• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    And now, something completely different:

Mám plán, jak v Pirátech do volby předsedy nechat členy prohlasovat omluvu za centralizovanou evidenci ubytovaných, tedy za E-Turistu. Nechtěl jsem se v tom vrtat, dokud Ivan ještě seděl na MMR a Piráti ve vládě, ale teď je podle mě ten správný moment. Dokonce je správný moment předtím, než bude zvolen nový předseda, protože by se tím demonstrovala akceschopnost členské základy i v mezidobí, kdy nemáme zvolenou žádnou mluvící hlavu do médií.

Pokud už máte Mastodon, můžete se přidat k téhle anketě, zatím jsou výsledky docela jednoznačné:
    xChaos: "Dává vám smysl členský podnět v rámci Pirátské st…" - f.cz - fskutečnosti Fedivesmír :-) Brána do federace sociálních sítí. 2000 znaků pro vaše příspěvky.
    https://f.cz/@xChaos/113355339905900701
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RUDOLF: eh, vůbec netuší. jak přes "je Michailidu za tím zákonem"? Nemyslím, že má zákonodárnou iniciativu. To to protlačila přes Šalamouna, dokud tam seděl?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: kde je deprese, tam je po čase občas i euforie. Nejhorší je vyhořet úplně a necítit nic. Akorát nevím, proč tohle extempore musíš řešit tady u Pirátů. My si organizujeme deprese komunitně, hlasujeme o nich a tak. Ty jsi hrozná individualistka a jdeš proti proudu.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    RUDOLF: 🤷🏻‍♀️ There aren’t any good guys. Only bad and worse guys.

Upadla jsem (zpátky) do deprese
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Nechcete se spíš pobavit, proč je Michailidu za zákonem, který je proti současnými směru EU co se týče problematiky drog a už je je v senátu? Podle info co mám, tím sejmete český CBD trh a místní pěstitele a otevřete trh Číně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: nevím, co úplně pokládáš za "kapitalismus", ale jestli hledáš nějakou skulinku v hierarchickém systému mocenských monopolů, no tak hodně štěstí. Podle mě alternativou ke kapitalismu je... volný trh. Takový, na kterém rozhodnutí vznikají skutečně dobrovolně a ne prostě kvůli nepružnosti poptávky (žízeň, hlad, nutnost bydlet...). Monopolní struktury (Google, Facebook, Microsoft... a mraky dalších), to je ovšem něco, co stojí mimo volný trh. To je monopolní kapitalismus, ale nevěřím, že nakonec volný trh nenajde cestu, jak monopoly obejít (i když některé nápady se ukázaly jako šílenosti).

Stejně tak tu narážíš na problém, že chceš peníze na nájem a ve vedlejším klubu, ehm, nabízíš provokativně sex za peníze. Přirozený kompromis je vybrat si milence a nastěhovat se k němu a máš vyřešeno bez kapitalismus: volná láska jako řešení dvou problémů najednou, a ještě máš jako bonus, že si můžeš vybrat ke komu :-) (chlapi si dnes moc vybírat nemůžou, zvlášť s rostoucím věkem). Neviděl bych tu situaci až tak černě. Jsou na tom lidi hůř. Akorát nevím, co si přesně slibuješ od zájmu o politiku, teda ...

Anarchie je taková čirá abstrakce, kterou nejde moc realizovat. V současnosti jsme od ní asi nejvzdálenější za celá desetiletí. Po světě nejde volně cestovat, a tak různě. Řád je všudypřítomný, ať už v podobě emergentních totalitních struktur, nebo struktur, které se jim staví do cesty, ale logicky taky vyžadují značnou míru disciplíny. Není to ultra-šílenost, akorát v podstatě došla, není skladem.

Hmm, lidi jsou a nejsou nebezpeční. Jak kteří, v jakých situacích. Ano, párkrát v životě jsem byl okraden, dokonce i dostal přes držku... ale v drtivě většině byli lidé ochotní, milí a nápomocní, ať už sami za sebe nebo v rámci systému. Jen jsem za to často musel zaplatit, to je pravda.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: no nevím. Možná, ale co je na ní děsivé je to, že je to právě poněkud ne-liberální aspekt lidské existence, který nutí podřídit se nějakému přírodnímu, přirozenému řádu. Je s tím spojená spousta nepříjemností a rizik, ale za nic "děsivého" bych to neoznačoval...
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: to je ti ke cti ze jsi nezkusil založit rodinu. Rodina je právě ten nejděsivější aspekt lidské existence.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Nevím proč ale anarchie a jiné ultra šílenosti ve mne vyvolávají úplně hrůzu. Vlastně asi mi to teď došlo.

Kapitalismus je systém do kterého se lze “schovat”. Najít si v něm nějakou skulinku ve které můžete žít a nemuset se konfrontovat každý den s nahou brutalitou lidských bytostí. Systém vám nabízí jistou ochranu výměnou za to že vy se necháte vykořisťovat. Je to system “něco za něco”.

Systém který není něco za něco nemá žádnou incentivu pro vás cokoliv dělat takže jste vystaveni napospas lidem a yo je asi tak nejhorší zpráva co existuje, protože lidi jsou vesměs extrémně nebezpeční.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: hele, jsi poměrně nesourodá hromada náhodných myšlenek a nevím, co tě vlastně přivádí do tohohle klubu. V jiném jsem tě naopak viděl kapitalismus propagovat :-) (konkrétně šlo o to extermpore v Sexseznamce...)

Není kapitalismus jako kapitalismus, ve fungujícím, nemonopolizovaném kapitalismu se pružná nabídka setká s pružnou poptávkou a všichni jsou celkem spokojení a ani nemají nějaký pocit, že by o nějaký velký kapitalismus šlo. Samozřejmě, pokud máš nepružnou poptávku (prostě za něco jsi ochotná dát jakoukoliv cenu) a současně strana nabídky je odhodlaná být taky nepružná (tedy může si dovolit šponovat cenu libovolně vysoko), vypadá to jako dnešní doba: svět na pokraji války a v řadě míst už ve válce, USA na pokraji občanské války, polarizace společnosti, realitní bublina, celkově blbá nálada všech.

Lidi, co to nenávidí, říkají "kapitalismus", lidi, kteří to vidí pozitivně, říkají "volný trh". Alternativa je, že tě někdo bude honit do práce bičem a nebo v horším případě, nebude tě potřebovat vůbec. Samozřejmě, že snaha zakládat komunity selhává. Zkusil jsem kapelu, firmu, politickou stranu. Jediné, co jsem nezkusil založit, je v podstatě rodina.

Chápu nelehkou situaci řady lidí v dnešním světě, ale trolling mi přijde jako neuspokojivé řešení, které navíc ani není řešení. Máš podle mě na víc.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: kapitalismus je svinstvo bez alternativy. Velmi deprimující myšlenka.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Vyhodili jsem z nástěnky Danýska a Vyhulenýho Ufo, protože tady, chudáci, mají trvalý ban (a já je mám v double ignore). Ovšem poznámka o gaychat se týká... víte koho :-) (jinak samozřejmě mě zákaz gaychatu přijde diskriminativní a rád bych bojoval za právo na gaychat pro všechny, ale....)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ZSIS: no, jestli jsi na cztwitter.cz, tak je o několik desítek aktualizací pozadu...
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    XCHAOS: prave ze to, aspon u me, prestalo fungovat.
    ...
    nevermind, ted koukam, uz tam mam zase "normlani" feed.. prtedevcirem tam bylo vse jen od jedne osoby. ok.
    jdu tam hledat piraty a udelat si obrazek.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: léta, ne léto
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: dobře, ale někteří z nás do sebe stimulanty cpát nechceme, teda kromě kafe. A když sleduju tvoje výstupy tady, tak si víceméně říkám, že moje celoživotní snaha být pro psychiatry neviditelný měla svoje opodstatnění... co by ze mě bývalo bylo... chodil bych po Internetech a plácal na diskuzních fórech píčoviny? (oh wait... )
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: Nepleteš si Dominiku s Jankou? Dominika je farmářka a má manžela už léto. Janka je mladší a je strašidlo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ZSIS: nemyslím, že každý musí Fediverse používat nějak šíleně sofistikovaně. To, co popisuju, se týká novinářů či influencerů. Běžný uživatel si prosté založí úč, followne feedy oblíbených webů a pár kamarádů a pakuž jen publikuje co ho napadne a oplácí follow...

I tady na NyXu trvá léta, než člověk objeví kluby, kde se děje něco zajímavého...
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Stejně “vdova” je akorát code word pro někoho kdo byl osvobozen zpod jha patriarchátu

Michailidu má manžela si to představte. To jsem se nasmála
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam