• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: To si myslím taky, že strana podlehla vedle IT lobby i lobby developerů. Začal to rozjíždět na zakázku Půr, nimby nimby bububu, a Piráti na to taky naskočili. Stavět všude za každou cenu. Předháněj se s tím kdo teď napíše větší blbost. Zastavět Letnou, mrakodrapy kolem centra, propagace debilních projektů Penty, podpora projektů lidí od Pitra, že pane Štěrbo... Jako kdyby zastavění Prahy novejma drahejma soukromejma developerskejma projektama bez dalších změn zákonů něco s dostupností bydlení udělalo. Děs, fakt.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: "osobnost plus":))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: já jsem tu vznesl poměrně drsný obvinění o "developerský lobby". Samozřejmě, nejen v Pirátech, ale obecně v koalici na magistrátu, ve všech stranách. Mohu přinést pouze jediný důkaz: a to změnu koeficientů zastavěnosti v územním plánu. (Vím to díky tomu, že matka dělala celý život kariérního úřadníka na Útvaru hlavního architekta a později Útvaru pro Rozvoj města, předchůdce IPRu, dělala ateléiér životního prostředí a tohle zrovna sledovala)

Koeficient zastavěnosti se týká hlavně nově schvalovaných projektů a znamená to menší ochranu vnitrobloků a zahrad, méně zeleně. Developer dokáže zdůvodnit napůjčování si většího množství peněz, protože ve finále staví více metrů čtverečních při dané uliční čáře (ale ta uliční čára se tolik nevynucuje, např. na Břevnově aktuální projekt na Petynce stávající uliční čáru překročí hned o 2 patra....)

Prostě když mluvím o "developerské lobby", tak tím myslím velmi konkrétní tlak na velmi konkrétní čísla, ne nějaké zákulisní jednotlivosti. Samozřejmě, kdyby výsledkem bylo více dostupných bytů a méně dojíždění za prací autem ze středních Čech, bylo by to krásné, ale já si nemyslím, že to přímočaře spekuluje tímhle směrem. No a v městském organismu jsou investiční byty něco jako podkožní tuk... mít ho trochu je asi zdravé, ale pozor na obezitu...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Pro Piráty ovšem z mnoha důvodů blbý. Ferjenčík, Richterová a Hřib jsou idioti že se rozhodli vyřešit svoji konkurenci ve straně tímhle způsobem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: tohle je aspoň konkrétní věc. Ale "křídlo Komrskové" se zdá všechno, jen ne vygumované - v komunálních volbách se osamostatnili...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Mno, hmm.
    Votápek: Putin teď nemůže sesednou z tygra a říct, že zastaví válku na Ukrajině
    https://www.youtube.com/watch?v=BfI-nvF_jUs
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NIEKT0: Na tom je ještě vtipnější že tydle struktury tě nejdřív ukecaj a do těch kšeftů tě zatáhnou, a pak to na tebe samy před volbama vytáhnou a zveřejní to, když se tě budou potřebovat zbavit.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: nj, "mensie zlo", lenze ked mensiezlo znamena stamilionove (alebo skor miliardove) straty pre mesto, korupciu (dokonca zachytenu na policajnych odposluchoch), aj ked nie priamo danych politikov, tak to zas tam mensie zlo nie je. Minimalne v tom potom uz "ides", lebo sa to stalo za tvojej vlady, a kedykolvek to na teba vytiahnu. Co sa tyka korupcnych kseftov, neexistuje v praxi moc mensie zlo, akokolvek sa do toho zamotas, tak ta to postupne bude vtahovat viac a zozerie. Tu je nutne si zachovat nulovu toleranciu, uz len ciste z hladiska dhodobeho prezitia.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    DOCKINEZ, DOCKINEZ, DOCKINEZ: Pane kolego, trochu usebrání by to chtělo. Zalistujte na Jakuba 4:11-12
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    NIEKT0: EL_TOPO: Ok díky za další kontext. Je to pořád černobílý, ale uznávám, že je hranice, kde jsou některé cynické politické dohody už moc. Jde ocenit Hřiba (a jeho kliku), že nakonec ustoupil - ale když to pak skončí kompletním odstřižení Komrskové a dalších, tak už ani já nedokážu vyvažovat. To je dost jasný.

Pak už jsme zase u menšího zla, kde se já cítím celkem v klidu. Tak prostě politika funguje. Ale respektuju, že jiní se s tím smířit nechtějí.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NIEKT0: Toho bylo víc co jsem slyšel. Další akce kde byla hádka křídlo Hřib vs křídlo Komrskové prej bylo jmenování nějakyho novýho magistrátního investičního ředitele, kterej přišel z Geosanu. Tlačila ho ODS, Komrsková byla proti tomu, Hřib pro. Hřib a jeho lidi vůbec nedokázali pochopit, že Geosan je Janoušek a Pitr. Nebrali to prej vůbec a smáli se tomu. Adam Zábranský to snad taky prej zpochybňoval. To se ještě o Janouškovi a Pitrovi nepsalo jako teď v Seznamu. Prej snad křídlo Komrskové nakonec po hádce přemluvilo Hřiba aby se Piráti u hlasování o tom řediteli aspoň zdrželi. ODS kvůli tomu byla dost nasraná a Piráty zesměšňovala. Kovařík a tak.
    A co se nestalo hned potom? Bum, Geosan dostal od tohohle novýho investičního ředitele podepsanou smlouvu na něco opravdu hodně velkýho u Udrženiji. Bum, Geosan a zátah v policie v Motole. Bum, Geosan a Prokopův byt. Bum a Janoušek s Pitrem na lodi Rosmarina s lidma z Geosanu. Komrsková měla pravdu a Hřib se pletl. Ale zas to prostě byla další hádka, kvůli které se jí chtěl pak zbavit. To se mu nakonec povedlo. Jen nevím kdo tam teď na ty věci bude upozorňovat.

Spolumajitel Geosanu, Ludvík, Jansta a další. Kdo jsou obvinění v kauze Motol
    https://www.odkryto.cz/sef-geosanu-2/

Pirátka zaútočila: Už žádné Dny dětí na lodi u šíbrů Pitra a Janouška - Ekonomický deník
    https://ekonomickydenik.cz/dny-deti-na-lodi-u-sibru-pitra-a-janouska/

Policie si pozvala lídra ANO. Bojím se obvinění, řekl a odmítl vypovídat - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-policie-si-pozvala-lidra-ano-bojim-se-obvineni-rekl-a-odmitl-vypovidat-308262
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SHAMAAN: Tak on je totiž hodně velký rozdíl mezi "nedojímá" (což mě koneckonců taky ne) a touhou okamžitě zareagovat a agresivně se proti tomu vymezit (a naskočit do vláčku jehož pasažéři jsou přinejmenším podivní) namísto prostého nechat to být.

A pak je samozřejmě otázka, jestli je správná chvíle startovat v rámci tohle tématu zrovna proti Olze a mlčet třeba proti Tykačové která dva týdny zpátky hlásila asi o 1000% víc outrageous věci a na žebříčku privilegovanosti bude taky trochu jinde.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: Hele zrovna toto potvrdim aj ja, minimalne u jednej takejto akcie som bol osobne. Ostatne neviem zarucit, ale bolo by to +- podla toho co som zazil.
    SHAMAAN
    SHAMAAN --- ---
    DOCKINEZ: Mě fňukání taky nedojímá, ale uvědom si, že tohle není random vyšší manažerská pozice v korporátu co nám může být ukradenej, ale kdo to bude dělat dost ovlivňuje naše životy.

Nastavíme takový pracovní podmínky, že normální člověk to nepůjde dělat ani za těch 100k (viz QZUZKA) a pak se hrozně divíme že nás tam "reprezentuje" jeden psychopat vedle druhýho (vedení Pirátů nevyjímaje)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CAIDEL: Sorry, to jsou tvoje smyšlenky, co mi podsouváš. Reaguj prosím na to, co píšu, děkuji.

Nebo nereaguj vůbec a prostě si o mě mysli, že jsem blbec, pokud nedokážeš udržet nějakou základní úroveň debaty.

Já to už nějak přežiju.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: Ono to ale nezní jako nadávání na privilegované. Ono to tak nějak shodou okolností spíš zní jako co si maj mladý ženský co stěžovat a jejich místo je stejně u plotny a ne v parlamentu, žejo. Stejná dikce, stejný všechno, stejný podezřelí na téže straně kulturní barikády. Just sayin'.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CAIDEL: Proč? Že mě nedojímá fňukání superprivilegovaných lidí?

No, nedojímá.

Dolních deset mega má taky trabl skloubit práci s rodinou (natož aby se mohli veřejně angažovat), pro ně ale Olga krokodýlí slzy neroní. ¯\_(ツ)_/¯
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: Pane kolego, nezačínáte náhodou odvibrovávat do nějakých nepěkných OK boomer pozic? (A to jsem ještě celkem mírný).
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    NIEKT0: souhlas. Nic z toho nezvyšuje kvalitu zákonů, ani rychlost projednání, je to jen zkolabovaná "kultura" a zvyklost. A v důsledku to omezuje zastoupení rodičů s dětmi (a teď nemyslím jen mimina, někteří by rádi občas viděli i své školáky) na řízení státu.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: Tak si to zjišťuj sám. Kdo tam na klubu seděl a jak se k tomu stavěl, když seš tak chytrej. Tady o té Hřibově otočce píše Borenstein. Kdo myslíš že ho k otočce donutil? Křídlo Komrskové. Kdyby tam nebyli a netlačili, tak by ty Holešovice Hřib podepsal. Teď už Hřib s vlnou to křídlo vygumovali, takže kšeftům s kmotry u Pirátů na magistrátu nikdo nebude bránit.

INFO.CZ | „Hřib udělal u Nových Holešovic podraz,“ říká spolumajitel Karlín Group. Na exprimátora míří žaloba
    https://www.info.cz/zpravodajstvi-a-komentare/hrib-udelal-u-novych-holesovic-podraz-rika-spolumajitel-karlin-group-na-exprimatora-miri-zaloba
    Tím „někým“ má Jan Ludvík na mysli exprimátora a současného radního pro dopravu Zdeňka Hřiba (Piráti). Právě on totiž v úvodu roku předvedl těžko pochopitelnou otočku, kdy se z podporovatele projektu stal jeho silným odpůrcem.
    A dnes jsou to právě Piráti, kteří v rámci magistrátní koalice na sílu prosazují takzvanou variantu „exit“, tedy aby se Praha ze společného projektu navzdory smlouvám zcela stáhla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam