• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LEON_KOWALSKI: já tam kliknu omylem jednou měsíčně, příspěvky tam nedávam... tak to nechávam tak hnít jak je. nebo z toho máš strach, nechat si to tam jen tak levitovat?
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    GAARQ: To si zas nemyslím že je nasazená škodná. Někdo ho asi viděl mluvit dobře v tv a tak mu přišlo jako dobrý nápad ho oslovit. Že má v rodině StB si nezjistil, nebo to ignoroval. Spíš to druhé, protože Piráti nahoře prej staff na prověřování kandidátů mají. Opakovaně slyším jak si různí lidi stěžujou, že se poslední roky věci o různých lidech ví a ignorují se, protože někdo z top vedení si něco i přes nepříznivá fakta vydupal.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    CHORCHE: ano, nač čekat, Instagram jsem teď zrušil komplet.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LEON_KOWALSKI: já za ten PirStan viním tedy Chvilkaře, nedávno to tady bylo. za mě je to jepičí spolek dneska a šel bych do distancu od nich

LEON_KOWALSKI: fb mam hl. kvuli koncertům, gastru a nějakým událostem po městě... IG mam taky, ale ten neřeším, ani nemusím tedy mazat. na mastodon kašlu a bsky nemam páru. mě to už přešlo před TikTokem, zkoušet každou socku. i na ten twitter vlezu, jen když chci něco dohledat (pokud není smazáno), takže spíš fact checking, zda někdo neudělal jen meme
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: votápek za piráty už pravě je ta UHO. byla chyba ho tam dávat, a to odvolání spolu s jeho důsledky je za to trestem. já si vážně myslím, že pan VV je záměrně nasazená škodná, která má za úkol piráty zesměšnit. protože se mi nechce věřit, že by někdo byl tak blbý a dal ho tam "upřímně".

a vždycky, když někdo na dnešní situaci vytáhne stalinistické příměry, např. čistky, nevím, mám-li se hytericky chechtat či brečet.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS a XCHAOS: hele čím víc tohle leze ven, tím míň vás mám chuť volit... ono to má jistý důvod, proč ostatní strany vše neřeší veřejně - nedělaj ze sebe pak tak často kretény jako to dovedete jen vy a to opakovaně roky (to mi vlastně začíná vadit nejvíc, opakujete furt ty samé chyby dokola)
    navíc ty si docela chaotik a pak je to navařovaná nudle různého chaosu a diletantství, co musím luštit a přemýšlet o tom víc, než mi za to stojí

muj názor na Votápku - byla to chyba po tom podzimu a jak jste vykopali komouše... a je chyba se v tom mrskat. zdá se, že vám nedošlo ani jedno a ještě bych čekal, že přijde nějakej lumen, jak vám to pomohlo (netuším v čem) - pro mě je to sebemrskačství a říct tady na maloplácku, že volím Piráty, tak mi lidi nadávaj rovnou do čuráku, fakt nedík jak se v tom vždy vykoupete
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    STAROJDA: Instagram je Meta a už začíná opruzovat s povinným schválením reklam atd... Takže s Instagramem budou lidi, kteří to nesnáší jako já, končit, stejně jako jsem před lety odešel z Facebooku. Instagram hodlám zrušit koncem týdne, teď na to nemám čas. Zůstávám tedy jenom na mastodonu, taky mám účet na bsky.app, ale ten taky zruším, protože se mi tam nelíbí :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: ve období 2017 - 2021 jste to zvládali dobře. A pak jste udělali to totálně imbecilní dohodu se STAN. Kdybyste se na to vykašlali, jak vám říkali lidi zevnitř (M. Gregorová například) a lidi z venku (voliči), kteří tušili jak to dopadne, byli byste teď jinde, ale teď už pozdě bycha honit.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: tak sem nahoď maston adresy pirátů, já jich moc nenašel
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: ano, ale tím se naše schopnost chápat dnešní společnost a její kulturu hraničně blíží schopnostem vycpaného ptakopyska.... bohužel.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    vlastně sakra, 7:5 je nejprostší většina, která je možná... pak už je jen 6:6 :-) Se nedivím, že jazykové modely neuměj počítat, když byly natrénovaný na takovýhle výrocích, nejspíš :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ale už ta argumentace - závěrečné slovo odpůrce:

"Předesílám, že Vladimíra jsme si jako krajské sdružení zvolili demokratickou volbou plně v souladu s interními předpisy strany a to drtivou většinou hlasů".

Proboha, když se navrhovalo odvolání už v rámci KVK, tak to dopadlo 7:5 (dokonce ani 8:4 - to by byla "ústavní", tedy teoreticky "drtivá" většina, i když tu si člověk představuje aspoň třeba jako Parthovo pravidlo - 80%)

Dá se říct, že neválčím s dávnou minulostí celoživotního profesionála, kterého ani osobně neznám - válčím s rétorikou, která je schopná poměr hlasů "7:5" což je jen nepatrně výraznější, než prostá většina, označit takto. Takže asi tak. Ti, kteří byli proti odvolání, si za to kvalitou své argumentace můžou vlastně sami.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hlasování o Votápkovi je jízda... 443 odevzdaných hlasů, můj hlas bude 444. (Jde tedy při této účasti očekávat, že odvolán nebude, ale uvidíme...)

Moje závěrečné slovo k potenciální bublině voličů na NYXu: věc je složitější, než se může zdát. Díky té kontroverzi jsem si to nechal projít hlavou víc, než jsem kdy měl v úmyslu, účastnil se online flamewar na fóru a dozvěděl jsem se, že jde o "perzekuci jako v 50tých letech" (vida!), ale taky se zúčastnil nejrůznějších debat s lidmi, u kterých jsem ani jejich názory neznal a vlastně se vyděsil toho, jaký volič a na základě čeho bude rozhodovat a... ano, za poslední 4 roky se politická situace změnila natolik, že tím odvoláváním možná děláme chybu. Dělám to proto, že je to to, co ode mě lidé, které pokládám za své voliče, očekávají. Ale neznamená to, že jsem ze situace nadšený. Mizí vůle k tvorbě kompromisů. Lidé jsou uměle stavěni před polarizující rozhodnutí. Nevím, jestli nakonec tímhle nepřihráváme hlasy všepohlcující omáčce ANOismu, která nakonec přelije českou politickou scénu jako hnědé UHO knedlíky...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: nejhorší je připadat si mladý a ve skutečnosti už začínat byt senilní (to je můj věk, zdá se...)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    nicméně ti rozumím, mám dost vrstevníků, co socky nemaj, nebo dávno opustili - protože moc debilního obsahu, sponzorovaného a nebo ten Last batch of us (volný/babiš dementi) po roce 2017 a to číst fakt nechceš
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DOCKINEZ: to ale platí asi u páprdů kolem 50 :D mladí tam jsou, senilní tam jsou... asi to nejde dělat bez, bych si tip i od boku - tiktoková hranolka approves
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    STAROJDA: Socsítě považuju za naprosto zbytečné sledovat.

Bohatě stačí ztrácet čas čtením programů.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STAROJDA: komenty na sockách už neřeším, buď fejk, nebo trotlové, co si jdou jen kopnout a nadávat... už jsem se to skoro odnaučil rozklikávat, ty kecy pod mě nezajímají
    jen odnaučte Bartoše reagovat na každý trol/fejk koště, proč to dělá??? nudí se? myslí, že tím něčemu pomůže? podle mě to ani nechápe - ty lidi mu stejně budou dál nadávat a říkat mu své dezinformace nebo perma kopat za DSŘ, s tím nehne (a nebo jen těm sockám sám nerozumí, nevim)

já hl. odmítám, aby mě politici furt zatahovali do těch svých cringe sraček, nebo mě nutili přemýšlet, jestli to myslí až takhle pitomě, nebo to byl jen click bait. víc než bych byl intelektuál, tím trávím jen víc času než ostatní... šťastnějším mě to nedělá

já rozhodně netaktizuju podle preferencí - sleduju politiku stále, vím co chci volit, kdo má jaké kauzy, pak to prosypu sítem a většinou mi zůstal tak ten pirát. teď už moc ne. protože středopravobok s NV mi přijde jako sračka. to co nám nechybí na politické mapě a je to velká kejda, u které mi bohužel vychází, že se u piráta zrodilo taky pár politiků, co to chtěj dělat za každou cenu a furt a k tomu náš obšťastňují volovinami tu a tam jako všichni okolo - jen těch skandálů mají minimum. což je ale málo a pro většinu spíš téma k žabomyším válkám (korupce u nás - očividně ODS/ANO to lidi odpouštějí furt a ještě za ně jako správní užiteční idioti bojují)

obecně mám ty taktizující voliče za pitomce - často ojebou všechny a v první řadě sebe - to ať jdou hrát radši šachy
    já to uzavřu jinak - volby jsou fraška, kde potřebuješ někoho oblbnout a pak bude stejně vše jinak (viz volební program SPOLU a dalších) - a tím, že z toho neumíme a svou připosraností nechceme vybruslit, opět změna není možná
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    CHORCHE: Viditelně si víc intelektuál než mnozí voliči. Já taky. Mě to taky přijde místy jako cringe a taky si říkám "kde je Big Daddy Mikky" - doteď jsem ho neznal. Ale zároveň vím, že jsem jen jeden člověk a rozhodně ne průměrný mladý volič. A pak se podívám na komenty pod těma příspěvkama a není to špatný. Buď hejt od trollů (motoristi atd.) a nebo podpora. Proto tomu cca věřím a sleduju, jak pomalu rostou preference. Imho to funguje.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: vymezit se proti ODSÁNO je nějaká šance na změnu. říkat mi, že chcete olizovat kulky SPOLU, pakliže to pujde... je pro mě vyhozený hlas, budete dělat zas stafáž, dopadne to jako dycky a k volbam nemusim chodit, protože žádná změna i díky tomuhle není možná
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam