• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEB: no, ano, točíme. Samozřejmě, jako malá alternativní politická strana bez mocných sponzorů (nebo aspoň já o nich nevím :-) nemáme vůbec pod kontrolou náš mediální obraz. Dokonce ani tady na malé komunitní platformě, jako je NYX (v podstatě ty naše politický kecy tady jsou taková protiváha nahatých fotek NYXaček, co si budem povídat... nejsem hezká holka, tak si aspoň hraju na politika :-)). Natož pak ve velkých médiích.

"Mít pod kontrolou mediální obraz reality" samozřejmě může znamenat ledacos. Mohli bychom o sobě taky klidně lhát, kdybychom ho pod kontrolou měli. Nicméně ti lidi, kteří se hřáli na výslunní zájmu médií, museli samozřejmě od začátku vědět, že je to 15 minut slávy....
    KEB
    KEB --- ---
    XCHAOS: dokud to ovšem neukazete voličům, tak je vám to k hovnu

Myslím že můžeme tuhle tu debatu ukončit, protože se stejně točíme v kruzích.

Dokud piráti nepochopí co je to kampaň, jak se dělá, a k čemu je dobrá, tak si nepomůžou. A v zásadě mají poslední pokus V příštích parlamentních volbách to pochopit, protože jestli to nepochopí, tak končí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: spíš to jen neuměj okecat tak dobře, jako ti ostatní. Digitalizace samozřejmě vázne i jiným a naopak Ivan za sebou měl i úspěchy.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    GAARQ: Ve vesmíru, ve kterém žiju já, Piráti prohrávají volby.
    To znamená, že bez ohledu na to, jak čísté jsou jejich úmysly a jak dobře ty myslí se světem i s námi obyšejnými voliči, díky své neschopnosti akceptovat realitu politického boje nakonec nezmění nic. Nehájí ničí zájmy, ani svoje vlastní. JSou irrelevantní. Jestli to je cíl existence téhle partaje, tak jsme se fakt nepochopili úplně od začátku.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    JVMLOK: ve vesmíru, ve kterém žiji, je rozdíl mezi tím, že tvrdím, že hájím něčí zajmy, a jejich aktuálním hájením. populizmus je založen na tom prvním. dokonce jsem si jist, že si voliči populistů opravdu myslí, že jsou jejich zájmy hájeny. nic to ovšem nemění na výše zmíněném rozdílu a na tom, že tu vyprávíš pohádky.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    GAARQ: ale mohla. Zastupovala zajmy volicu lip, nez dokazal NABIDNOUT kdokoliv z jejich souperu. Ale vzhledem k tomu, ze PR je zbytecna picovina, je uplne jedno jestli to objektivne neni pravda. Ze se snazis projektovat svuj hodnotovej zebricek a odbrny a intelektualni kompetence na “verejnost” neskodis verejnosti nebo mne, ken sobe.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    JVMLOK: ještě tu o červené karkulce, prosím 🤣

kdyby to, co říkáš, byla pravda, vildumetzová mračková by se nikdy nemohla stát senátorkou na první dobrou. Q. E. D.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    CAIDEL: Ale 90% voličů se rozhoduje primárně podle PR. Velká část z nich si to možná nepřipouští. To musí jakýkoliv politik vzít v potaz jako realitu.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    CAIDEL: hele v rámci change managementu je komunikace zásdní prvek. Jestli ti to nedochází, a jestli chceš implementovat řešení, které vyhovuje tobě ale nedokážeš pro něj vytvářet konsenzus, můžeš dopadnout dvěma způsoby. Smaže tě někdo šikovnější, nebo musíš usilovat o diktaturu, ve které budeš schopen potírat dissent. Takže tcoje arogance směrem k veřejnosti je dobrej varovnej signál o rom, jak to vidíš s budoucností republiky dál.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DOCKINEZ: heh, oslí můstek, omlouvám se za odbočku

Carlo Manlio Cipolla – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Carlo_Manlio_Cipolla

“Základní zákony lidské hlouposti” jsou k dispozici i v Českém překladu.
    U voličů ANO bych to asi tak černě neciděl, ti neserou na svoje zájmy, ale na příští generace “Ožrat se a kocovinu nechat těm, co tu budou zítra.
    U těch dalších zmíněných sohlasím. A pak GenZ voliči jeho Hranatosti…to je už generace vychovávaná algoritmama, tam je to buď Přísaha, nebo Extinction generation, Overtonovo okno v praxi.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JVMLOK: napsals to dost na hulváta, ale nakousnuls důležitý téma.

Jako občan a živnostník v IT/lokalizaci (živnostník, ne švarcák) samo řeším, kdo bude aspoň trochu kopat za moje zájmy. Protože proti svým zájmům volí jenom idioti (a krásně se to ukazuje např. na voličích ANO nebo SPD).

Na podzim 2021 jsem si dal tu práci a aspoň zběžně mrknul do programu Pirátů. Hezký mnohasetstránkový PDF, ve kterým mě skutečně potěšila třeba podpora kosmonautiky, ale málo platný, když jsem dal v dokumentu vyhledat „živnost“, vlastně tam toho nebylo moc, skoro nic. Pak sorry, když vy nenabízíte nic mně, tak není důvod vás volit.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    JVMLOK: Mě je zas u prdele PR.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    XCHAOS: Demokracie je KONKURENCE politických stran zastupujících zájmy voličů, kteří jim to hodili. Voliči chtějí, aby jejich zájmy zastupoval někdo kompetentní a schopný. Nechci ti to malovat černě, ale spousta z nás už ví, že v tomto ohledu na Piráty není spoleh, protože schopnosti a kompetence jsou přesně to, co v tomhle konkurenčním boji neukázali. Na ideologii a nějakou sektářskou svornost sere bílej tesák.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    XCHAOS: Ve větě „část neúspěchů byla dopuštěna neschopností adekvátně se připravit a reagovat na aktivní lobbying těch, kteří měli zájem tu zakázku získat za každou cenu“ máš několik překlepů.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: Minimálně část těch neúspěchů byla způsobena aktivním lobbyingem těch, kteří měli zájem tu zakázku získat za každou cenu. To je jeden rozměr. Neúspěšná prezentace té situace je jiná kapitola: já jsem u Pirátů varoval, že spoléhat se na zájem médií je krátkozraké, že ten zájem je přelétavý a opadne a že šanci prezentovat svůj úhel pohledu můžou ztratit stejně rychle, jako ho získali. Nakonec nám zůstane to jádro voličů, které jsme měli předtím, než jsme v médiích dostali prostor.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    XCHAOS: PR neprobíhá zdaleka jen v TV. V dnešní době je to boj na mnoha frontách. Bylo to špatné na všech.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    XCHAOS: Ten příspěvek není o Babišovi, ale o tom, že za vaše neúspěchy nesete odpovědnost vy, tak to pčestaňte svalovat na Kampaaaň všech kolem.
    Za pochopení posílame Xchaose

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: Ano, ale s tím souvisí i můj návrh, že jako menšinový koaliční ministr neměl být současně předsedou strany. Když si na to aplikuju nějakou svojí "analýzu sociálních hierarchií", tak ministr koaliční mlády z menšinové strany, která ani nemůže hrozit odchodem z vlády (protože od začátku vláda její důvěru nepotřebuje), je v podstatě zaměstnancem vlády a předseda vlády je jeho nadřízený: ve vládě se sice hlasuje, ale v tomhle je třeba počítat s přehlasováním naprosto ve všem, takže vlastně vyjednávací pozice je natolik slabá, že se člověk stává de-facto zaměstnancem a podřízeným, i když třeba s relativně vysokým společenským statutem navenek.

Zvládnout to teoreticky asi šlo, ale s odporem jak úředníků, tak existujících struktur, které přišly o kšeft, se prostě muselo počítat. Já bych na takovou pozici byl paranoidní moc, ale Ivan podle mě byl paranoidní málo (i když zase, jsem v tomhle opravdu příliš stranou a nemám insider informace, takže se spíš domýšlím...)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: Ohledně staveních řízeních tak byla zásadní chyba, jak Ivan hlásil, jak se to všechno zvládne a jak to všechno bude v pohodě, to bylo jasný z podstaty věci, že nebude. Tj kdyby říkal dopředu, že to nebude v pohodě, ale musí se to stihnout a nasadit kvůli penězům, který bysme jinak museli vracet EU a čím víc mu do toho budou házet klacky Zajíčkovi pohůnci, tak se to protáhne na delší dobu, tak by to bylo úplně jiný, ale na to je Ivan moc velký sluníčkář a nechápe, že něco jako koaliční "partneři" neexistují, jsou to konkurenti s kterýma je na dočasnou dobu uzavřeno příměří.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RUDOLF: ano, to se ptej spíš KEDRIGERN, ale v podstatě ano: myslím, že těch peněz dostalo MMR dost málo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam