• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NIEKT0: To není pravda, neřekli si o ni. Očekávali, že když budou sedět nad papíry a teoretizovat, tak někdo přijde a povede s nimi dál filosofickou debatu, dojde se ke konsenzuálním závěrům a všichni budou milí. Tohle je fakt o přístupu a napsat lidem: "Tady jsme se zasekli, potřebujeme takovou a makovou pomoc". Kdybych takhle přistupoval k DIA, tak teď řešíme jaký název případná agentura bude mít.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    KU13AR: ta koalice uz padla a byli odvolani, ne?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEDRIGERN: No, hlavne nemali dost podpory zhora, lebo ked to katolibanci torpedovali, tak sa pokrcilo ramenami, a kvoli tomu predsa z koalicie vystupovat nebudeme... (este ked tam nie sme matematicky potrebni)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    PULNOC: Nenechali ji plavat. Spíš ten tým, co měl na starost to neuměl dotáhnout či si říci o pomoc. Postupovali příliš perfekcionalisticky a nechápali, že je třeba to dělat punkově, jinak se v té vládě vůbec nic nestane.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Pirati by meli Hriba rychle vyhodit a zvolit si za predsedu XCHAOSe. unironically

XCHAOSova umirnena politika ohledne rozdavani bananu v tomto auditku a smirlivy, smyslem pro humor oplyvajici styl komunikace na mne udelali velky dojem
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    btw vsimli jste si, ze Valek se postavil proti stanovisku vlastniho rezortu, a udelal pritrz prodlouzeni ilegalizace HHC?? nerekla bych, ze mne politika dovede prekvapit, ale stalo se.

TOP 09 si brousi zuby na elektorat Piratu
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: jj. Pirati nasli tema legalizace a kdyz se dostali do vlady, strategicky nechali legalizaci plavat, aby meli na cem postavit program i do dalsich voleb.

politicka protrelost ze by se mohl Nixon ucit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: tak vzhledem k tomu, jaký typ médií se snaží tuhle ideu "protest jako protest, strčíme mladým něco, co chtějí, oni chtějí protestovat".

Dnešní mladí jsou jiní v tom smyslu, že protestovat už není in. Mladí víceméně chtějí úspěch, chtějí skrze úspěch svoje postavení v hierarchii, ke kterému jsou vedeni, že bude odměnou za schopnosti a tvrdou práci, netouží po nějaké alternativě. Punk a 90.léta jsou v tomhle ohledu pryč. Z tohohle hlediska Motoristé, jako jakýsi "první, základní stupeň příslušnosti k establishmentu" (aneb "právo na parkování jako základní lidské právo") samozřejmě smysl dává. První věc v mém mládí, která mi dala nějaký pocit dospělosti, bylo vlastní auto (na tehdejší poměry krátce docela velké a kvalitní, i když samozřejmě ojeté). Může jít o nějaký kalkul "auto je bod nula mezi statusovými symboly dnešní společnosti a ONI vám nechtějí dopřát ani tohle základní minimum", nebo tak něco.

Je velkou otázkou, jestli Piráti vůbec měli být nějakou alternativou v politice. Řada voličů a možná i členů to nevnímala jako hledání alternativ, ale prostě jako protestní hlas. Mladí lidé, kteří necítí potřebu alternativy nebo světa, který by dával smysl z nějakých hledisek typu udržitelnost či lidská práva, ale nemají ani žádnou národní identitu a prostě jen touží po životní úrovni a spotřebě, v podstatě asi cílovkou Motoristů být můžou. Piráti (někteří) celou dobu vlastně brečí, že jim tahle cílovka uniká a teď je to po 15 letech jasné: mladí nechtějí torrenty, chtějí Netflix a mít kde zaparkovat.

CHORCHE: no zjistili nejmenší společný jmenovatel konzumní třídy napříč generacemi a u nás, v extrémně sekulární zemi, jim tam nevyšlo hodnotové strašení (náboženství, tradiční rodina, multikulti - jak razit tradiční rodinu v zemi, kde hodnotou je tradiční rozvod?) a nakonec jim vyšlo, že jako jedinou hodnotu, kterou je možné u naší populace předložit veřejnosti jako ohroženou progresivismem, je - osobní automobil :-) Protože všechny ostatní hodnoty naši wannabe pravicoví voliči kupodivu sdílí s liberály :-)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CHORCHE: Motoristická inspirace z pirátských začátků je patrná. Mladí motoristé jsou svým způsobem protestem také. Třeba přesně proti tomu, co doteď, ať už to myslíme v dobrém či ve zlém, dělali Piráti.

Piráti se loučí. Nastupuje Motorgen?
    https://boldnews.cz/pirati-se-louci-nastupuje-motorgen
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    YBUKO: jojo všude samí piráti :D motodegen je spíš copy/pasta a další shito strana po failu trikolor, realistů...

Padni komu padni: Motoristé jako noví Piráti. Čím Babiš týrá Nachera a proč Prahu unesli úředníci? | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/clanek/padni-komu-padni/127997/padni-komu-padni-motoriste-jako-novi-pirati-cim-babis-tyra-nachera-a-proc-prahu-unesli-urednici.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: Piráti našli od té doby spoustu nových témat a dnes fungují spíš jako politicky brand-sharing. Motoristé mají svoje monotéma už v názvu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    YBUKO: Pacto Motoriste a Pirati jsou dve strany teze mince. Pirati taky vyrostli na jednom tematu, kterym sli proti systemu, jez v te dobe razil tezi, ze piratstvi je kradez. Motoriste jdou proti systemu, jez razi, ze auto je zlo. Coz se mladezi libi. Postupne taku budou nabalovat dalsi ideje, az z nich bude dalsi standardni systemova strana, ktera zanikne (jako Pirati) a objevi se nekdo jiny, kdo zvedne tema, jez bude rezonovat za tech deset let.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Ještě si sem odložím tohle, když už jsem tady. Sněm Motoristů, kradou vám starý anonymous brand. I se chlubí že chtějí provokovat a inspirovali se starými Piráty.

YBUKO
    YBUKO --- ---
    "Při kontrole hospodaření dopravního podniku za roky 2014 až 2022 auditoři StoneTurn opakovaně narazili na problémy v zakázkách Lasesmed. V jednom případě měla společnost dle auditu účtovat tytéž služby dvakrát. „Společnost Lasesmed neoprávněně fakturovala společnosti DPP služby – přistavení a úklid výlukových WC – v průměrné měsíční výši 180 tisíc bez DPH. Podle smlouvy je poskytování těchto služeb zajištěno v rámci paušální měsíční platby. Společnost Lasesmed přesto tyto služby účtovala nad rámec paušální měsíční částky,“ konstatovali auditoři."

Psal jsem to, v úklidových a zahradnických zakázkách se v Praze brutálně podvádí. Nejde to dobře kontrolovat.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Wasn't me. Někdo si to tu o Lasesmedu a Premio investu přečetl? Fajn tedy že se ledy hnuly.
    [YBUKO @ Média]
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: ok, ale nikdy stejně nedostaneš ban úplně všude... já tě například můžu nasměrovat do [Piráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují] kde se ocitneš ve vybrané společnosti id jako VYHULENY_UFO, DANYSEK nebo REDGUY, které si vysloužily od opravdu hodně lidí na NYXu double ignore (přemýšlel jsem, jestli NYX rekordmanům na double-ignore listu vyplácí nějaké provize z poplatků za prémiové verze... byl by to obchodní model, který by fakt dával smysl :-)

To, které příspěvky sem nepatří, by si měla vědět především ty sama a promazat je sama. Tvoje "levicové revoluce" jsem ještě ochoten ignorovat... minimálně aby bylo dobré vidět, jak byla chudák Janka Michailidu ostrakizována za jediný relativně neškodný výrok úplně zbytečně a trapně...
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: beze vseho. me pusobeni na nyxu vnimam jako problematicke. myslim jako pro mne. jedna cesta jak z toho ven je, ze dostanu ban.

mam ho uz v hodne auditkach...nevim presne kolik, ale v podstate jsou to uz skoro vsechny auditka, kam jsem zvykla psat. jakmile budu mit ban vsude, vyresi to me Nyxi dilema.

akorat si musim jeste rozmyslet jestli nechci v tomto auditko promazat me prispevky ze vcerejska. preci jenom, nektere z nich snad az naplnuji nejakou tu skutkovou podstatu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: já jsem buržoust (=mám kde bydlet) a topím odpadním teplem datacentra, už nějaký čas. Teda to jde skrz radiátor. Pokud přijde levicová revoluce a znárodní (a tedy vypne) mi datacentrum, tak budu muset zase topit v krbu, jako zamlada. Kam spadám? (dready nemám, nosil jsem krátce jeden rok, ale je to děsnej opruz a nestojí to za to...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam