• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: ehm, protože prostě nahrazení centralizovaných technologií decentralizovanými je přesně ta forma digitaliace, která je přesně v souladu s core pirátských idejí, se kterými jsme to před 15 lety zakládali? Protože nechci, aby moje data, moji síť sociálních vztahů, rating mých příspěvků, apod. vlastnila nějaká korporace a mohla ho komukoliv prodat a leaknout? (tak, jako to udělal Twitter vůči Elonovi Muskovi, který z toho udělal fašizuící X?)

Dnes prostě máme možnosti, které tu před 10-20 lety nebyly. Využijme jich!
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    myslite ze dneska nekdo ma jeste televizi? to mne jen tak napadlo. kdyz jsem mluvila o tom vymyvani mozku.

ale ja teda nevim zda jeste lidi maji televizi. doufam ze ne.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Jakkoli se nam to muze nelibit, pravda je takova ze lidi jsou na Instagramu, kde bezmyslenkovite skroluji a vymyvaji si mozek jako v experimentu MKUltra. No a to je hlavni information sharing platforma dneska.

Ma smysl takovou verejnost chtit nejak oslovovat? Pochybuji. Je cas vykaslat se na to? Ano.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Mastodon btw velmi nestastny vyber jmena. Dinosaur na vyber nebyl?
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: proc?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Sleduje to tady skoro 600 lidí. Jestli to myslíte s Piráty vážně, založte si Mastodon....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Marcel Kolaja: "Ahoj, Brno! A zítra se stavte na mou přednášku na…" - Pirátský Mastodon - Sharing is caring
    https://mastodon.pirati.cz/@marcel_kolaja/113414788906858586
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    KEB: sw je jen malá část digitalizace, jde o zákony, procesy, školení, změnu kultury práce, organizační změny. Na klíč to nejde.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    KEDRIGERN: Ahoj, reaguju na naší krátkou konverzaci tady v auditku asi měsíc a půl zpátky o nedostačující PR pirátů. Chci dát teď konkrétní příklad něčeho, co by fungovalo a není potřeba na to mít prostředky jako ANO a jim podobní.
    Michálek and company teď udělal ten zjednodušený exekutorská papír. Což je super konkrétní příklad práce, co piráti dělají, která je očividně prospěšná. Co vám brání v tom udělat grafiku, jeden obrázek, kde bude "před" a "po", s výčtem u "před" - 5 stránek, - napsáno nesrozumitelnou češtinou, - plýtvání papírem, - náročnější pro úředníky, atd... A u "po" - snadno pochopitelné, - jen 1 papír, - rovnou platba přes QR, atd...
    A tuhle jednoduchou grafiku všichni piráti přesídlí na všech svých platformách na všech svých účtech.
    Nic z toho není nic náročného, co byste nemohli dělat. Je to jenom otázka toho, jak uvažovat o sockách a vaší imidži.
    Můžu tě (sry, že jsem začal tykat) poprosit o vysvětlení, proč se tyhle jasný jednoduchý a konkrétní kroky ohledně pirátský imidž a socek prostě nedějí? Díky
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KEB: protože by to bylo levné a "velký kluci" by nedostali vydělat?
    KEB
    KEB --- ---
    Proč vlastně digitalizaci státu nekoupíme jako ČR od baltanu na klíč?
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    tak si tam kdyztak oprav
    (ISSS, drive eGSB) e-Government Service Bus
    ne ze by na tom nejak zalezelo:) jen jsem se zrovna tohodle v NAKITu ucastnil :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Ha, koukam že i místní id tam mělo prezošku.

Ondřej Profant: eGovernment v Česku i v EU
    https://youtu.be/iCafbWQUris?si=mRXe8dHmEKv1YJmG
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: Díky, je tam bezva přednáška na téma "Jak to bylo se stavebním řízením". Koukám na to akorát 👍
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Heh, ativní sabotáž školení: "nechoďte na školení"... ta přednáška je fakt vtipná.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: a ty myslíš, že prokázaný lobbying je automaticky žalovatelný? Lobbying sám o sobě ilegální není... konkrétně: lobbying proti zákonu, který by z toho potenciálně udělal něco žalovatelného, ještě žalovatelný není :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ztreamy z OpenAlt jsou na YT např. zde:
    Konference OpenAlt 2024 – sobota – D105
    https://www.youtube.com/watch?v=LA-jCIw7xRw&list=PLOEQDQruWfhzeeKBjp1wIb6Dbq1wBasXr&index=10

v 11:00 začíná KEDRIGERN s tou prezentací DSŘ
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KEDRIGERN: v tom případě, když prokazatelné není žalovatelné, tak jsme právní stát hadr (ale tak co čekám, viz Mlsna a další podivné úřady)
    jako chápu, že sebrat někoho za úplatek (tak jsem pochopil všimné), je také komplikované - no a proto co měsíc slýchám z Reportérů (ČT) tunel tady a tam v řádu 100m od ANO/ODS furt dokola

všichni chápem, že to musí chtít změnit velké strany (ODSÁNO) a to je důvod, proč se tak neděje a točíme se pořád jak vítr v bedně
    já to vnímám jako obrovské selhání ODS (nebo celého SPOLU) - protože fakticky žádná změna v tomhle klimatu není možná díky nim (od ANO to reálně nikdo nečeká, resp. od našich dezolé populistů)

z toho původního postu na který jsem reagoval - Ta stejná partička - sem čekal ODS boys a ne Nováka (ANO) - o kterém jsem do té doby neslyšel. takže nějaký low lvl užitečný idiot (proti Zahradilovi. ostatně i AB ho za to tradičně proplesk, ostatně jak je to u něj běžné v případě jeho podržtašek)
    o info.cz jsem neměl nikdy velké mínění a asi to nikdo v mojí bublině ani neposlouchá
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam