• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    NIEKT0: hmno a kdyz ma exporty pod palcem Lipo... ptal se ho cojavim treba lidskopravni priznivec a ministr Ivan Bartoy, jestli treba Jenda podskrabnul export neceho, co budou tahat australsky chirugove palestinskejm detem z hlavy? Pokud ne, proc ne?
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    NECROMAN: na to rikam jen.. Neslibil Hřib pred volbou predsedy, ze nebude lidrem do PSP?

promises made...

NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VOYTEX: Vlada moze byt vrsnou autoritou, ale to nemusi znamenat, ze riesi kazdy jeden vyvoz. Rychlym googlenim som nasiel https://mzv.gov.cz/povoleni (co je lipo), pametam si ze MPO tiez vedie nejaky register vyvozcov. Ale netusim ako to presne funguje.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    KEDRIGERN: tak Ceskoslovensko porusovalo zbranove embargo OSN uz v r 1948, kdyz pasovalo bombardery Boeing pro uskutecneni prvni Nakby, takze papertrail mozna budes hledat marne.

Jak rekl Petr Fiala na otazku hloubky sve viry, "jsem radikál".
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    NIEKT0: pro exporty zbrani nemuze byt vrchni autoritou MPO, tou je vlada.

Nemam konkretni datum hlasovani, ale vzhledem k zverejnenym udajum o exportech a tomu, ze ve vlade mezi vypuknutim 7.10.2023 - 11.10.2024 byli Pirati (dokonce 12 mesicu konfliktu), tak je nabiledni, ze nekdy nekdo o exportech hlasovat musel.
    Nebo myslis, ze po 7. rijnu zacaly CASA lifrovat (a dal lifrujou) palety voj. materialu bez souhlasu vlady??
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Tak docela jistě víme, že to nikoho nezajímalo v momentě schvalování. V podkladech si to nevybavuji. Možná proto, že jsem zrovna danou vládu neviděl já, možná proto, že tam Ivan nebyl... Technicky to také může být něco jako, že se to dává pro infromaci a vláda by to aktivně musela zvednout a vetovat, kdyby to chtěla řešit. Přemýšlím zda by to mohlo být v režimu. To pak v programu není a u toho jsou jen ministři a úředníci, co tu agendu řeší.

U Lipavského není těžké odhadnout jak případně hlasoval.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VOYTEX: Exporty povoluje afaik MPO, ale priznam sa ze ten proces nepoznam nijak detailne, a mozno to ide aj cez vladu v nejakom momente. Mas zarucene info, ze sa pocas piratskeho angazma na vlade nieco take schvalovalo? (mna by to zaujimalo osobne tiez, ak by to tak bolo, ale nejak nevidim coho sa chytit)
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    NIEKT0: tak videl jsem v rocence institutu pro vyzkum miru iirc, ze CR vyvezlA behem poslednich let zbrane IL za desitky milionu USD. Exporty povoluje vlada. Pirati v ni byli prvnich 11 mesicu konfliktu.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VOYTEX: co/kde/kedy?
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    Zverejnite uz, jak hlasovali piratsti ministri v bode exportu zbrani do Izraele?
    Nebo cekate, ze tuhle vec vysedite. (No, prenesene vlastne mozna ano :))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SPIKE411: virální to je, účel to plní...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    XCHAOS: spis se diva na Jana Spacka
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    KAMCZA: dexter vibes? :)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DOCKINEZ: žereme čokoládu, ale jinak souhlas :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: koho dnes zajímá zpackané DSŘ, včetně toho jestli a jak moc zpackané bylo. Máme tu počítač VLQ a na ten je vidět skrz prosklenou zeď ze zasedačky!
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: Zabudol si tam dopisat predseda DR OICT, a poradca pri vyvoji DSR, a pritom take uspechy...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAMCZA: ano, přiznám se, že duševní svět dnešních prvovoličů je mi vzdálený. Zeptám se synovce, zamýšlí studovat politologii (a pak že Fiala nikoho nedokáže inspirovat!)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hmm, hmm. Nevolím ve Středočeském kraji...
    @michalblaha.cz on Bluesky
    https://fed.brid.gy/r/https://bsky.app/profile/did:plc:b4ryybeyqaibhb4d5ksvwsz3/post/3lzlir4hjxs2g
    KAMCZA
    KAMCZA --- ---
    NECROMAN: nevím jestli to byl záměr, ale těmi brýlemi a tonalitou, mi to přijde jak fotka filmového/seriálového sériového vraha.

Za mě not bad.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam