• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    🤦🏻‍♂️
    FIFI
    FIFI --- ---
    GAARQ: Ja jsem samozrejme pochopila, co QZUZKA mysli a o cem pise. Ja se vsak bavim o necem jinem.

Ja pisu (jak Ty rikas) o detailu. A pro mne to detail neni. Za mne toto video Bartos nezvladl, zustava mi rozum stat nad tim, ze jeho marketingovy tym tohle video do sveta takto pustil.
    Je to v duchu: Když nemají chleba, ať jedí koláče.
    Aneb podivej, JA jako byvaly mistopredseda vlady prece mam na velkou kancelar, mam tam detsky koutek a Ty snad ne?!
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    ADAMIRA: no, já ho viděl a pořád si myslím, že se u něj točíte na jednom bezvýznamném detailu a u kolegyně OZUZKA jste nějak nepochopili, co vám píše.

pokud cítíte potřebu do něčeho šít hlava ne hlava for no real reason (nebo jen protože piráti), tak jako jo, je to možný, ale je to komické.

fakt uvažuju už delší dobu o tom, že piráty už volit nepůjdu, ale kvůli tomuhle videu to rozhodně nebude.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    QZUZKA: viděla jsi to video?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    🤦🏻‍♂️
    FIFI
    FIFI --- ---
    QZUZKA: ano, přesně toto pan Bartoš ve videu (pod čarou) říká. říká, že pracovat na full time a k tomu tam u toho mít dítě je normál. A proto on tomu má přizpůsobený svůj kancl, má tam vlastně dětský koutek. V běžné firmě v běžném kanclu toto nejde. Pracovní stoly jsou tak namačkané, aby se tam vešlo co nejvíce zaměstnanců firmy. Pokud je tam níže zmiňovaný pes, tak leží pod stolem. A i pes může obtěžovat (např. alergie kolegů, či začne štěkat, když se mu někdo nelíbí a kolegové tudíž neslyší, kdo jim co říká v hovoru či v telefonu aj., toto si fakt nevymýšlím a to mi pes v kanceláři rozhodně nevadí).

Pokud to pan Bartoš myslel jinak, tak to prostě v tom videu nezvládl. Běžnej člověk to chápe přesně jako já - jsem lůzr, pracuju ve firmě, kam si sebou nemohu vzít své děti...., nemám tak velkou kancelář sám pro sebe jako pan Bartoš..., navíc nemám kancelář pro sebe a mé děti by v jedné kanceláři rušily mé kolegy..., dále jsem úplný lůzr neschopný, když pracuji, tam kde pracuji a je nás v kanceláři víc kolegů! Jsem lůzr neschopný, protože moje firma tohle neumožňuje. Případně třeba můj muž v korporátu - ten už vůbec nemá "svoji" kancelář, ten má jen "svoji" zásuvku na noťas, kam by asi tak dal dětský koutek s hračkama jako pan Bartoš? Nebo open space, kde je 10 lidí? Dětský koutek tam možná někam dají /nevím/, ale bere si snad do open space své děti?
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    ADAMIRA: tak mít dítě u sebe každý den a u toho reálně full pracovat je pro většinu lidí nezvládnutelné. Pak už by to musela být dětská skupina s hlídáním.

To jednorázové vzetí s sebou párkrát do roka pomáhá jinak - dneska byl první den školního roku, kdy je spousta škol na hodinu bez družiny, to je zrovna celkem relevantní příležitost pro počká na dítě a vezme ho s sebou na zbytek dne, když to jde.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    QZUZKA: jo protože děti existujou 1-2 dny v roce, zbytek roku jsou zalezlý ve skořápce a stačí je dát na měsíc do mrazáku a položit vedle nich jablko

jesus fucking christ
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    FIFI: v některých oborech/firmách to jednorázově možné je.

Konkrétně jsem to viděla v malých obchodních firmách, státní správě a IT, zejména u dětí 6-10, které chvíli vydrží se zabavit. Mě máma brala do kanclu dvakrát ročně na ředitelské volno už v devadesátých letech.

Neříkám, že je bezchybný, ale Bartoš mi přijde jeden z těch zorientovanějších politiků co se týká reality rodin s dětmi.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    FIFI: a když budeš volit kohokoliv jiného, to ti v rodičovství pomůže přesně jak? netvrdím, že piráti mají zázračné řešení nebo že jsou politicky nějak extra schopní, ale jsou jediní z parlamentních stran, kdo tohle téma zvedl a aspoň se snaží. tož tak 😉
    FIFI
    FIFI --- ---
    GAARQ: A Ty, jako rocnik narozeni 1970 veris tomu, ze kdyz budu volit piraty, ze se zacnou zvetsovst kancelare a zamestnanci si budou moci do prace brat sve deti?
    No ja jsem tedy mladsi rocnik a rozhodne tomu neverim.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    FIFI: Marek Herman, tělocvikář a lobbista za hazard, co se falešně vydával za psychologa. Dlouhodobě šíří lži o údajném riziku toho, když otec zůstane doma s dítětem. Nepodložený blábol.
    My jako Piráti děláme politiku založenou na datech a chceme rodinám, co nejvíce usnadnit život a dát jim možnost si vybrat, jak budou pečovat o své děti.
    Právě nedostatečná podpora rodin je důvod, proč porodnost rekordně klesá. Dítě prostě nesmí být luxus.

--- já to jen rozklep a přečet... o hračkach nic
    IB mimo je, o tom žádná, teď jsem viděl jeho upoutávku TU Brno a že tam někdy jede.. je to spíš dreadatej maskot
    jen to u mě přerůstá do nezájmu a 1 profil už sem odebral Follow, protože mě ty kraviny nebaví a zbytek je furt jak kolovrátek dokola
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    FIFI: tak by se sakra mělo změnit, ne?
    FIFI
    FIFI --- ---
    GAARQ: pro mne to fakt detail není a u pásu nepracuji. Pracuji v kanceláři.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    ale sim vás, se upínáte na jeden nepodstatný detail jinak docela příčetného videa. od žádné jiné partaje podporu rodičovství neuvidíte. populisti a konzervy by chtěli zase akorát mašiny na výrobu daňových poplatníků a budou furt kafrat o zvyšování kdejakých příspěvků, o čemž se ví, že nefunguje, ale je třeba změnit přístup a systém.

u nás už lze mít děti "v kanclu", ale my neděláme na pásu. tam, kde to nejde, by právě měla být flexibilita úvazků, dětské skupiny apod.

jo, a hlavně dostupné bydlení pro mlaďochy.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FIFI: to je smutný, koukám že odtržení od reality už skoro dosáhlo levelu sociální demokracie, už zbejvá jenom všechny lidi na noční označit za zloděje a kurvy
    FIFI
    FIFI --- ---
    Musím vám zde říct, že tohle video pan Bartoš nezvládl

https://www.facebook.com/watch/?v=1218429030180293 Kolik lidí v kancelářích může mít hračky a brát si tam svoje děti? No, kolik? U nás NIKDO. Máme částečně povolené psy.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NIEKT0: zrovna u windows js problém aby komunikovali napřímo i mezi sebou, potřeboval jsem synátorovi přes LAN zkopírovat nějakou hru a myslel jsem že vyskočím z kůže :)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    HONCKA: Mnoho sw ekosystémů se aktivně brání migraci. Jak tam píši žádná migrace není bezbolestná, ale jsou horší a lepší.

Naštěstí to hodně rozbíjejí AI agenti. Dřív třeba dostat z Confluence markdown byl boj, ale dnes už to API umí, protože to chtějí konzuovat agenti.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    HONCKA: V takom kde mas dobre definovane vystupne rozhrania, a idealne kompatibilitu s inym systemom, takze mozes migrovat. V skratke, tam kde sa dodrzuju standardy. (napr. si predstav ze by tvoj pocitac vedel komunikovat iba s pocitacmi od rovnakeho vyrobcu ako mas ty... Ono najhorsie je, ze to dnes uz ani nie je tak bizarna predstava, ako par rokov dozadu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam