EL_TOPO: těžko může Hřib za to, že dnes byla (zase) ucpaná Patočkova a všechny příjezdy k Blance v obou směrech. Tady široko daleko není nikde nic v opravě, zácpy jsou právě důsledkem toho, že Blanka průjezdná je a že to rostoucímu počtu lidí vychází jako nejkratší trasa (i když si vystojej frontu - já se to např. snažil objet, když jsem výjimečně řídil auto, ale výpadovka z Prahy byla ucpaná - už v poledne! - a tak jsem se radši obrátil a vystál frontu na Strahovský tunel. Ani směrem na jih není vůbec žádná výluka a propustnost všech směrů je tam velmi vysoká.
Paradoxně, za zácpy může právě dokončení oprav Barrandovského mostu a návrat na plnou kapacitu, protože jižní větev městského okruhu je zkrátka propustnější, než je to u nás, kde je to "tlustý do tenkejch": tři dálnice na výjezdu z Prahy a dva směry do tunelu a všechno to musí projet kolem nás. A stejných míst je v Praze spousta a není absolutně žádná možnost, jak to zkapacitnit bez výstavby nových městských dálnic za miliardy.
Jako vnitrostranicky si mi Hřib samozřejmě odcizil tou komunikací Nové vlny, ale pokud jde o tu dopravu v Praze, tak zrovna tohle mu za vinu dát nejde.