• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    Piráti s podporou Zelených? Strany nechtějí tříštit síly | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/pirati-s-podporou-zelenych-i-proevropske-a-liberalni-strany-se-ve-volbach-chteji_2503140500_jgr
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    [YouTube] DRM on ALL videos with `tv` (TVHTML5) client · Issue #12563 · yt-dlp/yt-dlp · GitHub
    https://github.com/yt-dlp/yt-dlp/issues/12563
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Meta jim to dá i dnes. Když mají jasné důkazy a vědí, že se komunikovalo přes XY, tak si to policie/soud vyžádá. Tady půjde jen o globální šmírování, které příliš nenapomůže vážným problémům, ale zato bude zneužitelné tam, kde problémy nejsou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: Kéž by. Ale v dnešní době je možné všechno. No, ovšem většina provozu je dnes na servery Meta.... takže bude chtít stát individuálně vědět, které profily lidé sledují nebo s kým se baví na Whatsappu? No, věřím, že Meta ty informace za peníze ráda dodá...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NIEKT0: Nějak se mi nezdá, že by tohle šlo řešit vyhláškou.. To musí rozmetat první soud či LRV když půjde kolem.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Stát chce vědět, které weby lidé navštěvují | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/provozni-a-lokalizacni-udaje-sledovani-data-retention-ip-adresa_2503130700_pik
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: nedám.
    KU13AR: a co na tom, co jsem napsal, bylo přesně "strašení"?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: Wow, takovou neodpoved jsem dlouho nedostal.

Chápu, proste mi zadnej příklad nedáš :)
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    jo i tady pirati strasi extremni levici... to uz jsme to dopracovali... staci kritizovat neoliberalismus... jehož plodem je i soucasny Trump a jeho agentda Project 2025 btw... a taky straseni Antifou... sv.Ivane vidis to? :D btw tady mate clanek od ideologa Curtose Yarvinga z r. 2022 , sdilel ho dnes vědec Jan Kulveit na fb. To jen k te roztrzce USA EU. .. ktera neni nahoda... Ty kroky Trumpa dokonale sedi... https://graymirror.substack.com/p/a-new-foreign-policy-for-europe
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: proč bych tě banoval? Myslím, že je to offtopic. K té radikálnosti: no jakýkoliv směr, jedno jestli levicový, pravicový, konzervativní, progresivní, lze hodnotit jako umírněný nebo radikální. Nejen podle rétoriky, ale i podle prostředků k dosahování cílů. Za radikály následují ještě extrémisté. Nevím, proč je takové tabu to zmínit.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: Ok, prostě mi konkrétní příklad nedáš (tzn. se není od čeho odpíchnout) a pořád se budeš schovávat za offtopic. Seš spávce, zabanuj mě, smaž to tu, whatever, ale proboha, měj trošku koule a udělej to bez těhle schovávaček ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: asi je to tady offtopic. Může to znamenat cokoliv. Ekonomicky úplné odmítnutí vlastnictví, nejenom excesivních forem. Nebo volání po extrémních formách zdanění. Sociálně je často preferován kolektivismus a komunitní příslušnost před individualismem. Atd. Nevnímám to kriticky, některé etické postoje moderní radikální levice jsou zřejmě správné...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: ten pojem je nesymslný už dekády (teda ta "levicová" část), proto se tě ptám co si pod tím představuješ (a ty mi z nějakýho důvodu nechceš dát příklad :) )
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (Nebo teda Antifou strašily spíš elementy Trumpova MAGA hnutí...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: ano, to je pravda. Nejsem Elon, abych strašil Antifou.

Myslím, že jsme za důležitým předem. Dobrých 80 let se krajní levice vyznačovala kritikou "amerického imperialismu", "neoliberalismu", "globalismu", apod. Ale teď jsme asi měsí uprostřed zcela nemyslitelné roztržky EU s USA. Pravděpodobně ztratí smysl i pojem "krajní levice" jak byl chápán celá léta...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: Opravdu kvalitní přístup kterej je tady bohužel čím dál tím čaštější, hodit někam šrapnel a pak se začít schovávat za "off topic", like really?

CO je pro tebe "krajní levice"? Můžeš říct příklad nějakýho jednotlivce nebo skupiny.

Protože tenhle termín může znamenat absolutně cokoliv, především podle toho, kdo ho používá.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: ok, nemyslím, že krajní levice podporuje současné Rusko (s výjimkou možná nějakých postkomunistických východoevropských anomálií, ale to nepokládám za levici)

Asi jsme tu offtopic, ale viz [XCHAOS @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: Vždyť přece nikde nic takovýho netvrdím.

Jediný co jsem chctel říct je, že postoj “krajní levice” k Izraeli neni postavenej na podpoře Palestinců ale na nenávisti k USA, absolutní contrarism.

Kdyby zitra zacli USA podporovat Palestince v jejich boji za svobodu a Rusko se postavilo komplet na stranu Izraele a zacli by mu posílat zbraně / finančně ho podporovat tak “krajní levice” začne okamžitě mávat izraelskou vlajkou, zpívat hatikvu a možná i jíst košer.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam