Hlasování o Votápkovi je jízda... 443 odevzdaných hlasů, můj hlas bude 444. (Jde tedy při této účasti očekávat, že odvolán nebude, ale uvidíme...)
Moje závěrečné slovo k potenciální bublině voličů na NYXu: věc je složitější, než se může zdát. Díky té kontroverzi jsem si to nechal projít hlavou víc, než jsem kdy měl v úmyslu, účastnil se online flamewar na fóru a dozvěděl jsem se, že jde o "perzekuci jako v 50tých letech" (vida!), ale taky se zúčastnil nejrůznějších debat s lidmi, u kterých jsem ani jejich názory neznal a vlastně se vyděsil toho, jaký volič a na základě čeho bude rozhodovat a... ano, za poslední 4 roky se politická situace změnila natolik, že tím odvoláváním možná děláme chybu. Dělám to proto, že je to to, co ode mě lidé, které pokládám za své voliče, očekávají. Ale neznamená to, že jsem ze situace nadšený. Mizí vůle k tvorbě kompromisů. Lidé jsou uměle stavěni před polarizující rozhodnutí. Nevím, jestli nakonec tímhle nepřihráváme hlasy všepohlcující omáčce ANOismu, která nakonec přelije českou politickou scénu jako hnědé UHO knedlíky...