GAARQ: já myslím, že tu odpověď na otázku "Proč?" už teda mám, ale je to bizarní. Teď fakt nevím, jestli tomu pomáhám, nebo škodím, celému. Ono uhrát ten jeden mandát v KVK bez koalice se STAN je fakt pro malou stranu těžké. Všude jinde to nějaké dobrá kampaň může zvrátit, ale v KVK to bez nějaké té intriky prostě nejde.
Je to jediné zdůvodnění, které vysvětluje tu prapodivnou rétoriku od lidí, kteří mi jinak přijdou poměrně soudní. Jenže z nějakého důvodu se to nesmí říct veřejně, tak to všichni nějak dramaticky nasazují, ať už ti pro, nebo ti proti.
Skutečně tedy "taháme za jeden provaz", který má dva konce. Ale přese všechno mi to přijde jako riskantní gambit. Sice je to naplánované hezky, spousta Pražáků má v KVK chalupy a můžou si vyřídit voličský průkaz a můžou tuhle hru hrát. Ale pak je tu ještě ta masa voličů v ostatních krajích, kterým by to někdo musel vysvětlit, že je to jen hra a že mají Piráty volit stejně. Což se vzhledem k tomu, že lidi uvažujou i o chystané koalici Volt/Kruh (ex-Piráti) může snadno stát...