• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    CHORCHE: Piráty vol. Já tu apeluju ať se vykroužkují někteří konkrétní lidi a pustí se tam naopak noví, schopní a bez historických failů. Asi se to nestane, ale co už.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    NIEKT0: tak daleko jsem to nedomýšlel, ale jinak vlastně nevím vo co gou, je to o Votápkovi?
    a ne, na pirát forum mě nedostanete, chci si zanechat aspoň zbytek iluze, že mám co volit, i když třeba s 63,5% shodou
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CHORCHE: nice try, a potom ho chudaka vylucia za vynasanie informacii:))
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: Administrátor fóra požaduje, abyste byli registrováni a přihlášeni k prohlížení fór.

dyžtak napiš aspoň podnět k čemu :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Z potřebných 203 hlasů má podnět zatím 172 ...
    Fórum Pirátské strany - Přihlásit se
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=1535&p=914348#p914348
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: to je asi nějaký syndrom izolovanosti... není moc oblíbený ani mezi vlnaři, lidi mu nevěří, že je geniální intrikán, jako to věří např.Michálkovi. Prostě ho spolustraníci dotlačili do kouta a hledá jakékoliv spojence.

Ta strana je hrozně malá od začátku, a v období růstu možná kooptovala některé špatné lidi a teď z ní odešli někteří podle mě docela zajímaví, jejichž ambice ale nemohly být naplněny, čímž situaci nezlepšili.

Mě třeba díky nějaké absurdní družbě s německými Piráty před mnoha a mnoha lety došlo, jak moc je politická situace v ČR a v Německu odlišná. V Německu je stranictví masová záležitost, byla tedy masová i u Pirátů. Členové na různé aktivity ale můžou čerpat různé dotace, tedy angažovat se je tam nějakým způsobem podporováno, ledacos jde proplácet, což je motivující. U nás se naopak očekávalo, že kandidáti za stranu si kampaň zaplatí sami. To vyneslo na výsluní ty, kdo do toho byli ochotni investovat něco ze svého. Je to složitá věc. Piráti se o něco pokusili, nevím, jestli to ve vývoji ČR po roce 1989 mělo obdobu kromě samotného Občanského fóra. Nebyli jsme ani další Občanské hnutí nebo Unie Svobody... nebyli jsme úplně mlhavě neurčitě moralizující, i když nějaké pokusy o to tu taky byly. Dotkli jsme se témat, kterých se žádná strana, která nebyli populistickým projektem jediného wannabe vůdce po roce 1989 nedotkla. Přezkoumali jsme na začátku i téma přímé demokracie a vzali tak vítr z plachet Okamurovi, protože referenda skutečně nemusí být jen populistická a demagogická (tahle první fáze asi skončila po roce 2015 po první vlně uprchlíků ze Sýrie, kdy se nálady ve společnosti začaly měnit...)

V současnosti se řeší odvolání Votápka, protože lidi začínají chápat, že ačkoliv sám nebude nejspíš zvolen, tak se stane záminkou pro řadu voličů v jiných krajích, proč nám to nehodí. Jeho úspěšné odvolání z čela kandidátky by pravděpodobně řadu členů vedlo k tomu, že by zkusili obnovit členství. Situace je docela zajímavá, ten podnět k odvolání zatím prohrává asi o 20 hlasů, ale problém je, že většina členů, dokud to není hlasování v Heliosu, si toho ani nevšimne, že se to děje... skoro o všem v Pirátech hlasuje z té tisícovky členů nejvýše asi tak 400-500 lidí. Což je zajímavé. Tak málo členů, a ještě se neúčastní, i když vstoupili do strany, kde se účastnit mohou a mají?

Jak říkám, Piráti byli zajímavý experiment. I kdybych to u nich vzdal a chtěl se účastnit politiky skrz jinou stranu, tak by se mi líbilo, aby byla navržená na podobném půdorysu. Jenom kdyby tam byli ti správní členové, co budou hlasovat správně, no :-)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: To psal Vratislav Dostal, žádný Jirsa ani Kristen. U Hollana je to kombinace jeho nenaplněných ambicí a objektivních chyb vedení.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: prosímtě, info.cz...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: řekli, že budou hlasovat ve všem stejně, kromě jádra, ale o tom se podle mě v tomhle období vůbec hlasovat nebude. Spíš pokud tam bude sedět Babiš, tak zestátní ČEZ, aby pak nějak zdůvodnil ty garantované výkupní ceny a tak. Trolling ve smyslu nestability distribuční sítě kvůli je v tomhle směru v médiích už nastavený a nikdo s ním nehne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: mě to přišlo divný... takže ke všemu je jim ta zásluha připisovaná neprávem... :-))
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: FYI AI se delalo na UV, nikoliv na MMR. Hlavni cinnost byla vyjednavani AI Actu na Rade. Coz neni uplne tvorba neceho vlastniho, ale nachazeni kompromisu jdoucich spravnym smerem. AI strategii navic ma MPO :(.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CHORCHE: Zrovna Michailidu na tom urobila kopu prace (a robi doteraz, aj ked uz nie ako piratka, lol:)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: tak tam IB řikal něco jinýho. pro mě je to jedno, 2 zelení na jádru nic nezmění

EL_TOPO: ok takže Hollan nemá Piráta rád, že ho nevzali na kandidátku. to neberu, on ten Mates je trošku výbušnej matroš

EL_TOPO: jo Info a lidi jako Půr a Zlámalová, nezájem, ty plivaj na Piráta permanentně a vůbec to nejsou lobbisti

EL_TOPO: i tohle jsem čet, ať už to měla být Olga nebo Miki. co já s tím, Dostála jsem do vystoupení z Pirátů neznal. odpadlíky má každá strana...

jako fajn, můžu to tady číst a občas si přečtu i zapšklýho mloka - jestli mě chcete přesvědčit, ať k volbám ani nechodím, tak na to jdete dobře, jinak opět odnikud nikam
    moje pointa byla spíš v tom, že třeba tu legalizaci a další věci jsem čet roky, vycházelo od pirátů, do PS to přitáhli oni... čet jsem i ty studie, kde byl hl. Vobořil, Michailidu a další (a to ještě byla u Pirátů) - takže mi přijde mimo říct, že proto piráti nic neudělali (docela jsem to kritizoval, protože k žádné dekriminalizace defakto nedošlo)
    kde o tom mluvil Nacher před 2 roky? nebo Blažek? nebo ten Babiš, co se trávě věnuje od 2016?
    kecy prdy bláboly
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: O to ale nejde. Jde o to, že Ferjenčíkovi se ve straně staví opakovaně na stranu zmrdů. Dost průser, pokud mají rozhodovací pravomoci jaké mají. Jsou systémovej problém Pirátů jako Michálek. To se bude stále opakovat. Budou podporovat zase další zmrdy proti lidem co mají pravdu. Navenek krásné věty a gesta pro lidi a uvnitř strany úplný opak toho co říkají.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: ještě na tohle jsem možná nereagoval:

myslím, že cokoliv, co mohli stihnout "Bartošovi lidi" na MMR ohledně regulace AI v EU připravit, se týkalo machine learning, typicky nad citlivými osobními údaji: tedy rozeznávání obličejů, social score, apod. Tam si myslím, že ta práce určitě byla záslužná a jakýkoliv oponent Pirátů by se měl chytit za nos (teoreticky, i kritizovaná data z e-turisty by podle téhle regulace neměla být k dispozici pro žádný machine learning, apod.)

Myslím, že nemohli anticipovat regulace LLM a GenAI, ale když se nad tím zamyslíš, tak požadavek, aby se LLM nesměly trénovat na osobních datech např. chráněných GDPR není nic přehnaného, radikálního, apod. a pokud Piráti skutečně navrhli něco, co tímhle směrem míří, tak je to důvod, proč bychom měli přimhouřit oči nad nějakými jinými přešlapy a být vděční za to, že vůbec ti lidi seděli tam kde seděli.

Svět, kde nebude regulováno nic a vše vyřeší volný trh, myslím odejde do hrobu současně s Václavem Klausem. My ostatní řešíme, jestli regulace vytváří zdivočelý všemocný korporát - nebo struktury podléhají alespoň nějaké minimální demokratické zpětné vazbě.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: tak prakticky 100% toho, co se dělo za Covidu, se oba tehdejší póly společnosti (třetím pólem byla Babišova vláda, která dělala chaotické nesmysly úplně všemi směry současně) myslím usilovně snaží zapomenout :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: ad 2. mají skutečně vyjímku co se týče hlasování o jádru. Tam je to ale už schválené a nic se hlasovat nebude. 198 projaderných poslanců místo 200: to je skutečně hrozba :-)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Takže už mám i další informace. Hollan byl proti kolaborantovi Dostálovi když šířil v roce 2021 rusácké dezinformace o očkování. Hollan šířil naopak osvětu o očkování a Ferjenčíkovi se v té době za zmrda Dostála postavili a hájili ho.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Opravuji. Holana asi nasrala nepodpora legalizace a Piráti v Brně.
    INFO.CZ | Hollan účtuje s Piráty v Brně. A přichází s radikálním tahem pro časy, kdy nebudou peníze
    https://www.info.cz/zpravodajstvi/cesko/hollan-uctuje-s-piraty-v-brne-a-prichazi-s-radikalnim-tahem-pro-casy-kdy-nebudou-penize
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Tady to třeba máš
    Hollan u Pirátů propadl. V primárkách získal jediný hlas - Brněnský deník
    https://brnensky.denik.cz/zpravy_region/hnuti-zit-brno-u-piratu-neuspelo-hollan-ziskal-jediny-hlas-20180319.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam