NICO_PSYCHE: .. ono s tou postmoderni dobou, to osobne nevnimam az tak divoce :) .. technologie, jsou prave tim co neni moc vyzkouseny, spis je zkouseny a me osobne se rysuje spousta technologii ktery jsou vyuzivany ale ktery neprinasi dobre vysledky. treba prave jejich usnadnovani veci prinasi obcas/casto degeneraci tam kde by si clovek jinak musel pomoct sam. nemluve ted o vylozene negativnich dopadech, ktery zrejme nikoho na zacatku jejich rozjezdu nenapadli a pozna se to proste az v prubehu, coz je naprosto bezny scenar. takze zalezi. v tom smeru, staleti overeny techniky jsou neco jinyho .. a nema to co delat s tim co si clovek sam ozkousel, to je jasne ze si musi sam ozkouset .. ale vetsi predpoklad ma zivit se stravou ktera je overena po generace (samosebou v tom co je prinosne)... nez necim, postmodernim, technologickym, co ti chce prodat nejaka firma za velky prachy, to rozhodne overene neni a jen tak nebude .. konkretnich prikladu z oblasti jidla by se asi naslo dost. duchovni/psychicka stranka, je svym zpusobem podobne spojena s prirozenosti jako jidlo a dalsi veci. co je mimo, to nefunguje a narusuje prirozne procesy. a je teda otazkou, jak avs zapojit do prirodniho/prirozeneho celku .. mozna neni zadny zadrhel, ale overeny to podle me moc neni a dopady muzou byt potencialne nejruznejsi, psychika/duch ma spoustu prirozenych vazeb, jemnych vrstev a tak ..
no a dalsi aspekt podle me je, ze pokud sama cvicis, pripadne pouzivas dalsi prirozene postupy/latky, tak to jsou veci prirodni/prirozene ktere se postupne vyvijeji uz hodne dlouho a da se predpokladat ze jsou navazane/provazane s ruznyma aspektama/strankama osobnosti/skutecnosti ... zatimco u avs, ja nevim jak ne/prirozene vzniknul (z ceho cerpali pri jeho tvorbe) a na co vsechno je/neni provazany a co ovlivnuje a jestli treba neco duleziteho nevynechava a tak .. ? .. ale jinak, jak rikam, je to zajimava hracicka :)