GAARQ:
představa, že existuje nějaké (magické) bezbolestné řešení je docela naivní a bez razantní a rychlé změny životního stylu to bude potom bolet ještě vícTo jo. Ale všímáš si, že to všude zatím bolí jenom ty dole, že jo?
Já jsem velmi pro ekologii,
dokonce jsem o tom napsal řadu textů dokonce jsem se řadu let angažoval v ČSOP, tisíce stromků vysázel, odpady třídil, ještě než to bylo cool atd. atd.
A zároveň trochu znám lidi, a pochybuju, že když budeš někomu tvrdit, že se musí uskromnit, ale sám si budeš žrát jako prase v žitě, že něčeho dosáhneš. Nedosáhneš. I ten
dělník od pásu operátor výroby má nějaký vnímání férovosti, a pokud vidí, že jemu chtěj akorát zakázat jezdit do trojsměnnýho provozu autem a topit v kamnech, zatímco papaláši si vozí prdel v X7 a na všechny ty „hrozně důležitý“ mítinky lítají private jetama, zatímco covid nás naučil, že to z 99 % není potřeba, tak ti akorát ukáže fakáče.
A po zásluze.
Kdo by měl jít, kurvaprdel, příkladem, když ne elity? A naopak - pokud se jako první neuskromní elity a boháči, jak můžeš čekat, že ti to sežere dolních deset mega?