• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán a účastníkům hrozí ban. Ban hrozí i za hrubé porušení netikety (výhrůžky, apod.).
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    ADAMIRA: tak mít dítě u sebe každý den a u toho reálně full pracovat je pro většinu lidí nezvládnutelné. Pak už by to musela být dětská skupina s hlídáním.

To jednorázové vzetí s sebou párkrát do roka pomáhá jinak - dneska byl první den školního roku, kdy je spousta škol na hodinu bez družiny, to je zrovna celkem relevantní příležitost pro počká na dítě a vezme ho s sebou na zbytek dne, když to jde.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    QZUZKA: jo protože děti existujou 1-2 dny v roce, zbytek roku jsou zalezlý ve skořápce a stačí je dát na měsíc do mrazáku a položit vedle nich jablko

jesus fucking christ
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    FIFI: v některých oborech/firmách to jednorázově možné je.

Konkrétně jsem to viděla v malých obchodních firmách, státní správě a IT, zejména u dětí 6-10, které chvíli vydrží se zabavit. Mě máma brala do kanclu dvakrát ročně na ředitelské volno už v devadesátých letech.

Neříkám, že je bezchybný, ale Bartoš mi přijde jeden z těch zorientovanějších politiků co se týká reality rodin s dětmi.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    FIFI: a když budeš volit kohokoliv jiného, to ti v rodičovství pomůže přesně jak? netvrdím, že piráti mají zázračné řešení nebo že jsou politicky nějak extra schopní, ale jsou jediní z parlamentních stran, kdo tohle téma zvedl a aspoň se snaží. tož tak 😉
    FIFI
    FIFI --- ---
    GAARQ: A Ty, jako rocnik narozeni 1970 veris tomu, ze kdyz budu volit piraty, ze se zacnou zvetsovst kancelare a zamestnanci si budou moci do prace brat sve deti?
    No ja jsem tedy mladsi rocnik a rozhodne tomu neverim.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    FIFI: Marek Herman, tělocvikář a lobbista za hazard, co se falešně vydával za psychologa. Dlouhodobě šíří lži o údajném riziku toho, když otec zůstane doma s dítětem. Nepodložený blábol.
    My jako Piráti děláme politiku založenou na datech a chceme rodinám, co nejvíce usnadnit život a dát jim možnost si vybrat, jak budou pečovat o své děti.
    Právě nedostatečná podpora rodin je důvod, proč porodnost rekordně klesá. Dítě prostě nesmí být luxus.

--- já to jen rozklep a přečet... o hračkach nic
    IB mimo je, o tom žádná, teď jsem viděl jeho upoutávku TU Brno a že tam někdy jede.. je to spíš dreadatej maskot
    jen to u mě přerůstá do nezájmu a 1 profil už sem odebral Follow, protože mě ty kraviny nebaví a zbytek je furt jak kolovrátek dokola
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    FIFI: tak by se sakra mělo změnit, ne?
    FIFI
    FIFI --- ---
    GAARQ: pro mne to fakt detail není a u pásu nepracuji. Pracuji v kanceláři.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    ale sim vás, se upínáte na jeden nepodstatný detail jinak docela příčetného videa. od žádné jiné partaje podporu rodičovství neuvidíte. populisti a konzervy by chtěli zase akorát mašiny na výrobu daňových poplatníků a budou furt kafrat o zvyšování kdejakých příspěvků, o čemž se ví, že nefunguje, ale je třeba změnit přístup a systém.

u nás už lze mít děti "v kanclu", ale my neděláme na pásu. tam, kde to nejde, by právě měla být flexibilita úvazků, dětské skupiny apod.

jo, a hlavně dostupné bydlení pro mlaďochy.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FIFI: to je smutný, koukám že odtržení od reality už skoro dosáhlo levelu sociální demokracie, už zbejvá jenom všechny lidi na noční označit za zloděje a kurvy
    FIFI
    FIFI --- ---
    Musím vám zde říct, že tohle video pan Bartoš nezvládl

https://www.facebook.com/watch/?v=1218429030180293 Kolik lidí v kancelářích může mít hračky a brát si tam svoje děti? No, kolik? U nás NIKDO. Máme částečně povolené psy.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NIEKT0: zrovna u windows js problém aby komunikovali napřímo i mezi sebou, potřeboval jsem synátorovi přes LAN zkopírovat nějakou hru a myslel jsem že vyskočím z kůže :)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    HONCKA: Mnoho sw ekosystémů se aktivně brání migraci. Jak tam píši žádná migrace není bezbolestná, ale jsou horší a lepší.

Naštěstí to hodně rozbíjejí AI agenti. Dřív třeba dostat z Confluence markdown byl boj, ale dnes už to API umí, protože to chtějí konzuovat agenti.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    HONCKA: V takom kde mas dobre definovane vystupne rozhrania, a idealne kompatibilitu s inym systemom, takze mozes migrovat. V skratke, tam kde sa dodrzuju standardy. (napr. si predstav ze by tvoj pocitac vedel komunikovat iba s pocitacmi od rovnakeho vyrobcu ako mas ty... Ono najhorsie je, ze to dnes uz ani nie je tak bizarna predstava, ako par rokov dozadu)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEDRIGERN: v kterém ekosystému nejsi locknutý? Každá migrace je neskutečný časový opruz a je jedno jestli je to win-linux nebo linux-win nebo whatever. Pak je to o tom jaký data má smysl zachraňovat resp zachraňovat v produkční formě a ne jako archiv a na čem nemá smysl ztrácet čas
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    KEDRIGERN: ok, pridam dalsi - akorat 1) i 2) jsou soucast rizik v podstate kazdeho IT systemu a jeho analyzy (zadarmo lze nahradit libovolnou castkou), tedy ty neziskovky neumi ridit rizika a zaroven obecne nelze rict, ze opensource je nahrada/reseni (z milionu ruznych duvodu, coz je jina diskuse a to opensource pouzivam roky i v korporatnim prostredi) :)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Trochu jsem se tohodle hnidopišství bál. Za m je opravdu podstatné:

1) Zadarmo dnes neznamená zadarmo za rok
    2) Když jsem locknutý do ekosystému, tak moc nemám možnosti - přijít o data, platit víc, mít jen část dat...

A přiznám se, že jsem nezkoumal jak složité jsou osobní migrace na nextcloudu. Ale určitě jsou proveditelnější než u MS.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    HONCKA: aha, tak to je samozrejme spatne, ale to je tim padem jina kauza nez prezentuje tady mistr Profant
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    HONCKA: to asi ano.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LEON_KOWALSKI: psal jsem kdyby k tomu přístupovali stejně, jediný rozdíl by byl v příčině
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MICKK: Toto sa ti samozrejme moze stat aj ked si platiaci zakaznik, proste pride mail ze od dalsieho obdobia (roku, mesiacu, whatever) platis x krat tolko, a navyse sa meni dalsich y veci v tvoj neprospech, a hotovo.

Plus u obrov ala M$ a google je ten mechanizmus prespekulovany, takze ta poriadne sosnu za vykopirovanie dat mimo "ekosystem", ak ti ho vobec dovolia.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam