• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    KU13AR: ta koalice uz padla a byli odvolani, ne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: tak vzhledem k tomu, jaký typ médií se snaží tuhle ideu "protest jako protest, strčíme mladým něco, co chtějí, oni chtějí protestovat".

Dnešní mladí jsou jiní v tom smyslu, že protestovat už není in. Mladí víceméně chtějí úspěch, chtějí skrze úspěch svoje postavení v hierarchii, ke kterému jsou vedeni, že bude odměnou za schopnosti a tvrdou práci, netouží po nějaké alternativě. Punk a 90.léta jsou v tomhle ohledu pryč. Z tohohle hlediska Motoristé, jako jakýsi "první, základní stupeň příslušnosti k establishmentu" (aneb "právo na parkování jako základní lidské právo") samozřejmě smysl dává. První věc v mém mládí, která mi dala nějaký pocit dospělosti, bylo vlastní auto (na tehdejší poměry krátce docela velké a kvalitní, i když samozřejmě ojeté). Může jít o nějaký kalkul "auto je bod nula mezi statusovými symboly dnešní společnosti a ONI vám nechtějí dopřát ani tohle základní minimum", nebo tak něco.

Je velkou otázkou, jestli Piráti vůbec měli být nějakou alternativou v politice. Řada voličů a možná i členů to nevnímala jako hledání alternativ, ale prostě jako protestní hlas. Mladí lidé, kteří necítí potřebu alternativy nebo světa, který by dával smysl z nějakých hledisek typu udržitelnost či lidská práva, ale nemají ani žádnou národní identitu a prostě jen touží po životní úrovni a spotřebě, v podstatě asi cílovkou Motoristů být můžou. Piráti (někteří) celou dobu vlastně brečí, že jim tahle cílovka uniká a teď je to po 15 letech jasné: mladí nechtějí torrenty, chtějí Netflix a mít kde zaparkovat.

CHORCHE: no zjistili nejmenší společný jmenovatel konzumní třídy napříč generacemi a u nás, v extrémně sekulární zemi, jim tam nevyšlo hodnotové strašení (náboženství, tradiční rodina, multikulti - jak razit tradiční rodinu v zemi, kde hodnotou je tradiční rozvod?) a nakonec jim vyšlo, že jako jedinou hodnotu, kterou je možné u naší populace předložit veřejnosti jako ohroženou progresivismem, je - osobní automobil :-) Protože všechny ostatní hodnoty naši wannabe pravicoví voliči kupodivu sdílí s liberály :-)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CHORCHE: Motoristická inspirace z pirátských začátků je patrná. Mladí motoristé jsou svým způsobem protestem také. Třeba přesně proti tomu, co doteď, ať už to myslíme v dobrém či ve zlém, dělali Piráti.

Piráti se loučí. Nastupuje Motorgen?
    https://boldnews.cz/pirati-se-louci-nastupuje-motorgen
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    YBUKO: jojo všude samí piráti :D motodegen je spíš copy/pasta a další shito strana po failu trikolor, realistů...

Padni komu padni: Motoristé jako noví Piráti. Čím Babiš týrá Nachera a proč Prahu unesli úředníci? | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/clanek/padni-komu-padni/127997/padni-komu-padni-motoriste-jako-novi-pirati-cim-babis-tyra-nachera-a-proc-prahu-unesli-urednici.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: Piráti našli od té doby spoustu nových témat a dnes fungují spíš jako politicky brand-sharing. Motoristé mají svoje monotéma už v názvu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    YBUKO: Pacto Motoriste a Pirati jsou dve strany teze mince. Pirati taky vyrostli na jednom tematu, kterym sli proti systemu, jez v te dobe razil tezi, ze piratstvi je kradez. Motoriste jdou proti systemu, jez razi, ze auto je zlo. Coz se mladezi libi. Postupne taku budou nabalovat dalsi ideje, az z nich bude dalsi standardni systemova strana, ktera zanikne (jako Pirati) a objevi se nekdo jiny, kdo zvedne tema, jez bude rezonovat za tech deset let.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Ještě si sem odložím tohle, když už jsem tady. Sněm Motoristů, kradou vám starý anonymous brand. I se chlubí že chtějí provokovat a inspirovali se starými Piráty.

YBUKO
    YBUKO --- ---
    "Při kontrole hospodaření dopravního podniku za roky 2014 až 2022 auditoři StoneTurn opakovaně narazili na problémy v zakázkách Lasesmed. V jednom případě měla společnost dle auditu účtovat tytéž služby dvakrát. „Společnost Lasesmed neoprávněně fakturovala společnosti DPP služby – přistavení a úklid výlukových WC – v průměrné měsíční výši 180 tisíc bez DPH. Podle smlouvy je poskytování těchto služeb zajištěno v rámci paušální měsíční platby. Společnost Lasesmed přesto tyto služby účtovala nad rámec paušální měsíční částky,“ konstatovali auditoři."

Psal jsem to, v úklidových a zahradnických zakázkách se v Praze brutálně podvádí. Nejde to dobře kontrolovat.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Wasn't me. Někdo si to tu o Lasesmedu a Premio investu přečetl? Fajn tedy že se ledy hnuly.
    [YBUKO @ Média]
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: ok, ale nikdy stejně nedostaneš ban úplně všude... já tě například můžu nasměrovat do [Piráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují] kde se ocitneš ve vybrané společnosti id jako VYHULENY_UFO, DANYSEK nebo REDGUY, které si vysloužily od opravdu hodně lidí na NYXu double ignore (přemýšlel jsem, jestli NYX rekordmanům na double-ignore listu vyplácí nějaké provize z poplatků za prémiové verze... byl by to obchodní model, který by fakt dával smysl :-)

To, které příspěvky sem nepatří, by si měla vědět především ty sama a promazat je sama. Tvoje "levicové revoluce" jsem ještě ochoten ignorovat... minimálně aby bylo dobré vidět, jak byla chudák Janka Michailidu ostrakizována za jediný relativně neškodný výrok úplně zbytečně a trapně...
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: beze vseho. me pusobeni na nyxu vnimam jako problematicke. myslim jako pro mne. jedna cesta jak z toho ven je, ze dostanu ban.

mam ho uz v hodne auditkach...nevim presne kolik, ale v podstate jsou to uz skoro vsechny auditka, kam jsem zvykla psat. jakmile budu mit ban vsude, vyresi to me Nyxi dilema.

akorat si musim jeste rozmyslet jestli nechci v tomto auditko promazat me prispevky ze vcerejska. preci jenom, nektere z nich snad az naplnuji nejakou tu skutkovou podstatu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: já jsem buržoust (=mám kde bydlet) a topím odpadním teplem datacentra, už nějaký čas. Teda to jde skrz radiátor. Pokud přijde levicová revoluce a znárodní (a tedy vypne) mi datacentrum, tak budu muset zase topit v krbu, jako zamlada. Kam spadám? (dready nemám, nosil jsem krátce jeden rok, ale je to děsnej opruz a nestojí to za to...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: A ještě navíc díky Pirátům a jejich Grýndýlu umřeš hlady a zmrzneš a jak jsem pochopil, bohatých se ani moc nenajíš, jsou starý a šlachovitý a někteří nezdravě tučný.

Nevím, jak ti to říct šetrně, ale zamyslela ses nad možností, že by si poněkud illiberálně či postliberálně byla připravena o práva zápisu do tohoto klubu? Dokázala by si s tím žít?
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    PULNOC: lepe by to neřekl ani Ježís salonních neomarxistu Matěj Stropnický. Škoda, že už o něm není tak slyšet, jak mu maminka koupila zámek, aby se nemusel zotročit hypotékou :).
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    XCHAOS: je to dokonce jeho povinnost. Jako radní pro dopravu měl na radu HMP předložit návrhy na jmenování. Ideálně ještě před tím, než skončilo funkční období tehdejším členům výboru pro audit. Nemluvě o tom, že je hřib i předsedou dozorčí rady Dpp, takže další důvody, aby zajistil, že výbor pro audit je funkční.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: ano, proto levicoví revolucionáři nenáviděj sociální stát, díky kterému nemají hlad a nejsou motivováni srhávat kapitalismus. Celou dobu jsem měl podezření, že to tak je :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC:
    PULNOC: proboha na tohle tady máš půlku klubů na NYXu, na tyhle stížnosti na nespravedlnosti života, zejména pak svého. Musíš to tím zasírat tady? (na večeři tě klidně někdy pozvu, jestli jde o tohle...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILKMAN: a je to v jeho moci, nebo by to musela nějak schvalovat celá dozorčí rada? (já se v akciovkách vůbec nevyznám, přiznám se...)
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    Je někde vyjádření pirátů k tomu, že Hřib už čtyři měsíce nezajistil, aby měl DPP funkční výbor pro audit?
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    PULNOC: kde jinde než na swigers lze důsledně naplnit hlavní princip komunismu - každý podle svých schopnosti, každému podle jeho potřeb. Fakticky jde o autentické vyznání levicové ideologie a oslava sdílení :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam