JVMLOK: ehm, tak Babiš má na šíření kňů určité jiné prostředky, než já tady na NYXu :-)
Dejme tomu, že pro mě jako pro řadového občana je smyslem politiky aby stát nějak fungoval pro mě. Maximum muziky za minimum daní, dá se říct.
Pro vrcholné politiky je smyslem ta mocenská hra samotná. Oni jsou dobří v tom dostat se k moci a udržet se u ní. My jsme jen hřiště, na kterém hrají.
Babiš na to jde silou, zorganizoval mocnou catch-all party, která se tváří, že je úplně pro každého, buduje silnou manažerskou hierarchii a má téměř plně pod kontrolou svůj mediální obraz. A tváří se ukřivděně, že i když to jakože všechno dělá dobře, vyhrává volby (hlavně v krajích), tak se s ním nikdo nechce kamarádit a dělat koalice (no, po tom, co předvedl ČSSD, se ani nedivím, že jo...)
Co se stavbních řízení a MMR týče, tak si prostě myslím, že to nešlo zvládnout a že to bylo nastavené tak, že to nešlo zvládnout. Vedení Pirátů v tomhle nese odpovědnost za to, že do téhle pasti vlezlo. My jsme ovšem chtěli tuším účast ve vládě zkusit přesně z tohoto důvodu: abychom získali zkušenosti, jak to chodí. Tak jsme je získali.