GAARQ: Zastávám názor, že cokoliv je placené z veřejných peněz, je "public domain". Co se týče SW, má to mít otevřené zdroje. Jednak proto, aby do toho bylo vidět a potom, když je potřeba něco dodělat, tak aby se to nemyuselo celé psát znovu, protože původní dodavat, když nevyhraje zakázku, neúpustí zdrojáky, nedá dokumentaci API apod. Stát si ten SW nemusí nutně psát sám, ale minimálně si jej může občas sám opravit, pokud se jedná o nějakou ohalenou banalitu a navíc musí mít zdrojáky plně pod kontrolou.
Agilní vývoj by byl už jenom bonus. Specifikovat rigidní zadání je u SW cesta do pekel. Nikdo dopředu nedomyslí věechny anomálie a nuance, které je třeba vyřešit. SW není barák, nebo auto. To je živoucí neustále se vyvíjející komplex (nechci říkat organismus :).
SPIKE411,
CAIDEL: Ano DiPSY dopadl podle mě velmi dobře. Mělo to své mouchy, někteří uživatelé to možná rozbili vlastní neschopností, možná to bylo málo "blbuvzdorné". Nicméně to fungovalo +/- v pohodě. Já se právě obávám, pokud digitalizace stavebního řízení nebude alespoň srovnatelně funkční, tak to Bartošovi "partáci" z 5koalice dají pěkně sežrat. Lidově řečeno. Už teď se do něj navážejí, zrovna v nějakém podcástu dnes jakýsi ekonom komentoval, že je to jenom o skenování dokumentů. No, tak doufám, že ne jenom o tom (zase jako roztodivná papírová dokumentace se pochopitelně digitalizuje dost blbě). Pochopitelně bych rád, aby to naopak Barto "natřel" ostatním a fungovalo mu to velmi dobře. A taky je mi jasné, že se vyrojí "milion" úředníků, kteří na to budou nadávat, protože se budou muset něco naučit dělat jinak a nebu možné tolik šikanovat občana a něco z toho vytřískat, třeba za rychlé vyřízení na revanš... Známe své Papenhajmské, že.