• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    XCHAOS: mne Deti Zeme, Antifa (nebo Dan Prokop nebo Rosalie Haskovcova) prijdou profesionalni docela dost.
    A Dooma si urite hral taky;)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    LA_PIOVRA: Všichni ne, vlna. Říkám to furt. Ferjenčík nikdy nebyl žádný rebel, ani na škole ne. Kostelní kluk v obleku. Richterová je zase holka z kostela kde načichla kázáním a v politice se chová úplně stejně, jako kazatelka na evangelickým kempu. Hřib je normální šedý středový manažer kterej by teď byl v ODS, kdyby měl tu možnost. Michálka zajímal jen Michálek a jeho prezentace. A tak dál. Tam se sešla parta která Piráty roky normalizuje a víc slyší na boomery než na skutečné Piráty. Podobnejma lidma se i obklopují a potom se strašně moc diví, že Piráti pod jejich vedením nejsou stejní jako před deseti lety. Revoluce nepřijde, přišla kastrace a počítání lajků na sítích.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LA_PIOVRA: sorry, nemaj zaměstnanci ministerstev, úředníci, být profesionálové a nemá to být o něčem jiném, než "posrat jim práci"?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ADAMIRA: ne, Pirati se ridej podle hykani par desitek naftalinem cpicich boomeru (zhusta placenejch oligarchama) na twitteru.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LA_PIOVRA: No jo ale piráti ve vládě jsou "lepší než oni", víš jak krásně smrdí vlastní prdy?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LA_PIOVRA: ted, kdy Macinka nastoupil na Zamini, tak uz mel v ruce seznami lidi, co je vyhazi i plan jak rerganizovat a posrat praci lidem, co se jich zbavit nemuze. Spekuju, ze proste a jednoduse jeho sit kontaktu zahrnovala lidi uvnitr, ktery mu poskytli podklady.
    A je zcela spravny a pochopitelny, ze to dela. Nechci nic vic, nez aby strana, co volim, hrala stejnou hru a hrala ji lip, sorry not sorry:)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LA_PIOVRA: a zadalsi, ja naprosto chapu, ze si soucasna vlada do svyho stredu taha dezinfopicu Vachatovou, Vondracek z SPD/Svobodni do snemovny na konferenci taha rovnou lidi co vvzesli z neonacisticky sceny bez privlastku, Motoristi na ministerstvo Frantu Kubaska nebo toho saska "ceskeho Kirka"...
    A dela to dobre. A spravne. Bohuzel.

Mne, a to jen s malou nadsazkou, vadi, ze si Pirati takto netahali jako obornictvo na spravni legislativu Deti Zeme, na neco jinyho zas lidi vzesly z Antify nebo nezvednou rukavici generacni valky proti boomerum. A necitujou u toho Gramsciho.
    Misto toho se poserou, kdyz zacnou vrestet obvykly podezreli proti napadu podle odberu udelat slepej soucet prazdnejch bytu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: *že jdou hrát tenis
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Mně to připomíná jak Michálek a spol četli na twitteru od členů ODS a podobně že Piráti jsou komunisti a vyhnali Janku a všechno co bylo aspoň trochu doleva. Ničemu to nepomohlo.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KEDRIGERN: nic tím nikam neprorazíte, pouze a jenom tyhle idioty co si hrajou na novináře legitimizujete, ničí bublina nepraskne, nikoho nepřesvědčíte jediný co se stane je to, že dotyční piráti si myslí že jdou hraát hokej a najednou jsou uprostřed hokejový arény a dostávají přes držku - chodí do debat ve kterejch z principu není možný debatovat (další krásný příklad je richterová u leny cohen) a dotyčný "moderátoři" si pak neschopnost pirátů reagovat na směs keywords a výkřiků připíšou jako výhru (protože v teniskách a kraťasech se hokej vyhrát nedá!)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KEDRIGERN: jak s tebou často souhlasím, nebo se něco dozvím, tak v tomhle prorážení bublin jste furt stejně mimo
    na Xavera se dívat nebudu, je mi jedno, co tam plácali, ale imho to dopadá tak, že se Xaver a spol. fans plácaj po zádech, jak to tam Hřibovi natřeli a co je to za kokota
    ale vy zatím pořád vidíte něco víc, co tam nikdy nebylo a nejspíš ani nebude

obdobně to často dopadá na Primě a v dalších. a je jedno, že ten pirát tam nelže a je vlastně ten správnej (což není případ Hřiba, ten lže hloupě... např. o řády u BTC)

argument hospodou mi přijde jako jiný sebeklam, kdy ti vidláci většinou v přímé konfrontaci nejsou tak ostří a nebo ti to jen odkývou, ale dál si myslí svoje (prostě neumí argumentovat, nemají znalosti... i to už tady bylo mockrát) - ale pravděpodobnost, že je otočíš a budou volit tebe, je tam vesměs čistá nula
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KEDRIGERN: ano, jako tradicni volic Piratu v parl volbach (z nouze nejmensiho zla), jsem velmi frustrovan, kdyz vidim, jak strana usilovne nadbiha zejmena lidem, kteri ji nikdy volit nebudou:)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Naprosto. Je tam strašně odtržená zpětnovazební smyčka. Lidé čekají: "zvolím => stane se" a při nejlepší vůli je to to "zvolím => začne se postupně umožňovat => může se stát" takže se nakonec někteří spokojí s "zvolím => je o tom reels".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: jak se snažím vysvětlit i jinde: problém nejsou volby samotné, ale emocionální očekávání, které do nich lidé vkládají.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    MAKROUSEK: Svéprávnost není to samé, co schopnost vyřešit komplexní otázky v mnoha oborech. A správa věcí veřejných je dosti multioborová a komplexní.

Naopak já mám respekt k lidem a chápu, že je mnoho lidí, co má naprosto skvělé důvody neřešit politiku (děti, obtížnou práci, ...). A tito lidé se na konci musí rozhodnout z velmi zkondenzovaného výcucu z výcucu. A takoví jsou nejvíc poškození, když se věci nenazývají pravými jmény. Moje osobní zkušenost je, že pokud si s takovými lidmi sednu v hospodě, tak v pohodě pokecáme a dohodneme se.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: no, jsou tam různé druhy nesvéprávnosti:

Někteří zkouší stále to samé a čekají, že to dopadne jinak
    Někteří zkouší něco jiného a čekají, že to bude to pravé

Voliči Pirátů pravda prošli oběma fázema, postupně ;-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KEDRIGERN: Aha, takze volici voli ostatni strany proto, protoze jsou nesvepravni a nevi, co je pro ne dobre. Tak to jo. A pak se Pirati divi, proc je voli tak malo lidi.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    MAKROUSEK: Mluvím o zcela objektivních věcech. Bohužel opravdu drtivá většina stran jedná v jasný neprospěch lidí (včetně jejich voličů). Fakt není těžké být lepší.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: to jim nejspíš poradila AI :-))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: tak vzhledem k tomu, že lidé rádi dělají věci jakkoliv jinak, než se jim říká, je to především kontraproduktivní :-) spíš je lepší přístup "chytrému napověz", že ano.

Máš příklady, kdy naopak je běžné lidem říkat, ať dělají něco jinak. Třeba když je za to platíš, že ano...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam