• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Brno based.

„Chytil mě kolem krku.“ Brněnského piráta údajně napadl místostarosta z ODS, ten vše popírá — Deník N
    https://denikn.cz/2088781/chytl-me-kolem-krku-brnenskeho-pirata-udajne-napadl-mistostarosta-z-ods-ten-vse-popira/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LA_PIOVRA: no, mě přišel Doom psycho, v Descentu do robotů bych střílel spíš, navíc to bylo víc lítací... ale dlouho mi to nebavilo. Vlastně se od těch devadesátkových stříleček datuje, že mě hry postupně přestávaly zajímat a na Linux jsem se zaměřil i proto, abych s nima nezabíjel čas :-) Internet tehdy oproti hrám vypadal jako něco, co vede normálně k lidem, komunikaci s lidma, kreativitě, sdíleníi a tak...

Profesionalitou státních úředníků myslím právě jen profesionalitu. Samozřejmě, nějaké politické zadání asi dostat můžou, protože jinak by volby byly skutečně o ničem, ale v zásadě by mělo platit, že bez ohledu na výsledek voleb nějak pracují ve prospěch státu a občanů, akorát na to či ono dostanou míň nebo víc peněz a tak...
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    QSXFTH: urcite ne tvuj
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    CHORCHE: Na spoludůchodce moji matky ty debaty fungujou. Jinak by měli pocit, že Piráti nic nedělají. A tohle skupina, kde je mnoho voličů, kteří jsou duší sociální demokrati. To je imho částečný programový průnik. A tihle teď mezi ostatními stranami nic moc nemají…
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    QSXFTH: A ty?
    QSXFTH
    QSXFTH --- ---
    HAR4NT: ty jsi konfident?
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    EL_TOPO: si z ty politicky hry na zmrdeni a pocitani lajku osvojili jen tu snadnejsi cast
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    XCHAOS: mne Deti Zeme, Antifa (nebo Dan Prokop nebo Rosalie Haskovcova) prijdou profesionalni docela dost.
    A Dooma si urite hral taky;)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    LA_PIOVRA: Všichni ne, vlna. Říkám to furt. Ferjenčík nikdy nebyl žádný rebel, ani na škole ne. Kostelní kluk v obleku. Richterová je zase holka z kostela kde načichla kázáním a v politice se chová úplně stejně, jako kazatelka na evangelickým kempu. Hřib je normální šedý středový manažer kterej by teď byl v ODS, kdyby měl tu možnost. Michálka zajímal jen Michálek a jeho prezentace. A tak dál. Tam se sešla parta která Piráty roky normalizuje a víc slyší na boomery než na skutečné Piráty. Podobnejma lidma se i obklopují a potom se strašně moc diví, že Piráti pod jejich vedením nejsou stejní jako před deseti lety. Revoluce nepřijde, přišla kastrace a počítání lajků na sítích.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LA_PIOVRA: sorry, nemaj zaměstnanci ministerstev, úředníci, být profesionálové a nemá to být o něčem jiném, než "posrat jim práci"?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ADAMIRA: ne, Pirati se ridej podle hykani par desitek naftalinem cpicich boomeru (zhusta placenejch oligarchama) na twitteru.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LA_PIOVRA: No jo ale piráti ve vládě jsou "lepší než oni", víš jak krásně smrdí vlastní prdy?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LA_PIOVRA: ted, kdy Macinka nastoupil na Zamini, tak uz mel v ruce seznami lidi, co je vyhazi i plan jak rerganizovat a posrat praci lidem, co se jich zbavit nemuze. Spekuju, ze proste a jednoduse jeho sit kontaktu zahrnovala lidi uvnitr, ktery mu poskytli podklady.
    A je zcela spravny a pochopitelny, ze to dela. Nechci nic vic, nez aby strana, co volim, hrala stejnou hru a hrala ji lip, sorry not sorry:)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LA_PIOVRA: a zadalsi, ja naprosto chapu, ze si soucasna vlada do svyho stredu taha dezinfopicu Vachatovou, Vondracek z SPD/Svobodni do snemovny na konferenci taha rovnou lidi co vvzesli z neonacisticky sceny bez privlastku, Motoristi na ministerstvo Frantu Kubaska nebo toho saska "ceskeho Kirka"...
    A dela to dobre. A spravne. Bohuzel.

Mne, a to jen s malou nadsazkou, vadi, ze si Pirati takto netahali jako obornictvo na spravni legislativu Deti Zeme, na neco jinyho zas lidi vzesly z Antify nebo nezvednou rukavici generacni valky proti boomerum. A necitujou u toho Gramsciho.
    Misto toho se poserou, kdyz zacnou vrestet obvykly podezreli proti napadu podle odberu udelat slepej soucet prazdnejch bytu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: *že jdou hrát tenis
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Mně to připomíná jak Michálek a spol četli na twitteru od členů ODS a podobně že Piráti jsou komunisti a vyhnali Janku a všechno co bylo aspoň trochu doleva. Ničemu to nepomohlo.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KEDRIGERN: nic tím nikam neprorazíte, pouze a jenom tyhle idioty co si hrajou na novináře legitimizujete, ničí bublina nepraskne, nikoho nepřesvědčíte jediný co se stane je to, že dotyční piráti si myslí že jdou hraát hokej a najednou jsou uprostřed hokejový arény a dostávají přes držku - chodí do debat ve kterejch z principu není možný debatovat (další krásný příklad je richterová u leny cohen) a dotyčný "moderátoři" si pak neschopnost pirátů reagovat na směs keywords a výkřiků připíšou jako výhru (protože v teniskách a kraťasech se hokej vyhrát nedá!)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KEDRIGERN: jak s tebou často souhlasím, nebo se něco dozvím, tak v tomhle prorážení bublin jste furt stejně mimo
    na Xavera se dívat nebudu, je mi jedno, co tam plácali, ale imho to dopadá tak, že se Xaver a spol. fans plácaj po zádech, jak to tam Hřibovi natřeli a co je to za kokota
    ale vy zatím pořád vidíte něco víc, co tam nikdy nebylo a nejspíš ani nebude

obdobně to často dopadá na Primě a v dalších. a je jedno, že ten pirát tam nelže a je vlastně ten správnej (což není případ Hřiba, ten lže hloupě... např. o řády u BTC)

argument hospodou mi přijde jako jiný sebeklam, kdy ti vidláci většinou v přímé konfrontaci nejsou tak ostří a nebo ti to jen odkývou, ale dál si myslí svoje (prostě neumí argumentovat, nemají znalosti... i to už tady bylo mockrát) - ale pravděpodobnost, že je otočíš a budou volit tebe, je tam vesměs čistá nula
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KEDRIGERN: ano, jako tradicni volic Piratu v parl volbach (z nouze nejmensiho zla), jsem velmi frustrovan, kdyz vidim, jak strana usilovne nadbiha zejmena lidem, kteri ji nikdy volit nebudou:)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Naprosto. Je tam strašně odtržená zpětnovazební smyčka. Lidé čekají: "zvolím => stane se" a při nejlepší vůli je to to "zvolím => začne se postupně umožňovat => může se stát" takže se nakonec někteří spokojí s "zvolím => je o tom reels".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam