• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: a medzitym v CR policia narve vsetky maily M$:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hmm, kdo by to býval jen řekl, že...
    Get over your X: A European plan to escape American technology | ECFR
    https://ecfr.eu/publication/get-over-your-x-a-european-plan-to-escape-american-technology/
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Hezký. Aspoň někdo dělá co má.

Europoslankyně Gregorová se obrátila na EK kvůli Babišovi - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/europoslankyne-gregorova-se-obratila-na-ek-kvuli-vyjasneni-babisova-stretu-zajmu.A251208_174335_domaci_vank
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    HONCKA: good for you. tak doufám, že hřiba nepotvrdí, nebo aspoň protikandidát dostane signifikantní počet hlasů. nebo už se také u vás nejvyšší vedení volí jen z a úzkým kroužkem top bafuňářů?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GAARQ: tohle není úplně pravda, nakoplo dost mladých to kroužkování, u nás ve středočeským krají počítám tak 75% nováčků je do 25 let a taky se mladé pirátstvo začíná víc ozývat, po tom, co jim začlo současné vedení kecat do fungování, takimho už zase až tak moc s ním a s vlnou nesouzní

DOCKINEZ: imho většina nikam, najdou si holt jinej koníček, z venku jsou vidět ty odcházející známé tváře, ale zevnitř je problém hlavně s odborným aparátem v pozadí a ty se nemusí za každou cenu politicky angažovat. Já jsem teda zatím stranu neopustil, ale ve svém volném čase tomu obětuju, že tak jednou měsíčně jdu s piráty do hospody (to ale spíš kvůli lidem) a radši místo politické aktivity maluju w40k
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    DOCKINEZ: Tak ty konkurenční projekty už jsou, ale jsou to zatím rychlokvašky bez peněz a bez lidí. Leccos se asi ještě chystá. Já bych byl nejradši kdyby se vzala zpátečka, změnilo se vedení a ti lidi se nabrali zpátky.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    GAARQ: Nevím. Vím že třeba konkrétní lidi se v klidu pracovně uplatní jinde a nemaj potřebu pokračovat ve špatně vedeném projektu, který už jde od minulého volebního období do korporatně autoritářských kytek. Kde je nikdo neposlouchá, kde se preferuje chybující patolízalství před lidma kteří mají opakovaně pravdu ale nejsou jako správní Piráti mlčící kývači a dovolují si upozorňovat na špatný úsudek a chyby vedení. Jako pokud budou noví lidi lepší než co je teď, ať klidně vládu nad Piráty převezmou. Chce to ale rozhodně změnu a potrestat osekáním moci viníky chyb z řad konkrétních politiků a jejich poskoků.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hlasovat nohama (a peněženkou), co může být liberálnějšího?

Jen furt čekám, kam se dotyční vrtnou, některým bych přál úspěch (nebo aspoň vetší viditelnost než mají teď).
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    GAARQ: asi tomu nechtěli dělat stafáž
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    proč ti, co odešli, se radši nesnažili delegitimizovat novou vlnu? teď tam chybí, zůstali tam jen přicmrdovači a poslední mohykáni. a noví piráti budou spíš novovlnní, páč tam polezou kvůli aktuálnímu načalstvu, ne kvůli revoltě proti němu.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NIEKT0: No právě. Pokud se neobjeví další tváře které se do věcí vloží a její vliv rozředí, tak to budou čtyři roky chyb úsudku a cringe výstupů.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: Este stale "vladne", to zdaleka nie je u konca.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    GAARQ: Já ji považuju za hloupou moralizující autoritářku která poškodila Piráty a rád si kopnu. Sorry not sorry.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: věřím, že OR není zrovna rétorka a že může být dotýkavá, ale u podobných zpráv mi hlavně vadí ten manipulační potenciál. nic konkrétního se neřekne, vyvolávají se dojmy a emoce, a autor toho výblitku na sockách se schovává za rádoby vtipný text, který je ale fakticky bezobsažný, nicméně nikoliv neúmyslný. straight road to hell, if you ask me. tož tak.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    GAARQ: To nevím co dělala za cirkus, to by mně taky zajímalo. Ale jaké cirkusy dělá, jak je schopná bojovně kázat a moralizovat i když se naprosto plete a že je velmi háklivá na pravdu a free speech víme. Pardon :D
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: je možné to nějak upřesnit nějakým konkrétním obsahem? paní poslankyně malá je, řekněme to kulantně, nespolehlivý zdroj informací. mně je spíše k smíchu ona. ale nechám se překvapit.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Takové to když je malá pro srandu i Malé. Cirkus vlna.

https://x.com/daliborzz/status/1997936168902762925

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: já už ani počítat neumím, i když mohl bych předstírat, že jsem myslel na to, co bude za 10 let odteď. Já už fakt potřebuju do důchodu... když to je ještě tak za dlouho...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: otázka dress code je zajímavá. Já se nahoru necpal i proto, že je mi extrémně nepříjemné nosit formální oblečení, to přiznávám. Proto tam byl asi od začátku ten důraz na online diskuze a tak (kromě toho, že nemám dobré vyjadřování na kameru a tak).

Proč by vlastně politiku měli dělat v dnešní době lidi, kteří jsou dobří v mluvení na kameru, to mi není jasné. Máme tolik různých nových médií, tolik způsobů komunikace. Zajímaly my nové způsoby dosahování konsensu nějaké komunity, kromě těch tradičních forem...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Zatím jen 16... :D
    Mně zas tehdy nenapadlo že plno lidí kteří navenek hlásaj jak to chtějí velkým klukům a zkorumpovaným velkým stranám nandat chtějí vlastně ve skutečnosti jenom nasadit oblek nebo dámský kostým a mezi ty kluky se plánujou zařadit. Gratulki. Snad jim to za ty čtyři roky stálo a jsou teď úplně spokojení co v digitalizaci a eturismu dokázali. Kalby a tykačky v parlamentních putykách s ODS se jim vyplatily jako dřív Zeleným, čili vůbec. Ani Pablo pozvánku na narozeniny Richterové neocenil a vytřel si s ní skleničku od vína. Jak bylo ostatně chytřejšími Piráty v exilu dávno předpovězeno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam