• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: Sorry, ale s lidma (pokud to jsou přátelé) se jistě můžeš potkávat dál. Tvůj život odchodem se strany neskončil, můžeš dál dělat cokoli jiného. Teď si prosimtě srovnej s 50. léty.

Koukni se na Skřivánky na niti, abys aspoň vzdáleně začal chápat rozdíl mezi hardcore bolševickou totalitou po válce a dnešní dobou. Nebo si o tom třeba něco přečti. Tak či onak to v ničem není stejný.

Vyhodili tě ze strany pod falešnou záminkou? To je samozřejmě na hovno a chápu tvoje rozhorčení. Ale opravdu se nepřirovnávej k lidem, který skončili na dlouhý roku v lágrech, v léčébnách a nebo horším případě na krchově.

Si jako myslíš, že nikdo z nás nebyl nikdy odejit například z práce, který jsme taky dali hodně? Jsou to totalitní praktiky? No to asi těžko, že...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: na tom přezkumu se ukáže jestli vnitřní demokracie ještě funguje.

FRK_R23: až spojíš s nějakou stranou třeba pět deset let svého života, žiješ jen politikou, straně pomůžeš, a pak tě pod falešnou záminkou vyloučí nějaký křivý mamrd protože je zrovna u moci a ty s ním nebo jeho člověkem nesouhlasíš, tak pak řekni jaké to je. Přijít ze dne na den o kolegy, přátelé a o srdcový projekt. Výborná životní zkušenost na kterou nikdy nezapomeneš.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: přesně tak. Piráti jsou zajímavý projekt, který se snaží o vnitřní demokracii uvnitř stran, kterou zákon o politických stranách sice předpokládá, ale fakticky se praktikuje jen naoko - zejména u stran marketingového typu, jako je ANO nebo kdysi VV (ono je to složité, protože co s členy, kteří jsou setrvale v menšině a většinového ducha strany nesdílí, že - tohle v pluralitním systému má řešení, že přejdou do strany, která jim bližší, a Piráti vznikly pro ty aktivisty, jejichž politická témata nezvedla ze země do doby žádná tuzemská strana...)

Mimochodem, přezkum toho vyloučení má mezi členy obrovskou podporu. Bude to zajímavé.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Buď se pojď bavit jako dospělí lidé, nebo se na to fakt vyser. Disidente vole.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: Tyvole protože to prostě nejsou 50. létá kurva. Copak tady někdo přichází i s rodinou o práci? Je tady do prdele už někdo zaviránej na roky ve zmanipulovanym procesu?

Těmahle dramatickejma kecama totálně dehonestuješ památku obětí komunistický zvůle nejenom v 50. letech 20. století. Tragéde vole.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: no, tohle bude trochu můj případ. Myslím, že s Andrejem nakonec vyloučíme sami sebe navzájem, nikdo jiný nezbude, už jsme o tom mluvili :-)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    FRK_R23: někteří odcházejí, jiní pozastavují, další jsou pod vylhanými záminkami vylučování. Michálek a spol tam ty padesátá léta dělají. Netuším proč to obhajuješ.

Když vyloučili "komunisty", mlčel jsem – nebyl jsem přece komunista.
    Když vyloučili kverulanty, mlčel jsem – nebyl jsem přece kverulant.
    Když vyloučili spoluzakladatele Pirátské strany, mlčel jsem – nebyl jsem přece spoluzakladatel.
    Když vyloučili mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: Sorry, ale fakt nejsou 50. léta. Používáš velký slova a tim je znevažuješ. Nikdo nikoho nelikviduje. Jo kdybys napsal, že ze strany odcházejí lidé co si nerozumí s vedením, tak to je asi jiná. Ale pod slovem likvidace si očividně oba představujeme něco jinýho.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    FRK_R23: mimo seš ty, když pořád komentuješ a netušíš. O palečku na nyxu opravdu nepíšu. Píšu o systematické likvidaci každého kdo se pokusí přinést do Pirátů změnu a vrátit je na původní kolej. Dost lidí tady moc dobře ví o čem mluvím, to stačí. Projdi si třeba zpátky příspěvky. Teď se děje čistka na lidi kteří nesouhlasí s kandidaturou Votápka. Likvidují se pracovití lidi, kteří mají jiný nazor než vedení. Tohle je styl Babiš a Okamura. Každý kdo se pokusí o změnu vedení bude zlikvidován.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Fakt tyvole jestli máš pocit, že když ti někdo dá paleček dolu tak tě tím umlčuje, jsi fakt mimo.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: A ty o tom jako nemůžeš svobodně psát nebo mluvit? A co tady teda děláš, prosimtě?

Nezameňuj nesouhlas za cenzuru prosimtě. Nikdo ti nebrání ventilovat svoje názory.

Na tohle srovnávání s totalitou jsem fakt háklivej tyvole. Opravdu tady nemáme totalitu. Ani na nyxu, ani v ČR. Naopak každej idiot tady může vesele ventilovat svoje názory bez hrozby trestněprávního postihu. Svoboda slova tady samozřejmě je.

Ale to neznamená, že si můžeš mlít co chceš a nikdo se neozve.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: Třeba by kolega mohl k Pirátům vstoupit nebo se pro začátek stát příznivcem registrovaného typu.

O tom druhém jsem přemýšlel, ale nějak se nemůžu rozhoupat.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    FRK_R23: to se třeba udělá. Nejdřív se o tom ale musí svobodně psát a mluvit. Třeba na nyxu, když to na Pirátském fóru, Twitteru a Facebooku nejde. Na totalitní manýry ani organizované úderky vysílané na ty dvě sociální sítě lajkovat a bránit za každou cenu vedení není nikdo zvědavý.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: To je hezké. Kdy se volí vedení znovu? Že bys třeba do té doby měl čas s tím něco udělat.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    FRK_R23: já tu ale nenadávám na Piráty. Pořád píšu dokola že nadávám na současné vedení a že chci stejně jako plno dalších návrat do toho co bylo před rokem 2021. Což znamená i vyměnit vedení. Které opakovaně selhalo a nedodalo co slíbilo.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: To máš pravdu. Já taky nikde neříkám, že ze současné situace hýkám blahem.

Koho ale chceš volit jinýho? A koho chceš vidět ve vládě ze současné nabídky? Protože někdo vládnout bude, chápeš.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    EL_TOPO: njn, zrejme to neni dost velka cast lidi:-(
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    FRK_R23: lidi taky chtěj v politice schopné lidi s morálkou. Ne další bezbarvé kšeftaře, prázdné mluvky nebo psychopaty jen s jiným logem na tričku. Od těch se dřív nebo později odvrátí a dají šanci zase něčemu novému.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: To sou kecy. Lidi tady neustále čekají na nějakého spasitele a ten nepřichází. Protože takhle to nefunguje. Uplně teču, když někdo najednou nemůže volit stranu, protože si přečetl jednu blbou věc. A je celkem jedno o jakou stranu jde.

Tady přece nejde o to, mít se stranou 100% shodu. Tyvole to prostě není možný, ani dva lidi se 100% neshodnou, tak jak to chceš po straně. Otázka tedy dle mého názoru zní, jak velká ta shoda je. Je to 40 % nebo třeba 80 %? Když máš se stranou shodu na 80 % otázek, ale 20 % věcí (ať už programovejch nebo kauzy) serou, tak to podle mě je pořád dobrá volba. Čísla jsou samozřejmě ilustrační.

There is no prophecy, there is no prophet.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    FRK_R23: fajn. Jenom pak lidi kteří nesnášej ODS a Ano a nechtějí podporovat ani jednu z těchhle dvou stran kryptofašistů, zlodějů a oligarchů nemaj koho volit.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam