, co ji dostane do budovy škol, kde studuje. Ale nevěří mě, že jsem členka toho poradního orgánu. Takže nemám její mail. Takže je takovej podnět dost slabej.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KEB: bohužel za paywallem - co je pro mě důležité je, že se pokouší zástupkyni vykousat z její agendy.
    KEB
    KEB --- ---
    SHEALA: já se nehadam já o něm opravdu nic nevím a protože ani nemá veřejné výstupy, tak se asi ani nic nedozvím :-D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KEB: okej, tady asi taky nebudeme ve sporu. Jinak já jsme členka poradního orgánu, co dělá poměrně bezzubou agendu - práva lidí s postižením.
    KEB
    KEB --- ---
    SHEALA: co přesně je s křečkem za problém? Co tam sedí tak jsem o něm takřka neslyšel, nic o něm nevím a můj osobní dojem je ten, že je tam proto aby nic, ale vůbec nic nedělal. Čili šlo o to jeho dosazením paralyzovat úřad ombudsmana.
    KEB
    KEB --- ---
    XCHAOS: Šídlo s Dobrovským řekli, že pirátské hnutí je dávno mrtvé s že dnešní piráti jsou zelení 2.0. docela bych s tím i souhlasil, protože Strana zelených je v téhle republice mrtvá a pirátská agenda je podobná
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CAIDEL: jo, v tomhle nejsem s tebou ve sporu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SHEALA: To já vím, ale už jen jeho existence v tom úřadě je strašná ostuda.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CAIDEL: Křečka neber vážně, pokud to dobře chápu, to co bz měl úřad ombudsmana dělat, dělá jeho zástupkyně, a lidi, kteří jsou pod ní.

    Jsem členka jednoho poradního orgánu, Křeček do naší činnosti nezasahuje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SHPAGIN: ano, já vím, že to tak chápete, ale ten problém je složitější. Starostové a nezávislí, jak název napovídá, uspěli v různých komunálních zastupitelstvech i proto, že zjevně dokázalil aktivizovat disciplinovanou voličskou základnu pro které preferenční hlasy a kroužky nejsou žádná magie a zkrátka udělaj, co jim řekne někdo, komu důvěřujou. Takže jsou ostřílení harcovníci takového toho drobného komunálního politikaření a uměj v tom sakra chodit.

    Voliči Pirátů se naproti tomu orientovali na výrazný brand s celostátní působností, který je ale na komunální úrovni až na několik vyjímek buď slabý, a nebo někde i naprosto splašený (viz Pankrác a stanice Olbrachtova). Ta orientace na silný brand celou dobu působila jako výhoda oproti různým krajským nebo dokonce místním spolkům, ale ve volbách se to ukázalo ještě jako daleko větší nevýhoda... ano, samozřejmě jsme se bál, že vzestup Starostů bude výraznější než náš, že na tom proděláme, ale nečekal jsem, že až takhle moc.

    Pokud voliči Pirátů jsou technaři (což je docela možné, byla to silná generační subkultura, k volbám asi choděj... i když co já vím, řada reálných generačních technařů mi v roce 2010 vysvětlovala, že budou radši volit TOPku, protože na rozdíl od Pirátů si aspoň uměj obléct sako a kravatu, což po 11 letech eskalovalo do až téměř komické podoby, kdy se ukázalo, že o tom to fakt není...) tak je potřeba vidět, kdo jsou voliči Starostů...to samozřejmě nejsou všichni Starostové, ale ano: je to městské obyvatelstvo z maloměst, které zřejmě svého starostu osobně poznaj a pozdravěj, když se s ním potkaj na náměstí. Reprezentují síť osobních vazeb menších, dejme tomu okresních měst. Piráti téměř symbolizují absenci této osobní sítě - jádro Pirátů tvoří lidé, zvyklí žít online, pracovat často z domova nebo mít kancelářskou profesi, žít a pracovat ve velkých městech. Snažili se zaujmout místo TOP09 v bývalé prapůvodní koalici "TOP09 s podporou Starostů". TOPka s jejich kroužkovací silou zřejmě měla stejný problém...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Dneska jsem zahlédl v médiích nějaké prohlášení ombudsmana Křečka ohledně návštěvy Zemana, což mi připomnělo, že ten arcidebil a svině (teď myslím Křečka) vlastně ještě pořád existuje. Napadlo mě, že to by byl úřad o který by mohli piráti v budoucnu docela zabojovat, ale pak jsem si bohužel dohledal, že ho nominuje prezident, takže zatím nic. Ach jo. Ale tak třeba u toho příštího prezidenta... hmm.
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    XCHAOS: ten příměr ale třeba vnímat jen v kontextu koalice: piráti jsou technaři a starostové- ehm starostové :-)
    Tak jsem to myslel, asi jsem se špatně vyjádřil...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONZA09: no, nechci tu hrát úplně "ďáblova advokáta", ale pokud vytvoříš subkulturu, která důsledně bojuje proti jakémukoliv přímočarému intelektuálnímu obsahu, ať už v "hudbě" nebo ve vizuálech, a soustřeďuje se pouze na smyslové přetížení, emoce a případně volné asociace... what could possibly go wrong? Na nějaké pochopení, co je u různých fašismů špatně, potřebuješ nějakou aspoň minimální intelektuální kontrukci. Funkční totality, jako třeba nacismus nebo islámský stát, jsou většinou úzce propojené s tím, kdo v komunitě distribuuje drogy - zejména takové, které fakt "fungují"... a dnešní fašismy jsou často velmi komunitářské, fašismus byl v první řadě původně jednou z forem vzpoury proti modernitě, a technařské komunity od začátku ulítávaly na polovojenské stylizaci (protože v první řadě: najet někam dodávkama do přírody je přímo archetyp vojenského ležení)

    Nerad to říkám, ale i když jsem celou tou myšlenkou "autonomních diskoték v prázdné fabrice za městem nebo rovnou v lese" byl ve své době dost okouzlen, tak to "what could possibly go wrong" tam nad tím viselo celou dobu... intelektuální obsah tlačíš na nulu, emocionální na maximum: takže co bude výsledkem?

    (současně bych tím rád zopakoval, že rovnítko "Piráti = Technaři", je strašně, strašně, zjednodušující, už pokud šlo o ty zakládající členy v roce 2009, kde to bylo celé ještě hodně jinak... stejně zjednodušující je "Piráti = divní ajťáci a linuxáci", taky těch pár matfyzáků se mezi Piráty propracovalo spíš omylem... celé je to fakt jinak... dejme tomu Piráti jsou nějakou reakcí na situaci, v jaké se v podmínkách ČR ocitl marginalizovaný městský volič, který vlastně nemůže doopravdy nic změnit, a ty agendy se na sebe nabalily hlavně protože, že "systémové" strany je nechaly povalovat se na zemi bez povšimnutí...)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEB: To že je Hraba zmrd není žádná novinka, ale kecat do toho nemá absolutně žádný nárok, není členem ani jedné ze stran
    KEB
    KEB --- ---
    HONCKA: dokud neproběhne nějaká změna volebního zákona, tak prorokuji, že už nikdy žádná koalice nevznikne :-D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DRASTICS: Nemůžu mluvit globálně za všechny, ale myslím si, že pokud někdo před příštími volbami nadhodí předvolební koalici, bude obřádně protáhnut pod kýlem :P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam