KRAMERIUS: Ne, akorát Spolu+STAN nedají 51% i bez nás, ale budou mít, co já vím 33% Spolu, 10% STAN a my 8% (to by tak odpovídalo). Babiš bude mít třeba 35% a Motoristé/Traktoristé s Okamurou po 7%.
Tohle mi přijde reálný scénář - Babiš opět vyhraje, ale opět nebude mít dost koaličních partnerů. Piráti jsou instinktivní sběrači protestních hlasů, tak pošilhávají po voličích Traktoristů a proto všechny ty řeči o podpoře spalovacích motorů a odmítání Green Deal (Miklík, Vileta...) Problém je, že ti, kdo si to myslí, mají na výběr z 5-6 stran (vlastně všechny), takže v tomto ohledu se vyplatí být sběrači menšinových, nikoliv protestních hlasů (bez ohledu na reálný koaliční program)
Vyhraje Babiš volby na tom, že slíbí vrátit věk odchodu do důchodu někdy za 15 let na dnešní hranici? Pokud to neslíbí on, slíbí to někdo jiný, ale až třeba za 5 let. Teď je to potřeba nastavit takhle, aby to vůbec vycházelo a když se bude ekonomicky dařit, může to zvýšení navrhnout leckdo... příští rok ale zatím spíš ne.
Nevyhnutelnost vstoupit do vládní koalice po příštích volbách viděla naše disidentsko-demokratická frakce (z té "levicovosti" mám spíš legraci) a proto vystupují, protože jde o štěpení strany na křídlo provládní vs. opoziční.