• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JVMLOK: jinak ta "pička" je ve straně od roku 2012 a víceméně má celou dobu názory konzistentní, tj spíš si vocas sám, že sis nebyl schopný dohledat koho volíš
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    JVMLOK: Z toho co tu píšeš plyne asi jediné: Piráty jsi volil nějakým omylem a nikdy to nebyla strana pro tebe.

Takže good, vol si někoho pro tebe vhodnějšího.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    JVMLOK: Tak já Piráty volím taky. Jen poukazuju na, že když někdo tvrdí, že nemají "čitelnou strategickou vizi", tak ostatní ji tuplem nemají. :D
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    STAROJDA: Jsem volič. Bývalý volič Pirátů. Piráti nedělají politiku pro Piráty. Mají dělat politiku pro lidi. Voliče. Ber mě jako jeden z možných vzorků. Nezačal jsem volit někoho jiného protože by mi byly nějaké jiné ideje víc přitažlivé. Šel jsem jinam v okamžiku, kdy z řad exponentů Pirátstva zazněla obhajoba komunismu, už si ani nepamatuju jak se ta pička jmenovala. Takovéhle excesy, co si pozveš do baráku, s tím se pak musíš vypořádat, ale fakt, že si takové lidi do baráku vůbec pustíš o tvé soudnosti nevypovídá nic moc.
    A že se tady budeme bavit o nějaké AGIL politice tvorby konsenzu ke každému tématu až v okamžiku, kdy se téma objeví, to je pro mě, aniž bych je volil, mnohem srozumitelnější politika vlády, která je tady sice KAMAHL: označená za vládu stagnace, ale povedlo se stabilizovat, veřejný rozpočet, byla ochotná k bolestivému procesu vypořádání se s inflací, posunula dopředu důchodový systém a odvedla spoustu dalších věcí, na které může být hrdá, a určitě i díky přispění Pirátů, kteří ale měli nejmíň dvakrát nakročeno k tomu ji opustit a okopávali kotníky, kde mohli.
    A hele, nebudu se věnovat tvrdé rešerši, mám dost své vlastní práce než se hrabat ve sračkách. Vyjdu s tím, co mi uvízlo v paměti a co si pamatuju z "marketingové" prezentace Pirátů, ať už co se kampaní týče, nebo průběžné prezentace výsledků práce. Jsem poměrně dobře informovaný a snažím se vybírat si jen to podstatné, co má vliv na mě a na co mám vliv já, takže mě spousta baastu mine a nebo neuvízne v paměti na víc jak pár dní. A o Piráty se ne aktivně, ale zajímám, mám je "na radaru", jako jedny v prioritních témat, ne jako náhodný kolemjdoucí. Můžeš předpokládat, že možná 60% populace má horší informace než já, a nebo se cílí úplně jiným směrem. Takže mě ber jako vzorek, na kterým si můžou piráti otestovat, jestli si je pamatuju i v dobrým a jestli mám pocit, že k něčemu přispívají.
    A ještě jeden pain point. Piráti jako věrozvěsti informační doby by měli stát v čele boji proti dezinformacím, měli by otevřeně podporovat ministerstvo vnitra, které je za boj z dezinformacemi a dezole scénou v České populaci odpovědné, bez ohledu na jméno ministra, který mu šéfuje, měli by jet 24/7 osvětu v tom, jak v těchhle vodách navigovat a být hlasem, kterej ukazuje, že fact based a expertíza v oblasti informací, dezinformací a sebeobrany na tomhle poli je ve vládě přítomná a nese plody a že můžeme mít klidné spaní.
    Paradoxně si ale nemůžu vzpomenout na žádnou iniciativu, která by byla veřejně aktivní tak, abych ji zaznamenal, která by v těchto ohledech byla Piráty zaštítěná
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    JVMLOK: S lecčim z toho, co jsi napsal, můžu souhlasit, jenže to z velké části nepovažuju za chyby, ale za (mnou oceňované) vlastnosti.
    Já treba nevěřím na vize konkrétních činů nebo velkých myšlenek (ani na zásadní dělení pravo-levo), ale na vizi pokusu o poctivé rozhodování jednotlivě problém od problému. "Ideologie" je pro mě napůl sprosté slovo - přičemž ale "neideologický" populismus považuju za nebezpečnější než komunismus a nacionalismus dohromady.
    Takže proces tvorby názoru, který je složitý, mnohohlasý, spletitý až nepřehledný, hlasitý a otevřený, považuju za nevyhnutelnou daň za to, že v té straně probíhá vnitřní oponentura. Kdyby tyhle procesy zmizely a z Pirátů by se stal konzistentní tým, který si domlouvá strategii za zavřenými dveřmi, velmi pravděpodobně bych je volit přestal.

PS: Volební kampaně prakticky nesleduju, max si přečtu, kdo s kým jde zrovna do daných voleb v koalici.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ale samo je kus pravdy i na tý kritice. Já si všímám, že u nás v HK byly poslední volby totálně odfláknutý. Pár svítících reklam na MHD, přítomnost na plakátech nula, kontaktní kampaň nula, do toho zmatenej slogan o odvaze. Slabý, fakt slabý.

Třeba partaji docházejí dobrovolníci? Pokud má Jarmil pravdu, tak tahle loď půjde ke dnu.

O trojím (pirátském) lidu | Jarmil.com
    https://jarmil.com/pirati/o-trojim-lidu
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JVMLOK: Mně teda extrémně vadí, že šéf STANu je kvůli Dozimetru ve střetu zájmů jako prase. Taky mě sere, že hned v den střelby na FF si cintal pentli, že PČR postupovala určitě profesionálně, i když z podstaty věci takovou informaci nemohl mít.

U Pirátů by s tím nejspíš tvrdě narazill, protože odpor vůči korupci a vyjadřování se na základě dat, ne na základě nějaký dojmologie, jsou imho v pirátský DNA.

Ale holt STAN je takový malý ANO bez Babiše a holdingu, tam se snese ledasco.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    JVMLOK: Ty jsi nějaký insider v Pirátské straně? Protože já teda ne. Jen je hodně sleduju, politiku obecně. A to co popisuješ tam fakt nevidím. "rozhádaný frackové", "okopávají kotníky", "perou venku špinavé prádlo", "autistický záchvaty", "řvou do vlády a ven z vlády", "tvrdá ideologie".

Nevypíchl jsem všechno, protože s něčím i souhlasím (např to o volební kampani). Dokážu i pochopit přehánění a nadsázku. Ale i tak tam tyhle věci nevidím. O kom mluvíš? Kdy se ty věci staly tak silně, abys to musel tak popisovat?

Takže znovu - buď seš insider a nebo mimo :). A pokud insider tak je dobrá zpráva, že voliči (i ti zapálení) - jako já - to nevidí a Piráti jim přijdou relativně sehraní, kompetentní a pracovití. A s dobrým programem.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    JVMLOK: Mně by zajímalo, jakou dlouhodobou vizi mají podle tebe pro Česko jiné strany. Podle mě žádná ji nemá. Současná vláda je vláda stagnace, stejně jako všechny ostatní v tomto století. Vizi přesahující 1 volební období tady nemá nikdo.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KEDRIGERN: jenom ne vy ty volební. A bez těch bude v dlouhodobém horizontu úplně jedno, jak si dokážete nachystat operativní agendu na schůzi.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    JVMLOK: Souhlasím s tím, že je třeba držet pohromadě. Na druhou stranu Piráti mají jasné a neignorovatelné úspěchy. Jiné strany také, ale v jakých oblastech? Velmi často jen tam, kde mají i jiné zájmy.

Čili budto Piráti drží víc při sobě, než to popisuješ. Což je moje zkušenost. Všichni jsou vždycky úplně v šoku jak jsme třeba mezi pirátskými náměstky sladěni a máme odpracovanou přípravu. U jiných stran jsem nic takového nezažil. Anebo i rozhádaní můžeme mít výsledky.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    JVMLOK: máš pocit, že aktuální společnost není roztříštěná?
    :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    JVMLOK: Toto je zaujimae uvazovanie, a casto krat som ho pocul od ludi zo "zazitych" stran, ze pirati nevedia co chcu, hadaju, atd. No, a potom prisla diskusia na to, ci chcu ine strany napriklad cenzuru internetu (co ti spolocnost do buducna ovplyvni uplne zasadnym smerom, ako bude vyznam strojov rast), a zrazu sa zistilo, ze sa mozno zhodnu v ekonomickych otazkach, ale v tomto su tak 50:50, a vlastne netusia.
    KEB
    KEB --- ---
    GAARQ: piráti už dávno nejsou mladí. Plto označení fracek není označení věku, ale chování.

Za mě tohle to dokonale splňuje ferjenčík. Možná mu krivdím, ale takový je můj dojem z něj 🤷

JVMLOK: já s tím v zásadě souhlasím, piráti se nejsou schopní domluvit na ničem.

A btw za nimi nějak nevidím žádný výsledek a volby se blíží...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    GAARQ: každej tým, kterej chce něco dokázat, musí držet pokopě. Házet hlas pirátům je plýtvání hlasem, protože to není tým, kterej chce něco dokázat. Je to vanda individuí, kteří mají nějakou vágní představu odkud kam, ale nemají, aspoň pro mě jako voliče, čitelnou strategickou vizi.
    A jsem stejně mladej, jako Piráti. Jenom se nedokážu identifikovat s jejich vizí budocnosti. Protože žádnou nemají. Kdysi to byl symbol boje proti korupci, transparentnost, profesionalita, řešení příčin problémů a tvůrčí vize. Sle dneska jejich ne-jednota ukazuje, jak by vypadala společnost pod jejich vedením, a je to přesně to, co mě děsí. Polarizovaná, roztříštěná, rozhádaná skupina, nebo spíš agregace, kteří jediu víc na vlastní ego, než na nějakou pozitivní budoucnost pro příští generace.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    JVMLOK: tak pokud ti nevadí, že STAN drží pohromadě jako politická mafie, mně to vadí. to rameno na rameni je jednota účelová, kryjí si záda 😉 já v obecní politice byl (a pro tohle z ní taky odešel).

piráti jsou možná rozhádaní nebo taky ne, absence deklarativně jednotného názoru mezi víc jak pár lidma je spíš dobrým znamením, než špatným, žádnou lidovou frontu farabunda martího nechci. sere tě, že jsou mladí? protože apelativum "fracek" je docela patronizační 😁

piráti jsou v poslední době jediní, komu věřím. ano, nejsou dokonalí ani omylem, ale jsou spíše občanští než političtí, a to se mi právě líbí. jsem tou standardní českou politikou, která nás jako pištec hamelnský vede spolehlivě akurát do prdele, docela na stará kolena unavený a otrávený. tož tak 😉
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    XCHAOS: Proč vypadá STAN vs. Piráti jako rozumná volba? Povím ti, jak to vidím já. STAN na regionální úrovni má spoustu lidí, kteří skutečně pracují pro lidi a na komunální úrovni jsou vidět. Ale i kdyby nebyli...
    Stan drží pohromadě. Semknutí, rameno na rameni, jednotní a v podstatě konzistentní.
    Piráti jsou parta rozhádanejch fracků kteří jedou na všechny strany zaráz, v jednom kuse si navzájem okopávají kotníky a perou na veřejnosti víc špinavého prádla, než doma. Autrisktický záýchvaty jednotlivých exponentů kteří řvou chvíli Do vlády a pak Ven z vlády, kreténů, co si myslí že volební kampaň je vedlejšák co je v prioritých asi tak na 6. místě, protože proč věnovat energii voličům, od toho jsou tady oni, aby věnovali energii straně. Nalevo je moc nalevo, protože tam už se hraje tvrdá ideologie a fakta nikoho nezajímají, na druhou stranu tvrdá fakta a racionalita, kterou se strana kdysi zaštiťovala, jemoc napravo, takže nakonec je to naprostro nečitelný slepenec idealistů, ideologů, amatérů a unaveného Ivana Bartoše, kterému už nejspíš řídnou dredy ze všeho toho drbání se za uchem. Je to skutečná pirátská posádka. Každej sám za sebe, hlavně ať je kolem hodně humbuk a taktické cíle jsou to nejdůležitější, co máme, strategie a jednota je pro starce a konzervy.
    KEB
    KEB --- ---
    DOCKINEZ: stejný smysl jako nulová daň na tiché víno?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KEDRIGERN: Jak přesně zneužívání v rodině nebo případům jako ty z filmu V síti zabrání plošný šmírování soukromý komunikace?

Vždyť to přece nedává žádnej smysl.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    DOCKINEZ: Hodně jde o zneužívání v rodině a pak o případy jako ty z filmu V Síti. Je to děsivé, ale plošné šmírování samozřejmě není řešení.

Po dlouhých diskusích s policii jsem přesvědčen, že problém je mimojiné roztříštěnost této agendy. Důkazy ze zahraničí shromaždují dlouho (např. otázky na Google apod).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam