• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: háček demokratické politiky je, že žádné ideje a představy nikdy neprosadíš (stěží dáš vědět o jejich existenci, s marginálním mediálním impactem) - takže začneš nabalovat lépe volitelné normies, aby i celá strana byla volitelná. Normies po čase převáží a strhnou na sebe těžiště moci ve straně... čímž pádem pro původní sociálně-excentrické členy už vlastně úspěch strany nemá význam.

    Víceméně, názorově vyhraněné strany zakládají lidi s postojem "takových jako my je víc, jen o sobě nevíme" (a já budu mluvčí nás všeho). Jediné, co zjistíme je, že takových, co se cítíme být mluvčí za ostatní divné, je nás skoro víc, než těch divných :)) Nějaký ten minimální průnik společných zájmů i u relativně malé skupinky se pak rychle stane poměrně nudným politickým programem.

    Přesto je ale užitečné si tím procesem projít, protože prostě jsou dvě možnosti: bud' je to od začátku nesmysl a bez nějakých mediálně vděčných kontroverzí strana úplně zmizí z médií a pouze jednou za 4 roky před volbami je pozvána do nějaké Hvězdné pěchoty v rámci politiky - no a nebo objeví nějaký mediální hack, způsob, jak být kontroverzní jen trochu a na ten průnik zájmů se začnou nabalovat reálné davy voličů. A tohle je u Pirátů tvrdě odpracované (pouliční aktivismus, často neadekvátní tématům, se kterými jsme začínali a která v zásadě davová ani moc nejsou)

    Koalici se STAN jsem podpořil z pragmatického důvodu, protože jsem v zásadě podlehl určitému emocionálnímu nátlaku Milionu Chvilek o nutnosti protibabišovských koalic. STAN jsem ani moc neznal (koalice s TOP09 byla spíš odrazující), ale mému širšímu okolí se jevili přijatelní a volitelní (prostě cokoliv je lepší než ODS nebo ANO).

    V současné době samozřejmě čelíme problému, že udržet si kontrolu nad svým mediálním obrazem, když žádná média nevlastníte, je vlastně hrozně těžké. Celý trik s Jankou je možná dobrý v tom, že "špatný" mediální obraz je vlastně lepší, než žádný - a že to celé vlastně je zábavnější, než kdyby Janka, která na to nejspíš ani už nemá moc čas, z RV prostě odstoupila... takže se udělala tahle hra...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Pak si to ale chce ujasnit, co je účelem existence dotyčné strany:
    - prosazování nějakých společných představ a idejí => a z toho vyplývá nějaká větší či menší volitelnost
    - nebo maximální volitelnost => a z toho vyplývá přizpůsobení veškeré veřejné prezentace strany (ideje jdou stranou)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: ve skutečnosti snaha části členů udělat stranu nevolitelnou je skutečně vtipná... jenže otázka je, kdo začal a jestli Janka.

    Samozřejmě v každé straně bude napětí mezi obecnými aktivisty a pragmatiky, kteří se fakt snaží něco vyřešit. Pokud neskončíš v opozici, tak odpovědnost za činy vlády tě nemine. A my žijeme ve fakt složité době, kdy lidi pocítí propad životní úrovně a budou tím vinit vládu (ačkoliv vláda jen zarazila Babišovo zadlužování...)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    wow, deep, nešlo by to dát na obrázek a k tomu třeba... Churchila?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Prozradím vám tajemství... stačí chvilku ignorovat twitter a tyhle žabomyší půtky a půjde to úplně mimo vás a nic se nestane. Akorát přijdete o možnost se pár dní strašně rozčilovat.
    KEB
    KEB --- ---
    NECROMAN: a až tam michailidu vyhraje, tak za zpěvu internacionály vyrazí na prahu svrhnout Bartoše a udělat revoluci.

    To budou boží meme, už se jich nemůžu dočkat
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    mladá ODS se musí válet na zemi smíchy, takovejhle aport ještě nikdo nikdy nikomu nehodil
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Hoši hoši, to ste se slušně posrali v kině...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: tak pokud tam Martin Martin Janku chce a neodstoupí, tak je fakt trouba. Už dřív jsem téhle jejich "levicové frakci" vyčítal, že nejsou schopni nominovat osobnost, která je jasně zastupuje a různě jdou ve vnitrostranických volbách i chaoticky proti sobě (akorát oni ten pocit nemají, že to je "proti sobě"... ale de-facto je, protože zbytek strany by podpořil v nejlepším případě tak jednoho z nich, apod.)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KAMAHL: aby toho nebylo málo, Středověký kraj zahájil rozpravu na nominaci Janky do RV za kraj.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: vzhledem k tomu, že nevím, koho jinak volit, a jednu 20letou periodu nevolení mám už za sebou, kousněte se příště, prosím, do jazyka, než si zas někdo u vás utvítne, nebo uspořáte nějaké další auto-da-fé veřejným hlasováním.

    rant over.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    XCHAOS: Janka je mrtvá, ať žije Janka? 😆
    KEB
    KEB --- ---
    JORIM: tohle je logika mýho školkou povinného synka.

    Opravdu nemusím být kuchař, abych poznal spálené jídlo. Nemusím být spisovatel abych poznal mizernou povídku. A nemusím být markeťák abych poznal mizerně vedenou kampaň.

    A to nemluvím o tom, že tady kolega
    FRK_R23: markeťák nejspíš je.

    Začínám mít dejavu, všichni říkali, že kampaň vedete na prd a vy ne a ne a ne a výsledek jsme viděli všichni...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: Kandidujou u nás další 3 lidi, tj je nefér hlavně kvůli Tereze Kvitoví předjímat výsledky, další kandidáti jsem já a Martin Martin, který Janku nominoval. Jako mě je to jedno, pokud bych se dostal s Terezou nebo Jankou do druhýho kola, tak jsem tak na 90% ochotný odstoupit a zůstat pak náhradníkem, že obě jsou lepší kandidátky než já
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak to vypadá, že bude obratem zvolena do RV za SčK. Což by ovšem byl geniální trolling regionů :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak to vypadá, že Janka byla z RV odvolána, ale docela těsně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: Richterová je vidět, protože patří k vnitřní straně. Je to sestra Mikuláše Ferjenčíka (který mj. vystupoval na akcích SocSol, ještě než to bylo in :-)

    Já popravdě proti vnitřní straně až tolik nemám, prostě v pohodě, nějak si ty kariéry odpracovali. Ale máme i jiné lidi a ti dělají zajímavé věci a často přitom nejsou tolik vidět. (Není divu, že se pak Janka snaží zviditelnit tak zoufale, když ty normálnější kanály fungujou tak divně...)
    JORIM
    JORIM --- ---
    FRK_R23: Vynikající, takže se těším, až se přihlásíš do toho výběrka a řekneš jim, jak to mají dělat.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEB: Já myslim, že se shodnem. Práce tam je, tak ji jen prodat.
    KEB
    KEB --- ---
    FRK_R23: dělám si prdel, celý je to chycený za špatný konec. Nic moc slyšet, nic moc vidět, a skutečnou reklamu dělá michailidu, která jede bomby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam