• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    IURE
    IURE --- ---
    úterý, Pirátský institut, Praha

Znáte svá digitální práva?
    https://pii.cz/akce/znate-sva-digitalni-prava/

YBUKO
    YBUKO --- ---
    DOCKINEZ: já ho čtu jako náhradu za Lipavského, pokud by se zadařilo jít zase do vlády.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: ne nejde, v neveřejné sekci je to přes měsíc vymlčováno
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: A to nejde v neveřejné sekci? Jak vidíš, držím se příběhu "proběhla cenzura, protože přesun do neveřejné sekce".
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: třeba to, aby se předsednictvo a zvolený lídři pokud nebudou chtít to řešit přes média se budou s řadovými členy normálně bavit a na slušné otázky k věci jim odpovídat
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: v médiích to už je, viz průzkum v Deníku N. Možná lepší, když se to bude řešit dřív, než až to vytáhnou PR stratégové konkurence, ať už bude pozdě.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: tak je to součást širší strategie zaujmout něčín Babišovi voliče...
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: Ok chápu. A co bylo teda cílem "posledního výkřiku? Veřejným příspěvkem na fóru to dostat do médií? To by něčemu pomohlo? Přijde mi to trochu dětinské - když to oficiální cestou nevyšlo, tak začneme dělat haló na veřejnost a třeba z toho něco bude. No a je z toho cenzura a další roztrpčení uvnitř strany. Asi by bylo lepší se smířit s tím 13 % výsledkem a jít dál. Jak píšeš dál, 20 % v KVK asi Piráti nedostanou no.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NIEKT0: Pokud se Votápek dostane do psp bude to znamenat, že v kvk jsme dali okolo 20 % (mají tam 5 mandátů), já osobně tenhle výsledek nevidím jako šanci, ale jako totální utopii. Tím spíš ten leader slouží tam spíš k tomu, že je to osobnost na oko a aby měl lepší přístup do médií, tím ale spíš nechápu, proč ho tak tlačí
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    ZAPPO: Je v Karlovarskom kraji ako jednicka kandidatky, ak sa mu to podari vyignorovat, a zostat nou, tak ma sancu dostat sa do PSP. Samozrejme bude zalezat na vysledku volieb, je mozne ze region(y) prepadnu(e), a uspech bude len v Prahe a sck, to sa odhaduje tazko a je tam kopa faktorov. Ale povedzme ze je tam realna sanca na zvolenie.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: on je problém, že po vykastrování členských podnětů něco takového udělat, zkoušelo se to oficiální cestou, jenže sehnat za 14 dnů 20 % je, pokud nejsi mluvící hlava nemožný (sehnalo se 13 %) a i Hřibovi když chtěl dát do stanov členství na zkoušku se to nepovedlo. Tohle byl poslední výkřik do tmy
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    No, i tak mi pán nepřijde zrovna jako pirátský materiál. A teď nemyslím jen věk (ostatně kdo v Pirátech o sobě může po všech těch letech říct, že je mladý), ale celkový dojem z toho člověka.

Ale třeba to elektorát v KVK bude vidět opačně. A to jediný se počítá. Akorát už pak může být pozdě.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    NIEKT0: nu nevím tedy, pokud by v něčem jel i teď, tak by měl výborné krytí:)

STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    NIEKT0: Btw o co teda jde té výzvě? Odvolat Votápka a nebo to rozmáznou na veřejnosti? Má ta snaha tak malou podporu členů (kteří můžou do neveřejné části), že je potřeba to publikovat a vyvinout veřejný/mediální tlak?

Nazvat to cenzurou je asi možný, ale to pokrytectví za tím je dost cítit. Pokud ho chcete odvolat podle stanov, tak neveřejná sekce je snad úplně ok, ne? A pokud to chcete medializovat, tak není třeba propírat to jen na veřejném fóru. Napište novinářům a udělejte z toho kauzu a máte to... To se vám asi nechce, žejo.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: jak už tu bylo řečeno, imho bylo třeba rozlišovat mezi řadovými členy a kádry. členy nechat být, kádry odstavit od politiky a z byznysu. asi by se to dělalo těžko a korupce a bílí koně by jeli, ale nebyla ani vůle. pod heslem pecunia non olet tu tzv. pravičáci rozjeli mafiánskou ekonomiku. jistě, často se nejdřív musí dít zlé věci, aby teprve po nich přišly dobré, ale.

votápka a to mlžení okolo něj je pro mě nepochopitelné. na napravené šavly moc nevěřím, takže takový kádr u pirátů je pro mě fakt velké významné mínus.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    NIEKT0: A ty myslis, ze je udrzitelny, aby a)zustal na kandidatce a b)byl nekam zvolenej?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: jestli sis všimnul, tak článek Deníku N, který jsem sehnal odemčený a dal sem na něj odkaz, vyvrací tezi "když to nerozmázneme my sami, nebudou o tom média mluvit". Tuto linii "nepoškozování dobrého jména strany" tedy můžeme hodit za hlavu, protože se o tom už mluví.

(kdybych ten článek četl třeba jen včera, tak "podepisuju" naplno)

Na druhou stranu, současná mezinárodní situace povede k vytváření dříve stěží představitelných koalic.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: To mi vysvětlovat nemusíš, v rodině jsme členy KSČ měli.

Budu se opakovat, ale můj názor je konzistentně takový, že jsme měli přísně potrestat grázly, co mučili vězně, disidenty atd., ale jinak jsme členy KSČ neměli ani zavírat, ani věšet na kandelábry, ale

a) třeba na 10 let vyloučit z možnosti volit a být voleni,

b) upřít jim jiný než zaměstnanecký, popř. služební poměr,

c) vyloučit dotyčné z kuponové privatizace.

To mi přijde fér. Narovnání nespravedlivýho náskoku a možnost odčinit svou kolaboraci se zločinným režimem prací pro společnost.

Imho za 10 let by se naprosto přepsala politická mapa (čau komouši!) a vznikly by nový elity.

A nebo taky ne. Ale bylo by to aspoň něco lepšího než jim republiku nechat na stříbrným podnosu.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: Lenze Votapek nebol len tak nejaky "clen KSC". To bol kader deluxe z tradicnej stbackej rodiny zo zizkova, ideolog marxizmu-leninizmu, student v moskve, ... A vsetko nasvedcuje tomu, ze napriek cistemu lustracnemu rejstriku tam nejake spravodajske posobenie bolo, a mozno este aj je.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    STAROJDA: taky je mozny ze ostatni strany cekaji ze ho preci jen pirati stahnou, tak aby neplytvali munici na cil, ktery nebude.
    Navic, ja treba o nem vim protoze piraty sleduju ale jinak si myslim, ze aby z toho byla poradna kontroverze a cil tak by nejdriv museli udelat reklamu tomu ze existuje....
    A dokud se da strilet do Hriba a spol, tak proc plytvat na ometaky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam