• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Piráty opouští další těžká váha. O ukončení členství požádala senátorka Šípová - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/spipova-pirati-konec-clenstvi.A250321_215742_domaci_remy
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    XCHAOS: Konečně se po dlouhé době zase píše o Pirátech :). Já cením, že poprvé vidím obsáhlejší soupis toho, kdo ze strany odešel.

A bokem Piráti startují kontaktní kampaň (Máte přání?), takže počítám s tím, že v médiích konečně budou i o něco častěji.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STAROJDA: a nebo to bude tím, že mě tyhle kripl fighty nezajímaj? a i se přiznám, že naší armádě nerozumim a nevím, co s tím. jsou i témata, na která nemám názor a ani mě moc nezajímá názor minoritních politiků, nebo mašíblů (jestli se nepletu, Macinka má modrou)

ono byly loni i nějaké souboje Turek a Piráti, ne? neviděl jsem ani 1 a nemyslím si, že jsem o něco přišel
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    CHORCHE: Oh god! Piráti tak dlouho tepají do Motoristů za jejich (Motoristů) návrh na "povinnou vojnu", až si fanoušek Pirátů myslí, že právě Piráti chtějí povinnou vojnu. Myslím že stačí aspoň dvě vteřiny pozornosti, abys ten rozdíl poznal.

Teda omlouvám se, pokud fanoušek Pirátů nejsi - tady v tom klubu už si nejsem jistý :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CHORCHE: To je pravda, ale neslibovali právě Piráti, že oni jsou jiní? Tím vyšší nároky na ně musíme klást, nemyslíš?

Od Mirka Dušína obvykle čekáme víc než od Štětináče...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    YBUKO: další týden, co bez bolševiků neprojde... fakt mě tahle zacyklenost už nebaví, jako by tady dneska nebyly reálně větší chujové. bububububububu bolševik vol.106

KEDRIGERN: aktuálně jsou na denní bázi vidět 3-4 piráti - IB, Hřib, Michálek a občas Olga
    takže je jedno, co strana chce, ale tenhle trotl vidět je a jen škodí - u toho postu mu dali čočku všichni, dmg control čistá 0, nebo to smazat
    no a že nekandiduje - tak by moh vystoupit, nebo držet aspoň hubu, ne? jestli to neví, je volební rok

FRK_R23: není to v pořádku, poškozuje stranu a jeho kecy znamenají i dost znechucených voličů (včetně tebe nebo mě) - jen je to tedy dost viditelné, co je ta Nová vlna zač - tsunami aby je sfouklo
    ještě bych dodal, že mě nebaví ten posměch, co jako volič piráta dostávam - ať je to chytrá Šípová, nebo Michálek - to jsou takové skoky na hrábě s rozběhem

DOCKINEZ: buď v klidu, v Čechii s tebou jako se svým voličem, vyjebe každá strana ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GAARQ: Něco by se našlo:

Kodex chování - Pirati.CZ
    https://wiki.pirati.cz/rules/kocho

Všeobecný kodex veřejného zastupitele - Pirati.CZ
    https://wiki.pirati.cz/program/kodex_zastupitele
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    GAARQ: to je ale pořád jen pár stejných lidí, kteří tam dělají stále stejné megachyby, protože takoví prostě jsou a budou. Stačí je "jen" odsunout dozadu a Piráti se můžou uzdravit.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    KEDRIGERN: máte nějaký psaný interní etický kodex se sankcemi? to i ten barbossa měl pirátský zákon, i když jak pravil, byla to spíše doporučení než pravidla.

organizace, která nechce podlehnout excentrickým tlakům svým členů, se bez něčeho takového neobejde. s velkou mocí musí přijít i velká zodpovědnost, abych citoval jinou zajímavou postavu.

michálek mě za ten post viset za koule v průvanu, mark my words. škoda už nastala a bude se horko těžko napravovat. i pro mě už začínají být piráti takhle obtížně zkousnutelní a to, věční bohové, netuším, koho jiného bych volil...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ZAPPO: to je spíš zrecyklovaný hnůj (Michálek, Miki F)

STAROJDA: piráti měli někdy fakt seriozní kampaň? s Ježíšem, nebo pinkárou, nebo kdy? teď už jim po vládním angažmá neprojde ani Pusťte nás na ně!
    Hřib mě občas trolí, ale tak nějak to chápu, aby byl vidět... u těch Michálků a Mikiho F. nechápu nic - akorát mi najel ten Michálkovo tweet noc před vykopnutím Bartoše - poučení? žádné, bude to furt ta samá zpovykaná píča s nulovou sebereflexí
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Za mě jsou teď Piráti ve fázi, kdy se musí stát relevantní pro média (standardní i sociální). Zatím mám pocit, že tam vede (na podobné úrovni) Stačilo a Motoristi. Takže to je asi zdrojem různých dobrých i horších (a cringe) postů a výkřiků. Útoky na Stačilo a Motoristy tomu taky odpovídají.

A za mě ok. Cokoliv, co aktuálně zvýší relevanci Pirátů. Seriózní kampaň (snad) přijde později. Zatím je do voleb daleko a hrajeme o pěnu dní.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: jako tohle je složitý. Ano, za komoušů to byl opruz z celé řady hledisek, oplocení a cenzura podle mě bylo to nejhorší, ale tuzemským specifikem bylo, že spousta elit byla v průběhu necelých 30 let tak či onak vyvlastněna, zlikvidována nebo donucena emigrovat: začalo to v podstatě už pozemkovou reformou 1920, která dopadla zčásti i na vlasteneckou šlechtu, pokud vím, pak pochopitelně odsun Čechů ze Sudet 1938, útěk nebo vyhlazení Židů (hodně elit bylo židovského původu), opakované vyhnání ze Sudet, tentokrát Němců, kulturně podstatná odveta početně méně významné, ale existující ruské migraci před bolševismem, pak samozřejmě emigrace před komunisty a političtí vězni. Prostě likvidace či vyhnání různých elit různého druhu. Takže ten, kdo zůstal a komunisti mu něco zabavili, mohl být s velkou pravděpodobností někdo, kdo si na to fakt našetřil poctivou prací (i když "poctivá práce" v německých zbrojovkách za Protektorátu... no comment :-). "Buržoazie" u nás moc nebylo, tak se komunisti mstili aspoň běžné střední třídě .... a zprotivili levicové myšlenky dalším generacím na dlouho dopředu.

Kontinuitu především s normalizačním komunismem 70.let přitom je možné vidět hlavně u Babišova hnutí ANO, kontinuitu se stalinistickými sekerníky 50.let zase v KSČM/Stačilo. Pokud se kolem Pirátů motaly jednotky lidí, které šlo řadit k nějaké nové levici, tak to bylo maximum. Přijde mi řešit tohle ještě po 35 letech po pádu komunismu jako stihomam: on komunismus nevznikl na zelené louce, ale z deziluzí a situací určitých vrstev obyvatel, které se můžou klidně opakovat.

Myslím, že Piráti jsou opředeni mnoha mýty, které prostě nejsou pravda. Oligarchická média by strašně ráda Piráty spojovala se směsicí zelených opatření v průmyslově a dopravě, proti které celkově vedou masáž na všech frontách; faktem ale je, že za Hřiba jako náměstka pro dopravu třeba pražský magistrát stopnul veškeré peníze na čistou mobilitu (i to málo, které na to dřív šlo). Takže často je pravdou úplný opak obrazu, který o Pirátech média šíří (já bych třeba pro větší podporu cyklodopravy byl, ale já jsem vnitrostranická opozice, fakticky :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Bývalý europoslanec Peksa: Piráti opustili mladé, zaprodali ideály…odcházím. - Médium.cz
    https://medium.seznam.cz/clanek/mikulas-peksa-byvaly-europoslanec-peksa-pirati-opustili-mlade-zaprodali-idealy-odchazim-130080
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Já to vnímám jako problém dnešní doby. Často mi někdo vyčítá: "Vy Piráti jste neřešili tohle..." Přitom často se vyjádřil předseda, existuje oficiální stanovisko či se vyjadřují gesční lidé. Ale když nejsme v prime time, tak to nikoho nezajímá. A zdá se mi, že se to občas děje i novinářům, kteří by měli vědět jak je tohle zákeřné a že ne každý má stejný přístup s každým tématem do medii.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Rychlíková: Piráti pod vedením Zdeňka Hřiba | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/komentare/pirati-zdenek-hrib-ivan-bartos-komentar_2503100630_kce

sem to dočet až teď, Apolena nakládá (ještě si na ní na irozhlase zvykám) - ale bohužel to trefila a to tam o pinkáře nemusí být ani slovo
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    No, jak jsem říkal už před debaklem se STAN - předvolební slepenco koalice nee. Poprvé jsem je se zatnutými zuby volil, i když jsem tady předpovídal to s tím vykroužkováním, ale teď už ne. Jakmile bude volební koalice Piráti/Zelení, sorry, můj hlas nemáte. Když půjdete sami, tak ano.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    DOCKINEZ: STAN měl menší počet, než Piráti, ale přitom větší, než realisticky dostupné mandáty.
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    Piráti s podporou Zelených? Strany nechtějí tříštit síly | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/pirati-s-podporou-zelenych-i-proevropske-a-liberalni-strany-se-ve-volbach-chteji_2503140500_jgr
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    jo i tady pirati strasi extremni levici... to uz jsme to dopracovali... staci kritizovat neoliberalismus... jehož plodem je i soucasny Trump a jeho agentda Project 2025 btw... a taky straseni Antifou... sv.Ivane vidis to? :D btw tady mate clanek od ideologa Curtose Yarvinga z r. 2022 , sdilel ho dnes vědec Jan Kulveit na fb. To jen k te roztrzce USA EU. .. ktera neni nahoda... Ty kroky Trumpa dokonale sedi... https://graymirror.substack.com/p/a-new-foreign-policy-for-europe
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CHORCHE: zapomněl jsem dodat - já volím liberály a strany proti ODSÁNO - takže proto rovnou zmrd
    a samozřejmě to zas přihřálo všem polívku, že nejde o nic jiného než o prachy... fakt nedík

+ teď taková cynická perlička - kdo jsou aktuálně 2 nejvyšší piráti? Lipo na zamini a Dostál v EP ;) sorry (samozřejmě to je chyba jednotlivce)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam