• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GAARQ: tohle není úplně pravda, nakoplo dost mladých to kroužkování, u nás ve středočeským krají počítám tak 75% nováčků je do 25 let a taky se mladé pirátstvo začíná víc ozývat, po tom, co jim začlo současné vedení kecat do fungování, takimho už zase až tak moc s ním a s vlnou nesouzní

DOCKINEZ: imho většina nikam, najdou si holt jinej koníček, z venku jsou vidět ty odcházející známé tváře, ale zevnitř je problém hlavně s odborným aparátem v pozadí a ty se nemusí za každou cenu politicky angažovat. Já jsem teda zatím stranu neopustil, ale ve svém volném čase tomu obětuju, že tak jednou měsíčně jdu s piráty do hospody (to ale spíš kvůli lidem) a radši místo politické aktivity maluju w40k
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    DOCKINEZ: Tak ty konkurenční projekty už jsou, ale jsou to zatím rychlokvašky bez peněz a bez lidí. Leccos se asi ještě chystá. Já bych byl nejradši kdyby se vzala zpátečka, změnilo se vedení a ti lidi se nabrali zpátky.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hlasovat nohama (a peněženkou), co může být liberálnějšího?

Jen furt čekám, kam se dotyční vrtnou, některým bych přál úspěch (nebo aspoň vetší viditelnost než mají teď).
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    GAARQ: asi tomu nechtěli dělat stafáž
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    proč ti, co odešli, se radši nesnažili delegitimizovat novou vlnu? teď tam chybí, zůstali tam jen přicmrdovači a poslední mohykáni. a noví piráti budou spíš novovlnní, páč tam polezou kvůli aktuálnímu načalstvu, ne kvůli revoltě proti němu.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NIEKT0: No právě. Pokud se neobjeví další tváře které se do věcí vloží a její vliv rozředí, tak to budou čtyři roky chyb úsudku a cringe výstupů.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: Este stale "vladne", to zdaleka nie je u konca.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    GAARQ: Já ji považuju za hloupou moralizující autoritářku která poškodila Piráty a rád si kopnu. Sorry not sorry.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: věřím, že OR není zrovna rétorka a že může být dotýkavá, ale u podobných zpráv mi hlavně vadí ten manipulační potenciál. nic konkrétního se neřekne, vyvolávají se dojmy a emoce, a autor toho výblitku na sockách se schovává za rádoby vtipný text, který je ale fakticky bezobsažný, nicméně nikoliv neúmyslný. straight road to hell, if you ask me. tož tak.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    GAARQ: To nevím co dělala za cirkus, to by mně taky zajímalo. Ale jaké cirkusy dělá, jak je schopná bojovně kázat a moralizovat i když se naprosto plete a že je velmi háklivá na pravdu a free speech víme. Pardon :D
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: je možné to nějak upřesnit nějakým konkrétním obsahem? paní poslankyně malá je, řekněme to kulantně, nespolehlivý zdroj informací. mně je spíše k smíchu ona. ale nechám se překvapit.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Takové to když je malá pro srandu i Malé. Cirkus vlna.

https://x.com/daliborzz/status/1997936168902762925

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: já už ani počítat neumím, i když mohl bych předstírat, že jsem myslel na to, co bude za 10 let odteď. Já už fakt potřebuju do důchodu... když to je ještě tak za dlouho...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: otázka dress code je zajímavá. Já se nahoru necpal i proto, že je mi extrémně nepříjemné nosit formální oblečení, to přiznávám. Proto tam byl asi od začátku ten důraz na online diskuze a tak (kromě toho, že nemám dobré vyjadřování na kameru a tak).

Proč by vlastně politiku měli dělat v dnešní době lidi, kteří jsou dobří v mluvení na kameru, to mi není jasné. Máme tolik různých nových médií, tolik způsobů komunikace. Zajímaly my nové způsoby dosahování konsensu nějaké komunity, kromě těch tradičních forem...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Zatím jen 16... :D
    Mně zas tehdy nenapadlo že plno lidí kteří navenek hlásaj jak to chtějí velkým klukům a zkorumpovaným velkým stranám nandat chtějí vlastně ve skutečnosti jenom nasadit oblek nebo dámský kostým a mezi ty kluky se plánujou zařadit. Gratulki. Snad jim to za ty čtyři roky stálo a jsou teď úplně spokojení co v digitalizaci a eturismu dokázali. Kalby a tykačky v parlamentních putykách s ODS se jim vyplatily jako dřív Zeleným, čili vůbec. Ani Pablo pozvánku na narozeniny Richterové neocenil a vytřel si s ní skleničku od vína. Jak bylo ostatně chytřejšími Piráty v exilu dávno předpovězeno.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: já na rovinu přiznám, že v roce 2009, když Piráti vznikali, jsem neměl nejmenší potuchy, co bude největším problém téhle země a téhle společnosti i ekonomiky za dalších cca 26 let.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: A stanes sa zavisly na velkych chlapcoch, co dodaju $$ ked to zase raz po..es. A ono to raz po...es. (ako sa uz stalo) Ale velky chlapci chcu, aby si bol schopny dodat to co si im nasluboval, a aby do toho nekecali nejake odborne rezortne teamy, alebo CF, ktore by mohlo zmenit nejake moc problemove rozhodnutie...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    EL_TOPO: Když si vyženeš nebo znechutíš srdcaře, tak už to holt nemůžeš hrát na dobrovolníky a musíš všechno platit...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: To ne právě. Zrušíš odbory strany a ušetřené prachy z odborníků dáš naopak do kampaní, marketingu a outsourcingu služeb, přece. Starej dobrej ODS stajl.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    EU Observer a Novaja Gazeta pisou o uspesnem Piratu! Teda, skoro... :)

Europe’s new pro-Kremlin bloc takes shape in the European Parliament
    https://euobserver.com/eu-and-the-world/ard6335aae
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    EL_TOPO: Milei z Hané
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: zrovna výdaje na kampaň bych vzal aspoň takovou tou akupilkou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam