XCHAOS: Jako skalní volič pirátů říkám, že je mi to vlastně úplně u prdele, jak už naznačili předřečníci. Transparentnost je zcela jistě bod plus, ale zároveň je to bod který je ve všech praktických metrikách prakticky irelevantní (hlavně při rozhodování budu volit/nebudu). Na fóra jsem se nikdy nedíval, zápisy nečetl, interní způsoby řešení problémů jsou mi fuk. Sorry, ale takových procesních blbin, frakčních soubojů, zápisů apod. si užiju sám dost v rámci správy SVJ, nemám absolutně žádnou touhu to sledovat dopodrobna ještě někde jinde (navíc tedy díky SVJ nemám žádné iluze o tom jak lidi fungují ve skupinách, pracují s informacemi atd.).
Možná kdyby někdy došlo na rozstřel dvou prakticky stejných stran, tak by mohla být transparentnost jakože kamínkem na vahách, ale tak jelikož jsou Piráti momentálně na politické mapě na svých pozicích zcela osamocení a kolem nich na kilometry nikdo, nepovažuju to za moc realistickou variantu (a řešit rozštěpení Pirátů na dvě sobě-konkurující strany se mi moc nechce ani jako mentální cvičení).