• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HONCKA: Zase tam chybí ti, co prodělali a už se nikdy víc nenakazí.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    HONCKA: bylo by dobré vědět i dobu od prodělání a od ukončení očkování, neuvážení může zkreslit výsledek. úbytek protilátek a reinfekce.
    SADY
    SADY --- ---
    HONCKA: zajimave, nevedel jsem ze u starsich je ten pomer az takovy, ted se jeste uvidi jak ty stats budou vypadat az omicron nahradi deltu, dosavadni informace vyznivaji pro promorene hure, ale jeste bych s generalizaci vyckal na vice dat
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    HONZAL: /mluvčí jejich mz
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SADY: ještě nám geniální rétor Zeman zajistil tak vřelé vztahy s Ruskem, že tu agenti GRU nechali odpálili muniční sklad a jejich mluvčí po odhalení působila, že by naši zemi nejspíš nenašla na mapě divila se proč nám to jako vadí. :-))
    SADY
    SADY --- ---
    HONCKA: mate ty stats podle nichz promoreni funguje lepe nez ockavani? a mohl bych je videt?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    HONZAL: nechci se poustet do nekonecnych diskuzi (kterou by ma odpoved rozpoutala:) ). proste plne souhlas s tim, co napsal M. Za me konec. :) diky
    SADY
    SADY --- ---
    HONZAL: myslis od Havla? nikdo nic, krom cinoseru a jejich zavratnych investic a necekanych pokusu o corky know how :))), co ja vim...
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MRAKY: A co nám tu kdo před Lipavskym zásadního vyjednal?
    KEB
    KEB --- ---
    MICHIGAN: ani omylem neustoupit Milošovi, ani omylem. Jak mu Fiala ustoupí jednou už se nezastaví. Klidně to hnát až k US, ať mu tady to kreativní vykládání ústavy konečně zatrhne.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ale asi se neshodneme. ja vidim diplomacii jako neco velmi suroveho, kde nejsou zadna pravidla. a jde jen a jen o zajmy strany, ktera se zastupuje. vysledek je odvozen od osobnich zkusenosti a schopnosti vyjednavat. mlady clovek, ktery si micim neprosel bude vzdy utlucen protistranou.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    HONZAL: resi trosku jiny typ problemu. nemecko je velmi bohata zeme, ktera ma jinou strukturu ekonomiky nez cesko.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MRAKY: V čem přesně máme jiný zájmy, než Německo? Naopak zájmy sakrálního Polska jsou nám myslím vzdálené dost.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    MICHIGAN: imho "politick[a] jednan[i], kter[a] by mel[a] byt pokud mozno pragmatick[a] a resit to, co je pro ceskou republiku nejlepsi ted, ne za 10-15 let" je přesně ten hloupý způsob myšlení, který nás dovede do nepěkných konců. jasně, serme si stále do vlastního hnízda, a až to za 10-15 let začne přetékat, ať si to řeší někdo jiný, a třeba ať se v tom klidně i utopí, hlavně že my si dnes můžeme v klídku srát. zelený úděl je zatraceně pragmatická věc, protože pokud se nezačne dnes, zítra to už nebude muset jít. spousta dějů je nevratná a jde jim jen předcházet.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MRAKY: poslední, co naše země potřebuje jsou zkušení politici vychovaný v 90s a dřív. Je jimi prorostlá celá politická scéna a nevim, jestli to je výhra
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    HONZAL: ale eu funuje prave o sdruzovani jednotlivych zemi, ktere maji stejne zajmy. eu je velka a casto jednotlive casti maji protichudne potreby a z toho vyplyvajici postoje. neni jedna velka eu.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MICHIGAN: jednoduse mu vubec neverim, ze by dokazal neco vyjednat, nebo pripadne prosadit
    My jako ČR nemáme sílu na to vyjednat s nikým cokoliv. Proto je důležitý jednat koordinovaně s EU, která tu sílu má. Je úplně jedno, jak ostrou tužku budeš mít na zamini, Lavrov nebo Antony Blinken se s tebou nikdy nebude bavit jako s rovným, nikdy.

    V4 mně osobně přijde zbytečná, soustředil bych se na větší integraci EU. A troufam si říct, že takto to má naprostá většina voličů Pirátů, takže fakt surprise, jaký má Lipavský směřování! :-)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MICHIGAN: 1000+ vyjednavani v samotne eu je o tvrdem vyjednavani a cesko je maly stat. ten musi byt flexibilni. potrebuje v diplomacii zkusene lidi. lipavsky je naprosto desiva volba.
    MICHIGAN
    MICHIGAN --- ---
    OTZ: to je sice pekny, ale green deal a jeho pripadne prinosy nasledujici volebni obdobi neovlivni, neovlivni ani to nasledujici. emisni povolenky v podstate deformujou celej system. a byla by proto chyba se green dealem zastitovat i politickych jednanich, ktere by mely byt pokud mozno pragmaticky a resit to, co je pro ceskou republiku nejlepsi ted, ne za 10-15 let. nezavirat si pripadny obchodni prilezitosti zadnym smerem.
    malokdo si totiz uvedomuje, ze pokud rusko obrati svuj plyn na vychod a zacne vsechny svoje zdroje prodavat cine, tak jsme tu vsichni v prdeli.
    nadavat na rusky agenty a porusovani prav v cine je sice pekny, ale stejne tak muzeme nadavat i americe, ktera svymi akcemi po celym svete zpusobila nejvic ozbrojenych konfliktu v moderni historii. a tvarit, ze jedni jsou zli a druzi dobry mi z obchodniho hlediska prijde pekne pokrytecky, kdyz ti stejni lidi, co se proti vychodnim statum tvrde vymezuji nejsou pripraveni nest nasledky toho, co by se stalo, kdyby cina prestala fungovat jako montovna sveta a rusko jako zdroj energii. ve chvili, kdyz by byly prazdny obchody a doma zima, by plno lidi by svuj nazor rychle zmenilo.
    v podstate nejsem zastanecem toho, kdyz si CR hraje svoji zahranicni politikou na uzitecnyho idiota, zatimco treba nemecko se vedle nas tvari pragmaticky a s cinou/ruskem dal vesele obchoduji a uzaviraji oboustranne vyhodny smlouvy, navzdory sankcim.
    HONZAL: poslechl jsem si nekolik rozhovoru s nim. kdyz pominu jeho nejistotu, zdrzenlivost a velmi spatne komunikacni schopnosti spojene s nulovymi zkusenosti v oboru, ktere jsou u ministra zahranici tak nejak velmi podstatne (jednoduse mu vubec neverim, ze by dokazal neco vyjednat, nebo pripadne prosadit), tak ano on o tom pragmatismu opravdu mluvi dost. zaroven tam ale mezi radky citim jeho orientaci na ciste na evropskou politiku a upozadeni V4, ktera nam prave dava moznost byt v Evrope slyset. a co si budem povidat, evropska politika poslednich let pusobi dost zmatecne a nerozhodne. na primou otazku, jak narovnat vztahy s ruskem nebo co by melo byt prioritou CR behem jejiho predsednictvi, nebyl vubec schopnej odpovedet.

    popravde, PirStan meli na tuhle pozici dva kandidaty troufam si rict, ze zrovna Martin Dvorak za STAN, by mel na ministra zahranici mnohem lepsi predpoklady (petileta mise v Kuvajtu, generalni konzul v New Yorku, obchodni poradce na ambasade ve Washingtonu).

    hlavni otazkou je spis to, proc pirati nutne musi tak tvrdohlave trvat prave na tomhle jednom jmenu (opravdu neni nekdo lepsi?), kdyz tim muzou zablokovat vznik vlady az do jara. v ocich verejnosti budou totiz prave oni ti, kteri tu situaci blokuji, a vztahum v koalici to rozhodne taky neprospeje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam