• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    OTZ: Zeman rekl, ze toho ministra muze nekdo docasne nahradit, tak nemusi to vzit Fiala, ale asi nekdo ze soucasnejch ministru. Pokud treba Bartos, tak to je zas kumulace funkci nebo ne?
    OTZ
    OTZ --- ---
    proc by mel Fiala dostat zamini?
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    tak hlavne Zeman do toho ted hodi vidle...ja neverim, ze pujde proti nemu nejak na tvrdo s zalobou a pak mi napada, ze pri jmenovani dostane Fiala zamini a bude se cekat na novyho kandidata Piratu?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEDRIGERN: Chápu co chceš říct, ale neni to zrovna šťastné. Jestli byste jako pětikoalice měli mít nějakej jeden důležitej cíl, tak je to vrácení důvěry občanů ve vládu. Aspoň na elementální úrovni. Nikdo nečeká, že za čtyři roky tady bude ráj na zemi. Ale za sebe mohu říci, že já osobně čekám minimálně konstruktivní koaliční spolupráci a minimum absurdního napadání přes média. A to mluvim hlavně o Pirátech. Od ODS nečekám nic, ale PirSTAN bych rád viděl jako zodpovědné členy vlády, kterým jde v první řadě o práci jako takovou a až v druhé řadě o nějaké mocenské ambice.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Jinak Jakub se nechtěl vzdát postu poslance (předsedy poslaneckého klubu) na úkor nejistého ministra. Bohužel při současném rozložení sil opravdu nejde očekávat stabilitu. Vládní angažmá je dost sebevražedná mise samo o sobě. (A to říkám jako člověk, který je součástí té mise) Jasně může se povést mnoho dobrého. Ale bude to neustále balancování na hraně odejít / neodejít a nebude to lehké. Naši jedinou šancí na rozumný průběh je, že se zbylé strany poperou spolu. Což je teď krásně vidět - ve středu negativní pozornosti je TOP09, ODS a STAN.
    OTZ
    OTZ --- ---
    KEDRIGERN: ok, diky za vyjasneni..
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Hele zas bych neříkal pozice na míru. Jak je vidět obratem jsme našli výborného jiného kandidáta. Ministr pro legislativu byl v mnoha předchozích vládách. Dokonce myslím, že ve většině. Trochu to souvisí s tím v jakém stavu je ministerstvo spravedlnosti. Na druhou stranu jestli je něco v ČR problém tak to, že se věcem věnuje malo pozornosti. Čili víc fulltime lidí, co jasně něco dělají a mohou něco zlepšit je lepší, než jen pokoutné bobtnání někde dole.

    Jinak kamenem úrazu vyjednávání bylo, že máme vládní tým veřejně definovaný a docela malý. Velmi snadno si konkurenti přečetli koho kam chceme. Čili uvolnili zamini, které pro stranu, co má premiéra není důležité. Navíc z této pozice budeme konkurovat hlavně TOPce, což ODS i STANu vyhovuje. A stejně tak s tou legislativou - kontrují ji premiérem a ministrem spravedlnosti. Na druhou stranu velké strany jdou po velkých resortech, kde je hodně zakázek. Piráty mnohem více zajímá, kde lze s něčím pohnout.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    FRK_R23: právě že za Michálka byla Pirátka, za Ivana byla "anticikánistka" Oubrechtová
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    OTZ: Právě že náhradník byl někdo ze STAN, pokud se nepletu.
    KEB
    KEB --- ---
    NIEKT0: a pokud se nepletu, tak kdyby byl Michálek ve vládě a vzdal se poslance, tak na jeho flek půjde někdo ze stan. No a třeba Gregorová te by nejspíš praskla cévka, kdyby měl dvě funkce.
    OTZ
    OTZ --- ---
    NIEKT0: ok tak tato poctivost budiz ke cti, ale asi by ho nezabilo vzdat se kresla poslance, ne.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    OTZ: Mame v dlhodobom programe boj proti kumulacii funkcii (aj ked jakub to teraz pragmaticky vidi inak:). Keby trval na svojej pozicii ministra vo vlade (ktoru si zaroven z vyjednavacieho teamu sam sebe vyjednal), je pravdepodobne ze kopa ludi by kvoli kumulacii hlasovala proti koalicii. Takto spatne, ked vidime 80% za, tak je zjavne ze by mu to asi preslo, ale pred hlasovanim to zjavne nebolo.

    Co sa tyka dona Pabla, tak sa obavam ze sa presne prejavi sila nasej pozicie vo vlade, ktora nas pre fungovanie matematicky nepotrebuje.
    OTZ
    OTZ --- ---
    pardon, co ten Don Pablo? bude ho nekdo krotit nebo tady zase bude divokej vychod?

    trochu desiva saskarna. ale vic me zarazi, jak moc je kamos s Jakubem Michalkem (to ze do OVM prijde zlitej jak delo, ani nezminuju). dukaz viz OVM asi 2-3t dozadu.

    btw. "ministr" pro legislativu byla prej pozice delana na miru Michalkovi, proc se na to vysral? prijde mi to jako libovej oportunismus a trochu levactvi. i kdyz s jeho kompetencema a praxi je to mozna lepsi..
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    NIEKT0: Diky, cetl jsem. Nakonec je to docela slusna diskuze, byt jsem misty mel pocit, ze diskutujici se mnohdykrat spise verejne prihlasovali k urcitym mocenskym klikam/nazorovym proudum v strane, nez ze by jim realne slo o nejakou debatu. Ale urcite to bylo reprezentativni jednani, coz je fajn.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    ICARUS: uz je to hlasovanie o vstupe do vlady zverejnene: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=477&t=58895
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Průlom v obranyschopnosti, hodnotí novou strategii Gregorová. Problém ale mohou způsobit členské státy
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/gregorova-obrana.html
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    HONZAL: mě neměřili nic, doba jedno-injekčního prodloužení prošla, tak jsem dostal celé tří píchancové kolo nanovo .... a protože jsem jelito a jeden termín jsem prošvihnul, tak v podstatě v mém případě, je to očkování pět :-))
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    HONZAL: I kdybys protitetanovku dostával jednou ročně, tak z toho žádné problémy mít nebudeš, jen ještě vyšší imunitu.
    Takže jediný efekt měření protilátek je ušetření vakcíny - ale pokud jsou náklady na podání vakcíny nižší než změření protilátek, padá i tenhle důvod.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    CAIDEL: je to možný, já to řešil s praktikem. Datum posledního očkování jsem nevěděl, tak mi změřili protilátky a na jejich základě doporučil moc neodkládat.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    HONZAL: Ano, ale jakmile se ti něco stane a nejsi si jistý aktuálností svého tetan očkování, tak ti to třeba v nemocnici píchnou radši bez nějakého měření a zkoumání rovnou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam