XCHAOS: Ano, byl jsem ve spatne strane, protoze jsem si myslel, ze je piratska. Ve skutecnosti je ve strane spousta lidi, kteri bud nechapou, co to je, a nebo jim to je ukradeny, a stranu zneuzivaj pro vlastni prospech.
Prisel jsem rok po zalozeni v domeni, ze je tu konecne neco, co ma sanci neco zmenit, a trvalo mi 8 let pochopit, ze to neni pravda, a ze to nejde opravit.
Ze CFko neni vetsinove piratsky jsem pochopil, kdyz si do vedeni zvolilo znovu stejne lidi, kteri centralizovali kampan do EP voleb (2014) a tim posrali dobrovolnikum motivaci pro stranu neco delat (tech problemu tam tehdy bylo mnohem vic, ale tahle hostilita vuci vlastnim clenum a trend veci centralizovat byly pro me zasadni prozreni).
Pak CFko zrusilo barevne penize (ti, co nevi, tak ve zkratce to byla podminka, ze penize, ktere strana dostane od statu musi pouzit na verejneprospesne veci => za penize od statu tvoris prospesne veci (informacni kampane, prednasky, projekty clenu, ...), ktere ti ve vysledku udelaji dobre jmeno). Prima kampan sla delat, ale pouze z daru nebo jinych zdroju.
Nakonec jsem tam vydrzel do vstupu do parlamentu, kdy jsem pochopil, ze se Pirati a piratstvi uz nikdy nepotka, at se budu snazit to zmenit sebevic. Bral jsem moje dalsi setrvavani ve strane jako legitimizaci aktivit lidi, kteri pod piratskymi hesly delaji uplne jine veci.
Protoze si CFko ted omezilo svoje vlastni pravomoce, tak odchazej dalsi lidi, ktery jsem za piraty jeste povazoval, a uprimne, uz jich tam moc nezbyva.
CFko tvori lidi, ktery se nabalili na zaklade obrazu, kterej strana vytvarela. Pokud jsou za stranu v mediich pouze mluvici hlavy, ktery nemaj zadnej kousek sebereflexe, a mrdaj na piratstvi, tak do CFka nemuzou prichazet pirati. Takhle jednoduchy to je.
A odmitam, ze by Piratska strana nebo Celostatni forum strany melo mit nejaky mandat k definovani pojmu piratstvi. Rezignace na kontrolu znacky je soucast definice piratstvi.
Vetsina clenu ani necetla Swarmwise (a bylo to tak uz od zacatku). A kdyz uz to nekdo cetl, tak si z toho skoro nikdo nic nevzal.