• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYJemné a legální změny vědomí
    SVORO
    SVORO --- ---
    Jak se "zhulit" bez travky jde to? a pokud ano čím?
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    zkousel pokourit dobromysl a vune/chut obdobna jako u materidousky (prijemny,obvzlast chut samotneho koure), efekt jsem ale na rozdil od uz zmineneho jemneho efektu u materidousky nezaznamenal.
    CONTINUITY: zajimavy kyticky..rama tulsi a krsna tulsi, by me zajimalo jestli bude jedna zelenejsi a druha vic do modra :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Příští týden budu mít pro zájemce Vatchu a Gotu Kolu v jemné formě vhodné ke šňupání :), Vatcha je smartdrug, povzbuzovač nervové soustavy, mozku, ducha, Gotu Kola má silně očistné účinky, ještě napíšu víc. A případně sypanou Tulsí, nejnuniverzálnější a nejposvátnější indickou léčivou bylinu, která vyrovnává všecky druhy nerovnováhy, vše v bio kvalitě. Ještě napíšu víc :)
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    k natrhani se momentalne da po ruznu najit oregano neboli dobromysl a medunka .. prijemne pozitivni klidnici kyticky. prave jsem se docet, ze dobromysl se nekdy pridava k travce pro pubertaky aby toho bylo vic .. srandovni, to zkusim :)
    ROCKMAN
    ROCKMAN --- ---
    Snad nebudu moc OT, ale nedavno jsem narazil na clanek o lnenem oleji. Berte jej s rezervou, ale vypada to velmi zajimave, dokonce jsem si v knihovne pujcil zaznam prednasek zminovane Dr. a ta dama vi, o cem pise, vsechno je vedecky zduvodnitelne.. Myslim, ze to za pokus stoji (treba zmizi vyrazky, co mam od mala, zkusim ;)). Jinak len vychvaluji vsichni, treba clanek nekoho z vas zaujme.. Jen si nedokazu v dnesni dobe predstavit, jak se vyhybat konzervacnim latkam a podobnym skodlivym sajrajtum, by clovek musel nekam mimo civilizaci :D
    Ad AVS - ja osobne bych to na hlavu nedal, souhlasim, jak kdosi psal, ze harmonie mozek vs duch/vedomi apod. muze byt velmi citliva (co moje vedomi, az opusti moje telo, kdyz umru, co pristi zivot?), priklanim se k meditacim a tradicnim zpusobum. A co se tyce technol. pokroku, stejne se lidstvo (pokud se driv nepozabijime) podle meho nazoru vrati k prirode, kvantova fyzika zacina odhalovat podstatu sveta a nakonec se stejne dospeje k nazoru, ze vsechno je vlastne strasne jednoduchy :) Doufam, ze nepusobim esotericky, to prosim ne, jsem chemik :o))
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    ZIKE: no .. a k cemu jsi kdy prakticky vyuzil to ze zeme je kulata, nebo sisata, nebo placata .. ? .. prakticky vzato, je pro tebe vzdycky jenom hrbolata a placata.
    NICO_PSYCHE: no, avs nefunguje na principu ladeni elmg vln .. ale pokud vim tak na ladeni zraku, sluchu urcitym zpusobem ktery byl experimentalne objeven ze ma nejakou odezvu v psychice. neurony v tom nemuseji byt vubec podstatny, podobne jako nema drat k repraku podstatny vliv v tom, jestli na tebe techno pusobi prijemne nebo bys radej zdrhla :)
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    WOODMAKER
    ZIKE: Kluci, země je tzv. geoid, to znamená, že není zcela kulatá, ale trošku jako vajíčko... a k tomu krbolatá :o))).
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    ZIKE: já nevěřím, že je kulatá.
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    WOODMAKER: pockej pockej, ale to vis jak? Sis to maximalne prectl v naky knizce, co? NEbo hur, nekdo ti to nakecal....pokud s tim ale nemas zkousenost tak nevim nevim... A je to vubec neco prirozenyho si tohle myslet?

nevim teda, co mas presne na mysli, ale souvislost kulatosti a zeme mi neni zase tak znama, no vis podle moji zkusenosti je takova spis hrbolata ;)

:D :D :D
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    NICO_PSYCHE: jo a země je kulatá a tohle je offtopic :-P
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    MITTRON: Ale to, že spojení neuronů funguje na elektrické bázi je fakt, respektive přenos informací. To, že vydává elektromagnetické vlnéní je rovněž faktem (viz výzkumy spánku). A to, že se dá mozek "vyladit" pomocí těchto vln je také dokázáno (a na tom principu vlastně AVS gunguje).
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    NICO_PSYCHE: no, podle me, jsou duchovni/psychicky urovne/veci mimo jine o rozlisovani .. rozlisovani takovem, ze je mnohdy zretelny rozdil mezi jednou knizkou a druhou knizkou .. mezi jednim clovekem v asane a druhym clovekem v te same asane .. a podobne, je mozne za jsou rozdily, mezi avs a jinymi vecmi. ale k tomu rict jaky konkretne, bych musel sam a nebo nekdo kdo je pro me v takovych vecech relevantni. coz rozhodne neni nikdo koho neznam :) .. jinak, elektrostimulaci mozku netusim co mase presne na mysli, jen bych te rad upozornil ze souvislost mozku a lidskeho ducha/psychyky neni znama. takze bych se osobne zvlastn neunahloval ve vytvareni si predstav jak to vlastne funguje ;) .. nicmene, to je asi kazdyho vec. jestli si fungovani veci predstavuje, nebo radej objevuje/zaziva jak funguji .. s tim ze, v tom druhem pripade se dozajista zadny nervy/mozek neobjevi, rek bych.
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    WOODMAKER: Líp. No... zdál ses mi dost arogantní a kousavý...
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    NICO_PSYCHE: zvládáš to ono "navodění jiného stavu" bez psychowalkmana po nějaké době jeho používání líp, nebo hůř?

NICO_PSYCHE: jo, jasně, jenom jsem tak nahlas přemýšlel, kam by to mohlo vést ...
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    MITTRON: A ještě jsem zapomněla na jeden detail: s jeho pomocí si mohu navodit stav např. ono soustředění, rychleji než kdybych ho nikdy nepoužívala. Je to pomůcka, něco s čím se člověk učí nové techniky práce s vědomím.
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    WOODMAKER: Tak to je mi líto, že se nemůžeš napít z potoka, já ano. A jestli si myslíš, že bez AVS se nevzbudím, neusnu, nejsem schopna se soustředit, nejsem schopna vnímat svět... tak SE MÝLÍŠ. Neurčuje můj život, určuji ho já...

Díky za příspěvěk.
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    MITTRON: Když jsi u té závislosti... určitá závislost na tom je. Ne v tom smyslu, že bych bez něj nemohla fungovat, ale spíš ta, že se mi líbí co vidím, co slyším, co následně prožívám apod. Přiblížila bych to závislosti na hudbě, kterou člověk rád poslouchá :o).

A ještě k té přirozenosti, elektrostimulace mozku je přirozená, protože probíhá i bez přístroje :o), každou minutu, každou sekundu. Jen to není "jídlo, kniha, asána", ale přístroj...
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    WOODMAKER: i když vlastně tento klub je o hledání nejrůznějších dálkových ovládání ... tak pardon
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    NICO_PSYCHE: no vidis, ja pana Valucha vubec neznam ani sem o nem neslyslel. svet je velky, moznosti spousta. dulezity je, presne, jak ti to funguje. a ze na tom nejsi zavisla, tj muzes objeveny stav pouzit sama .. osobne, za rozvoj sebe sama, nejsem moc ochotny platit penize .. ale to je urcite taky celkem individuelni :) .. podobne jako pristup k ne/prirozenemu :)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    NICO_PSYCHE: pro "rozvoj" sebe sama ...

rozvoj svýho mozku je fajn, ale nechci dopadnout jako někdo, kdo ráno vstane, dá si stimulátor, aby se probudil a mohl vnímat, sedne si k počítači, aby mohl sbírat informace a pracovat, mezi tím si dá nějaké to jídlo, večer stoupne od počítače a poslouchá zvuky, co mu určí, jak budou fungovat sny a jakým způsobem bude fungovat a večer si vezme si nějaký ty sedativa, aby vůbec usnul, i když to vlastně už ani nebude potřebovat.

Úplně mi stačí, že musím jak čurák pít vodu z pet flašky a nemůžu se napít ani z potoka.

Ale asi v tom jsou lidi lidma. Láska, živočišný pudy, DNA, všechno jsme přechcali těma svýma alkoholama, kafíčkama, čokoládíčkama a tak dál. Není nám nic svatý, jenom ona společnost a její mravy, teda pokud nejsme alternovaní a nechceme už jenom fungovat a být z toho šťastní.

Ono poslouchat psychowalkman, dávat si LSD, nebo meditovat, a to za jakýmkoli účelem, není nic špatnýho, nebo dobrýho. Lidi jsou přemnožení a právě to, že někdo zkouší tamto a někdo něco jinýho je jediná cesta, jak poznat, co je lepší.

Každopádně mi psychowalkman nepřipadá jako "rozvoj", ale spíš jako "dálkový ovládání" ... teď chci spát, teď chci pracovat, teď chci myslet ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam