HONCKA: jako klidně i tady. Já určitě nemám problém s "Razantní snížení emisí skleníkových plynů - Nezávislost na fosilních palivech", ale na rovinu je potřeba říct, že pokud budeme blbnout s AI, tak se tohle nepovede (jasně... sezónní trénování AI pomocí přebytků ze solárů, to by bylo krásné...)
Jednak bych klidně body Progresivní alternativy diskutoval v tomhle klubu. Na rozdíl od vyznání "skalních voličů", kteří ale nedokáží uvést jiný argument, než do jisté míry vybájená "čistota a neposkvrněnost" Pirátů (do které se zase měl obrovskou potřebu strefovat DANYSEK, takže na to dostal vlastní klub, dokonce :-) se domnívám, že nějaká základní mravní integrita politika by měla být samozřejmostí, zredukoval bych to na to, o čem mluví Hřib a Nová vlna: tedy alespoň nebýt trestně stíhaný (zase účelově obvinit z něčeho jde skoro každého, já určitě občas přecházím na červenou, třeba... ale některá obvinění fakt nejsou "účelová" a lidé, hledající beztrestnost např. skrz poslaneckou imunitu v politice podle mě nemají co dělat...)
Ten program Progresivní alternativy bych ale probral. z členů je tady KEDRIGERN, který přednáší na OpenAltech a FOSS a otevřená kultura je mu blízká... já jsem v tomhle ohledu spíš dlouholetý Brouk Pytlík, ale třeba se angažuju v tomhle
[Mastodon 🐘 / Fediverse - decentralizovaná sociální síť / #joinmastodon] ... např. o data retention něco vím, protože v oblasti poskytování Internetu podnikám, otázka je, jak to přetavit na politický program....
Asi bych rád, aby "strategická autonomie" nevnímala jako nějaká "pravicová agenda", ale aby třeba v otázce IT skutečně byl kladen důraz na to, že digitalizace bude pojatá otevřeně a ne, že všechno outsourcujeme americkým firmám a poběží to na čínském hardwaru. Microsoft je špička ledovce, Evropa potřebuje náhradu za v podstatě všechny velké americké technologické firmy...