• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    WANAH
    WANAH --- ---
    DOCKINEZ: Jestli jsem to správně pochopil tak se ukázalo, že plocha nákupáku bude větší než se původně tvrdilo a proto neměl hlasovat pro.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    No a Franta potom bez varovania na magistrate hlasoval za, co vzbudilo vcelku pochopitelne nevolu

    Tomu nerozumím - píše, že šlo o koaliční návrh. Tak proč by nemohl hlasovat pro?

    Teda z kontextu jsem pochopil, že na P7 jsou Piráti v koalici. Nebo nejsou?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    SPIKE411: Zhodou okolnosti som v tomto v obraze, a v principe ano. MS na P7 ma jednu velku kauzu, a to je nakupne centrum, ktore ma vzniknut v sucasnom brownfielde bubny-zatory (ktore postupne rastie z 20 000m2 na 40 000m2, a teraz na 80 000m2). Ta kauza sa riesi uz niekolko mesiacov, su tam rozne divne vazby v pozadi, a cele MS s tym pomahalo. No a Franta potom bez varovania na magistrate hlasoval za, co vzbudilo vcelku pochopitelne nevolu. Asi si neuvedomil ake pozdvihnutie to sposobi, a ano, hovorilo sa o tom, ze s tymto pristupom budu jeho hlasovania dalsie 4 roky mozny problem. Nakoniec sa sam rozhodol, ze vypise anketu ci ma doveru ludi, a ked nie, tak sam odstupi. Co sa stalo, a odstupil. Je z toho "spatny", ale dlhodobo si myslim ze to bolo dobre rozhodnutie, pre vsetkych zucastnenych.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HONCKA: On teda nepíše, že byl vyhozen, i když chápu, že "musel rezignovat" a "zařízli" tak může znít. Píše, že "nemůže a nechce spolupracovat", tj. ano, je to jeho vůle.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SPIKE411: ehm, dle tohodle nebyl z kandidátky vyhozen, ale rezignoval sám na základě ankety kterou sám vytvořil
    Anketa k vyjádření důvěry - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=1434&t=61181
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Přihlásit se k Facebooku
    https://www.facebook.com/100001065784417/posts/5294888513889956/
    Přátelé, s velmi těžkým srdcem vám musím oznámit následující:

    Bohužel letos na podzim končím v zastupitelstvu Prahy 7, a docela vážně přemýšlím, že skončím s politikou definitivně, protože z tohohle jsem fakt maximálně znechucenej a nešťastnej.

    V březnu jsem sice byl zvolený na 5. místo kandidátní listiny Pirátů v Praze 7 do podzimních voleb, ale z této kandidátky jsem musel rezignovat. S touto skupinkou lidí prostě nemůžu a nechci spolupracovat a spojovat s nimi svoje jméno, které jsem si za 12 let práce pro Prahu 7 a lepší životní prostředí udělal. Níže se pokusím blíže vysvětlit, co se stalo. Je to trochu delší čtení, ale stojí za to přečíst.

    Proč končím? Místní Piráti ze sedmičky mě prostě zařízli.

    4. dubna jsme měli jednání zastupitelstva, a mým kolegům Pirátům se nelíbilo jedno moje hlasování, kdy jsem jako koaliční zastupitel hlasoval pro koaliční návrh. Hlasoval jsem správně, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a hlasoval jsem ve prospěch Prahy 7. Tak jako vždycky. *(k tomu hlasování se konkrétně vyjádřím na konci textu)

    Aniž by mě o tom informovali, hned druhý den po tomto zastupitelstvu se sešli tři lidé z místního předsednictva a jednali o mně beze mne. Na tomto jednání rozhodli, že jsem ztratil jejich důvěru a že trestem za moje - zcela správné, na tom si trvám, hlasování bude moje odvolání z kandidátní listiny a rovnou toto své rozhodnutí, které se mnou ani neprodiskutovali, zveřejnili. Poté se ode mě pro jistotu rovnou dehonestujícím způsobem distancovali na sociálních sítích. A aby to nebylo málo, následně mi ještě zcela protipirátsky zablokovali přístup na hlavní společné interní komunikační kanály.

    Po této sérii kroků jsme se ještě dvakrát sešli, abychom se pokusili si to celé vysvětlit. Já jsem byl tak naštvaný, že jsem je v podstatě chtěl akorát poslat do háje. Vzájemná důvěra a ochota spolupracovat se dostala na bod mrazu a už z toho prostě nebylo cesty ven. Takže po nejapných pokusech si to vzájemně vysvětlit jsem z kandidátní listiny odstoupil.

    Celý je to pro mě opravdu těžko pochopitelný a skousnutelný, protože jsem za 12 let v politice nic tak stupidního a diletantského nezažil. Tak malicherný důvod pro to, abyste zařízli vlastního kolegu, prostě jinde nenajdete. Existují podle mě dvě vysvětlení, proč vedení sedmičkových Pirátů udělalo to, co udělalo.

    Nejdřív jsem si to vysvětloval tak, že jsou místní Piráti politicky i věcně úplně mimo, například proto, že téměř nikdo z nich nemá žádné politické zkušenosti. A že ve svém svatém tažení proti Jendovi Čižinskému, kterého vnímají jako hlavního politického soupeře, pojali podezření, že jsem jakýmsi jeho agentem či spojencem. To kategoricky odmítám a považuji to za absurdní. Jsem člověk, který s Jendou v podstatě 11 let velmi úspěšně spolupracuje a hrdě se hlásí ke všem úspěchům, které jsme společně vybojovali či prosadili. A ve vší skromnosti a pokoře si troufám říci, že takových dílčích úspěchů a dobrých kroků bylo více než málo. Místní Piráti považují Jendu v podstatě za zločince, nebo minimálně za velkého nepřítele, proti kterému je třeba vést válku. S tím já se zásadně neztotožňuji a takovou válku nepovedu. K Jendovi i lidem z Prahy Sobě chovám důvěru, znám je zblízka dobře a dlouho, nebýt toho, nebyl bych s to s nimi více než deset let spolupracovat. Zároveň se prostě nemůžu tvářit, že jsem nějaký svěží vítr na sedmičce- nejsem a jsem velmi hrdý na to, jakou stopu jsem tady za celou tu dobu, od chvíle co jsem se zapojil do přípravy referenda za nepředraženou radnici, zanechal.

    Druhým možným důvodem, který mohl za tím těžko vysvětlitelným a obhajitelným krokem vedení místních Pirátů stát, mohla být obava, především místního lídra, že bych ho mohl na kandidátce díky křížkům sedmičkových voličů přeskočit, stejně jako se mi to povedlo před 4 lety. Tohle mi došlo až poté, co mi místní předseda Pirátů říkal, že by se celá moje „kauza“ dala zahladit, kdybych byl ochotný přijmout horší místo na kandidátce. Chápu to tak, že kdybych onoho lídra méně ohrožoval přeskočením, tak by najednou moje hlasování nevadilo.

    Celý mě to strašně mrzí, hlavně proto, že o mém politickém osudu nebude rozhodnuto ve volbách, že to nebudou tisíce voličů, kdo mi vystaví buď zelenou, nebo červenou. Ale rozhodlo o tom 5 neznámých, nezkušených Pirátů, které tady nikdo ani nemůže znát, protože za sebou zatím nemají žádné veřejné vstoupení, ani žádnou práci pro sedmičku. Je to jako kdyby sportovec nemohl jet na olympiádu, i když splnil kvalifikační předpoklady, protože si na něj něco vymysleli někde v kancelářích jeho sportovního svazu. Beru to jako velikou křivdu a štve mě to.

    Zároveň bych rád zdůraznil, že bych byl velmi nerad, aby to vypadalo, že haním Piráty jako celek. Tak tomu rozhodně není. Politická strana nemůže za to, že se jí jedna buňka v jedné obci nepovedla a že ji tady reprezentují nekompetentní lidi. Důvody, proč já fandím Pirátům a proč jsem v jejich pomyslném dresu chtěl znovu kandidovat do zastupitelstva, nadále trvají, obzvlášť ve světle obří nechutné kauzy STANu. Nadále podporuju v politice hodnoty, které Piráti na všech úrovních prosazují, jako jsou transparentnost, kvalitní vnitřní demokracie, informační otevřenost a liberální hodnoty. Těchto se mi bohužel od místních Pirátů nedostalo, nicméně na celopražské úrovni tyto hodnoty Piráti nepochybně nabízí a reprezentují. Letošní magistrátní volby budou v Praze velmi zásadní a jsem přesvědčený, že současná koalice (po očištění STANu a ideálně doplnění Zelenými) je pro Prahu to nejlepší.

    V zářijových komunálkách na sedmičce budu volit kompetentní, seriózní, zkušené lidi, kteří už pro Sedmičku odvedli skutečnou práci a mají za sebou reálné výsledky. Budu volit lidi, o kterých stoprocentně vím, že budou schopní na té radnici prosadit věci, které voličům slíbí. Patrně vás proto nepřekvapí, že místní Piráti můj hlas nedostanou.

    Vám jsem o tom cítil potřebu dát vědět, protože kroky, které vůči mně místní pirátská buňka v minulých týdnech učinila, považuji za natolik varovné, že by neměly zůstat záležitostí interní. Po ovoci poznáte je.

    * O co šlo v onom hlasování? Hlasovaný předložený materiál se zásadními připomínkami Prahy 7 ke změně územního plánu v lokalitě Bubny- Zátory. Materiál si můžete prohlédnout zde https://www.praha7.cz/pozvanka-na-3-radne-zasedani-zastupitelstva-mc-praha-7-4/ , je to bod č.6.

    Ten materiál měl 25 bodů a nám jako Pirátům se nelíbil 1 z těch 25 bodů, který se týkal potenciální velikosti budoucího obchoďáku v tomto území. Sám jsem se maximálně snažil o změnu tohoto jednoho bodu, vedl jsem za Piráty koaliční jednání, připravil jsem pozměňovací návrh a pokusil se ho na jednání zastupitelstva prosadit. To se mi ale nepovedlo a tak jsem hlasoval pro původní návrh, který byl až na tento jeden sporný bod kvalitní. A to byl pro vedení místních Pirátů onen pomyslný kámen úrazu, podle všeho záminka, jak se zbavit nepohodlného kolegy. To, že se vám z celého materiálu nelíbí 1 bod z 25, tedy řekněme 4%, to je v politice skoro zázrak. Pro nikoho normálně uvažujícího by tohle nebyl důvod takový materiál nepodpořit. Každý aspoň minimálně zkušený politik nebo politička by považoval 96% shodu za něco hodného jednoznačné podpory. Navíc neschválení celého toho materiálu by byl obrovský průšvih pro Prahu 7, protože by nebylo podáno dalších 24 velmi zásadních připomínek. Celých 8 let, co jsem v zastupitelstvu, vždycky hlasuju tak, abych prospěl Praze 7 a tak abych dodržel program, co jsem slíbil.

    Nikdy jsem se nezpronevěřil programu, nikdy jsem se nezpronevěřil vám, co jste mě volili, a jestli mám teď kvůli tomu shořet a skončit, tak ať.
    Všem vám moc děkuji za dlouhodobou podporu ať už ve volbách, tak i v průběhu mého angažmá ve vašich službách.

    Se smutkem a vděčností, František

    #praha7 #pirati #prahasobe
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Marcel Kolaja (Piráti): Evropská komise chce zavést plošné šmírování, proti zneužívání dětí online přitom jde bojovat jinak - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/clanky/marcel-kolaja-pirati-evropska-komise-chce-zavest-plosne-smirovani-proti-zneuzivani-deti-online-pritom-jde-bojovat-jinak

    +( https://imaniti.org/protest2.html 2.7.2022 na Andeli)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    FERRYH: Ve sněmovně leží transpozice evropské směrnice. Ano, té děsně hloupé směrnice. Ondřej Chrást se to snaží kultivovat, ale ta směrnice je prostě blbá.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Vcera byl na CT24 ve zpravach nejakej zastupce Svazu Knihkupcu a nakladatelu ... a krom toho ze si stezoval jak na tom jsou nakladatele a knihkupci spatne a jak na ne Vlada sere atd... tak na zaver jen tak z patra nakousl otazku, ktera zajima i mne!
    ... zminil chystanou novelizaci Autorskeho Zakona a s tim souvisejici restrikce v sdileni elektronickych knih... (dle nej pirateni na uloz.to a podobne a ze pry z toho nakladatel pak ziskaji az 1miliardu ze upiratenych(pro ne teda ztracenych) knih) ...
    Vite o tehle novelizaci nekdo neco? a co vy na to jako Pirati, pokud to opravdu je nejak v jednani na vlade ci ministerstvech ...
    KEB
    KEB --- ---
    OTZ
    OTZ --- ---
    lol, a tim lip se to bude sledovat..?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Konec sólové hry digitálních gigantů? Evropa je o krok blíže revolučním pravidlům
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/digitalni-giganti.html
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    FERRYH: Primarne Lidovci, vyzera ze momentalne v koaliicii s socanmi. Ale to sa meni podla aktualnych pomerov v parlamente, Lidovci su v tomto asi ta hlavna garancia debilnych napadov.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    dokaze nekdo vysledovat, ktere lobby nebo frakce v EU za tohle muze a zacala to prosazovat? abych je proklel do steho kolena potomstva!
    FERRYH:
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    NIEKT0: ...ano, mas pravdu ... vsichni vime, ze se to s tim Velkym Bratrem zhorsuje stale vic... ;O(
    ...a opravdu - davat to kontrolovani sifrovanych dat do zakona je naprosto vrcholna zvrhlost hodna tak akorat Putina a Cinanu... :O((
    od EU bych to necekal, specialne pote, co tak drsne prosazovala po celem svete pomerne striktni "ochranu osobnich udaju"... ;o(
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    HONCKA: Ved to uz robil apple, to je furt to iste dokola. Technicky nie je sposob ako to rozumne spravit. Ono na druhu stranu, uz dnes zije drtiva vacsina spolocnosti v digitalnom feudalizme, a realne na vyber nemaju, hlavne vo svete smartphonov, ale uzakonit to ako povinny stav je obzvlast debilne.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NIEKT0: Právě, že by bylo potřeba to vidět celý, jestli to není zase předpis vlk se nažral a koza zůstala celá. Jinak i v druhý případě cestu z toho vidím, že se ty služby rozpadnou na 2, jedna posílá a druhá kryptuje
    OTZ
    OTZ --- ---
    HONCKA: me to vysvetlovat nemusis, spis tem priposranym majitelum, co si mysli ze je jde zase nekdo obrat :))
    OTZ
    OTZ --- ---
    smrdí to každopádně
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    OTZ: jde o to, že imho hromada lidí, co vlastní nějakou druhou nemovitost, tak se jí bojí pronajímat kvůli tomu, že je přehnaná ochrana nájemníka a i v případě, že neplatí, je problém ho vyhodit. Systémovější by bylo to změnit, ale tímhle to jde celkem dobře obejít.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam