• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán a účastníkům hrozí ban. Ban hrozí i za hrubé porušení netikety (výhrůžky, apod.).
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    STAROJDA: no ne znělo to tak že by to mohl být problém protože se to nebude líbit dezošům

KEDRIGERN: jakou feministickou kritiku?

tybláho asi 3x jsem musel zkontrolovat jestli jsem fakt v auditku piráti nebo v nějakym KSCM-KDU-SPD facebook klubíku
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    ADAMIRA: tak jsem to asi napsal špatně. Já to nemyslel tak, že ten vztah je kvůli publicitě. To vůbec, přeju jim to. Komentoval jsem tu kauzalitu, kde se o tom teď začne psát a Piráti budou zase v médiích a leckde negativně. Beru to cynicky no.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: Tak tady ale asi nejde o to, co budou komunikovat Piráti, ale všichni ostatní a hlavně dezoši ;). Ale tak do voleb je obecně dlouho, takže i taková publicita snad neuškodí.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Teď prej ještě ohlásil kandidaturu na Prahu Láska. Doufám že to nedopadne tak, že se Piráti, Sen21 a parta kolem Komrskové, Wagenknechta a Marvanové sežerou navzajem a vyhraje ODS. To by byla opravdu nevýhra pro všechny.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Za stagnací v měřeních voličské podpory pak podle Stojanové může být ostřelování ze strany vládnoucího hnutí ANO a Andreje Babiše. „Racionálně si to vysvětluju tak, že jsme, na rozdíl od Starostů, víc trnem v oku Babišovi,“ říká.
    Piráti testují, jak jim to jde s lidmi. Chtějí se zbavit pražské nálepky - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-pirati-testuji-jak-jim-to-jde-s-lidmi-chteji-se-zbavit-prazske-nalepky-303243

Achich ouvej, takže z Kateřiny je další paní mimo realitu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Původní Piráti předběhli dobu - nebyli jsme na rozdíl od těch dnešních vyprázdnění a dnes bychom byli v západní Evropě mainstream:
    France Launches Government Linux Desktop Plan as Windows Exit Begins
    https://linuxiac.com/france-launches-government-linux-desktop-plan-as-windows-exit-begins/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: myslím, že chybí jednotná vize. Co třeba dělal Pirátský Institut, PI? Mám podezření, že jediným zadáním bylo, aby radši nedělal nic...

Jako je blbý, že nová vlna jsou fakt lidi, co spolu kamaráděj, a já když mezi ně přijdu, tak sem spolehlivě mimo. Ale co teda navrhuješ jako alternativu? Zakázat lidemz aby spolu kamarádili? Dobře víš, že reálně jde o peníze. Dostali sem tam lidi, který vlastně budou rádi, když Piráti zkrachujou. Snažil jsem se tyhle věci hlídat v začátcích, ale šetření fakt není in... a v situaci, kdy stát i všichni kolem machrujou, kdo si víc napůjčuje...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Není samozřejmě a tím je to tak strašný. Podporovat dál křiváky a hlupáky v neschopným bezpáteřním zabetonovaným vedení, protože je tu pořád dost dobrejch lidí co dělaj dobré věci, nebo ne? Nebo jít cestou založení jiných stran, dobré lidi tam přetáhnout a znova vytvořit sílu jakou dneska Piráti mohli bejt? Jakou už s podvodníkem Hřibem historicky spojeným s firmama a tunelama ODS, politicky odepsaným nesoudným Ivanem a tupým a křivým duem Ferjenčíků už nikdy nebudou? Tihle Piráti už budou vždycky jen béčko ODS čekající až budou moct jít znova s ODSkou do vlády. Nic víc.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Volební rok zatížil účty stran. S největší ztrátou se musejí vypořádat Piráti. Ztráta Pirátů loni činila 57,4 milionu, což je nejvíc ze sněmovních stran. O rok dříve měla strana ztrátu 14,3 milionu korun. Na sněmovní kampaň dali Piráti loni přes 83,3 milionu korun.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    KEDRIGERN: Tak to možná bylo něco ohledně toho jak dostal zákaz kandidovat, protože jel svou kampaň. Ale nevím.

Neměla vlna něco společného i s tím zaměstnáním Oty Klempíře? Teď dělaj jako by nic, samozřejmě. Přitom s ním ještě nedávno kalili.
    NDA-Oto Klempíř-12.10.2023 | Registr smluv Pirátské strany
    https://smlouvy.pirati.cz/contracts/218

EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NIEKT0: Jo, to souhlas, tam bude určitě plno šíbrů. Jen je potřeba to líp vysvětlit. Opravujeme tam kobky, děláme tam kampaně a zveme tam lidi, tak to vypadá divně. Vím že tam byly třeba problémy s tímdle, ale to je asi zas něco jiného.

U pražské náplavky kotví po večerech piráti, vydělávají na občerstvení - regiony.impuls.cz
    https://www.impuls.cz/regiony/praha/sloupky-na-naplavce-jsou-zakryte-proti-nelegalnim-prodavacum.A150721_193416_imp-praha_kov
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EL_TOPO: Dobre to Pirati delaji. Zadna odpovednost, ale skalni jadro volicu je volit bude.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Rozkol Pirátů v Praze? Jednička Nislerová postavila tým, Komrsková mimo hru - Pražský deník
    https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/pirati-praha-rozkol-nislerova-komrskova-kandidatka-komunalni-volby.html
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Ivan Bartoš
    Rad si poslechnu konkrétní výhrady. Jinak vam garantuju, že když jeste tyden poroste cena ropy, ANO bude kopírovat o 106. A dopady krize uz vidíme dnes pár týdnů od začátku konfliktu v tarifech, v hypotékách, bude následovat jídlo a služby 🙁

Piráti představili Manifest energetické bezpečnosti. Chtějí snížit závislost na dovozu a zlevnit život lidem
    https://www.pirati.cz/jak-pirati-pracuji/pirati-predstavili-manifest-energeticke-bezpecnosti-chteji-snizit-zavislost-na-dovozu-a-zlevnit-zivot-lidem/

---
    protip - PR 1155 sem tam, ale IB by potřeboval vypnout možnost komentů trolům
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    HONCKA: dík, kouknu na to. ale poslední dobou sem spíš opatrnej, už jen takový adblock mi občas něco dost rozbije (tuhle seznam, tamhle utube :D) - takže sic fixnu 1 věc, ale rozbiju něco dalšího :D

GANBOY: u nás komunál taky vyřešenej - VŠ piráti odešli a zbyla banda dealerů, co je bez šance. můžu tudíž dál volit strejcokracii, či se jít bodnout... barokní Klatovy mam dost na salámu, je to o ničem a jen tomu tleská pár senilů, nikam se nehýbem

byl jsem minulé út na Young Gods v Dobřanech - komunitní centrum Wolfram (dotace 40m z EU) - místo staré jízdárny, supr vybavený a vlastně bezchybný multifunkční prostor - tady tak nikdo ani neuvažuje a je to pro mě nevolba. prostě tady chcípnem na vlně sentimentu a braindrainu
    jen pro porovnání: KT 23,5k, Dobřany 6,5k obyv. - maj i fajn pivovar, my máme dezoše a chcanky - výhled na zlepšení žádný

Kulturní a kreativní centrum WOLFRAM, Dobřany - Oficiální stránky města Dobřany
    https://www.dobrany.cz/mesto-dobrany/podpora-eu-narodni-programy-a-jine/kulturni-a-kreativni-centrum-wolfram-dobrany-1/
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: já to také chápu, ale je to tak trochu zpozdilé lání mrakům, ne? to, co píšeš, že mu chybí, tady nikde není. a už dost dlouho. a nemůže se ani vrátit zpět, dokud se drasticky nezmění společenské podmínky. a jakýkoliv pokus o obnovu buď selže (piráti, zelení) nebo se změní ve frašku (ANO, SPD). místo toho převládají ty další aspekty, které se se stranictvím pojily (stranické mafie, prápory a mluvící hlavy) a přežily.

ti, co doopravdy chtějí, si i dnes najdou nějakou niku a dělají potřebné věci (dobrovolníci a NZO), jenže politika to rozhodně není. ta je dnes tak toxická, že do ní lezou jen magoři, a je jedno jestli naivní nebo všehoschopní ;) deal with it.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: co "opravdu ne"? o_O nějak jsem nepochopil odpověď.

vždyť mluvíme prakticky o tomtéž. piráti byli opravu zajímaví právě tím, že to byly osobnosti, které něco dělaly, měli jste nějaké jádro, měli jste vnitrostranickou diskuzi a ne diktát zeshora (tomu jste s novou vlnou zamávali). měli jste lidský přístup místo politické agitace a oblbování mas slogany.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: ne, to opravdu ne. Piráti se pokusili fungovat jako strana např. vydáváním Pirátských listů, které ale nedokázaly na mediálním trhu prorazit (logicky). Nabíraly členy, taky jsem za to loboval. Ale je frustrující, když to nikam nevede, ostatně moje pokusy s Mastodonem taky vážněji neohrožují korporátní socky...

Potřebuješ místní sdružení. Potřebuješ vnitrostranickou demokracii, vybírat z nějakého poolu osobností s politickým talentem. Co do počtu aktivních členů jsou Piráti jen o málo lepší, než Motoristé. Nemůže o všem rozhodovat hrstka lidí, co mají pod palcem finance a marketing, že jo.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    EL_TOPO: To je teda dobrý úlet. Doufám, že to je za hranou, kdy to policie doopravdy začne vyšetřovat.

Nicméně je fascinující, že i Komrsková a další Piráti, které bych viděl spíš jako slabší, tak takhle serou kruhy starých pořádků. Naprostý úlet jak moc špatně na tom jsme jako ČR :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam