• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Trocha toho trollingu.

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NIEKT0: To by napřed musel jít Babiš na lobotomii 🤣
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Tak votapek to ustal, bude skvelym ministrom zahranicia, mame v tom tradiciu:))
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    EL_TOPO: tiskovka uklízeček byla fajn, všichni to sdíleli včetně message, kterou tam měli. Naopak nudné tiskovky v oblecích nikoho nezajímají.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: No reklamka sa najala tentokrat poriadna, lebo sa do toho vrazili vsetky prachy co strane ostali, hra sa vabank. (a ktore sa mimochodom setrili na ukor eurovolieb a krajskych volieb, kde "rekonstrukcia/vlna/whatever" nejak uplne neuspela). Problem je, ze to su plateni ludia, a toto tempo sa da vydrzat presne do volieb, potom dojdu $$.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    NECROMAN: Aha, a kde ti ludia pracuju? Lebo je to nejake nevidelne:) Aspon co sa tyka tej odbornej casti strany.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NECROMAN: Je vidět, že to řídí nějaký profesionál, to ano. Úlety jako byla tiskovka uklízeček jsou tam pořád, ale dobře.
    Tentokrát mně ale zaráží často obsah programu. A nejen mně.

https://x.com/VOHENLMAO/status/1950898703742492957
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MEMNON666: hele je to přesně naopak, aktivisti, pro které bylo důležitější otevřené fórum a open source nástroje než politická prezentace, odešli a zůstali lidé, co umí pracovat. Letošní kampaň se mu líbí a je jednoznačně více dospělá, než co bylo předchozí tři roky.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: Mně taky nevadí. Ale tohle už není jen o něm. Z Votápka se stal další symbol toho jak mají Piráti fungovat a jak se uvnitř všechno řeší. Už jsem to sem psal. Jestli je nevinej, tak si teď vyžere to že velká část Pirátů chce rebelovat proti Nové vlně a že novináři hledají před volbama špínu a kontroverzi na jakéhokoliv kandidáta.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MEMNON666: Suhlasim, zaroven este neodisli uplne vsetci (teda, ako kde, v niektorych oblastiach v podstate ano, niekde sa to este zatial drzi, aj ked ich nazory su casto ignorovane). Ono je to tazke zahodit roky prace ked to clovek robi srdcom, no.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    odjinud:
    To co Piráti teď jedou je čistý marketing. Odborníci, skuteční odborníci, ze strany odešli a teď tam jsou lidi, kteří udělají cokoliv pro to, aby si udrželi svůj mandát, ne aby prosadili nějakou agendu. Nemáš tam státníky, ale kariéristy, není to poslanecký klub 17-21, ti lidi jsou pryč. To že bych to nehodil Pirátům, tak progresivní politice neškodím, nýbrž ji dám možnost, aby se mohla vrátit a nepodporovat potěmkinovu vesnici. Kdybych viděl, že se Piráti někam posunujou, budiž, ale jedou ve stejném kruhu. Najdou nějakou zástěrku pro své neúspěchy, Janku, otevřené fórum, a zamaskujou tím své problémy, a ti kteří ty problémy skutečně způsobují jsou stále v čele. Nebudu tohle kolo pořád podporovat.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    GAARQ: No to po mě chceš hodně, ale zkusím no:
    - Je dobrý rétoricky. Jasná vyjádření, smysluplně sdělí i delší souvětí. Žádná výplňová slova. Odpovídá na otázky, nemele naprázdno.
    - Obsahově na téma bezpečnosti a zahraničí - opět k věci a na rovinu. Spíš jestřáb.
    - Postoje vnímám jen v té zahraniční oblasti a obecně mi sedí. Tj pokud já jsem typický volič Pirátů dlouhodobě, tak to sedí.
    - Liberální? To nevím. Demokratický? To bych řekl že ano. Sociální? To nevím.

Můžeš ho zkusit tady v Interview 24. Případně byl párkrát i v Události Komentáře
    17. července - Interview ČT24 | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/225411058040717/
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    MILKMAN: rozumím, ale kdybych byl šéf strany, která řeší takový problém, tak to se to budu snažit vyřešit co nejvíc mimo záběr a ne to pořád veřejně rozvrtávat právě proto, že to víří bahno.

ZAPPO: asi máš pravdu, ale ono to k těm konspiracím vysloveně svádí :)

XCHAOS, EL_TOPO: inu, pravý bafuňář.

STAROJDA: výborně. v čem je tedy dost dobrý - obsahově či argumentačně, je přesvědčivý? a jaké má postoje? jak korelují s předpokládaně pirátskými (liberální, demokratický, sociální) postoji? a věříš mu to nebo je to jen účelová rétorika? máš nějaký dobrý příklad, video? ale ne na xitteru, pls ;)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    GAARQ: Já ho v televizních vystoupeních sleduju. Sleduju ho i na Xku. A za mě je dost dobrej. To je přesně ten důvod, proč mu jako volič fandím. Doufám, že ho Piráti neodvolají.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILKMAN: umíme včas, ale reforma stanov neúměrně zkomplikovala podání členského podnětu... v podstatě to ty podstatné podněty nezastaví, ale jen zpomalí.

je to marginální otázka, i když podle mě to nějaká procenta ubere, když ho neodvoláme. ale o to tolik nejde. odvádí to úspěšně pozornost od důležitějších témat, což mi mrzí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: nejde o něj, ale o to, jestli poslechneš vedení.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    GAARQ: Ja bych to nevidel tak dramaticky ze na nej neco ma, ale proste Hrib ma velky ego a musi byt po jeho.
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    GAARQ: Podle mne zcela správně chápe, že humbuk okolo Votápka (nebo dokonce jeho vyškrtnutí z kandidátní listiny) hlasy nepřináší…A že už ted nejde tolik o to, jestli “za piráty kandiduje komouš” nebo “je to odborník s pirátskou duší”, ale to obecné vnímání pirátů jako spolek břídilů, kteří si ani neumí včas odladit kandidátky…Takto to alespoň vnímám podle reakcí okolí, ve kterém mám několik vlažných (=buď jim to hodím, nebo tam ani nepudu) voličů pirátů.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    GAARQ: Klid na práci, soudruzi!
    Nevím co čekají když si vyberou ke své osobní kariéře stranu plnou rebelů a začnou se v ní chovat jako korporátní majitelé firmy na koblihy. Zkušenost spousty lidí s Hřibem a těma lidma ve sněmovně byla tak tragická, že klidně radši uvidí stranu v očistném procesu pod pěti procenty než aby to pokračovalo dál takhle.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    GAARQ: Skor by bolo spravne sa pytat, koho zaujmy reprezentuje:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam