RCR: No já z těch Windows 95+ jinou zkušenost, ano občas bylo nutno restartovat explorer, ale to zabralo 10 sekund a pak všechno jelo. Problém byl akorát v ovladačích a známých problémech s IRQ a přidáváním HW, ale podle přinejhoršim řešila oprava instalace, kterou zvládla i opice na nějaké skutečně těžké problémy sem nenarazil do doby nástupy XP, kdy se vývojáři na tyhle starý systémy vykašlali a netestovali a MS skončil podporu.
Logy - nějak nevěřím tomu, že běžnej uživatel bude zkoumat logy, které jsou psané programátorštinou, samé podivné kódy a čísla chyb, kterým aby člověk zase jen dál looglil a aby něco vyřešil musí se naučit, ještě tohle a tamto a vznikne nekonečnej řětěz návazností..
Spyware - zdroje mimo MS, OS by měl být univerzální platforma, né jen pro něco co dostane nálepku od jeho autora.
Má zkušenost s funkčností aplikací Windows vs. Linux je opačná, pod Windows vše chodí, protože je to primární platforma a zaplatí se testování, který je dneska už dražší než vývoj. Kdyžto linux žádnou tak kvalitní podporu nemá, žije až na komerční distribuce spíše z mimo darů. Má typická zkušenost, je že v nějakém wizzardu / aplikaci sice něco naklikám, ale výsledek se neuloží tam kam má.
Je to až smešné občas si řikám, že se po mě pomalu chce, abych byl vdečná, že samozřejmé věci fungují a to nejde o nic spešl, ale o softy z balíčkovacího systému.
KAERO: Ještě k těm výpočtum, to tohle by mě zajímalo, jestli je to neni jen nějaká leganda, jako třeba to, že díky super rychlýmu Linuxu budou nativní hry rychlejší než na woknech.. Já sem vždycky doufal, že Linux bude dobrej s více paticovými systémy a že díky tomu se využije plná síla všech procesorů, což je na Woknech nikdy moc nestává. Nicméně nevi, jestli je to pravda.. A jestli je to vůbec věc OS (čili zrychlejí libovolné aplikace) a nebo musí bejt spešl napsaná aplikace, a ten Oráč pak běží stejně dobře na Solarhnisu jako Windows.