MITTRON: Tak podívej, např. letadla kdysi taky nebyla ozkoušená dokud se nezjistilo, že je to ta nejbezpečnější doprava vůbec. Ano jistě, má své kouzlo pojímat "své cesty" jako putování (životní i cestování), ale jak už jsem předeslala níže, není na to vždy čas (když Tě sužuje nějaká nemoc či porucha) a není to kolikrát ani tolik efektivní (ono trmácet se do Indie dva týdny stopem je celkem mazec).
Co se týče těch negativních dopadů. Ano, nikdo Ti nic nezaručí, ale to mi nezaručí ani v případě např. úpravy stravy (protože mohu zjistit, že mi chybí určité živiny a tudíž nefunguji nebo mám alergie, které Tě mohou v krajním případě zabít). Nese tonaprosto stejná rizika jako zkusit použít AVS a doufat, že se Ti nerozjede schizofrenie jako u LSD či jiným halucinogenů. Ta rizika tu jsou vždycky. A to, že to je prozkoušeno staletími nic nemění na tom, že každý z nás je jedinečný organismus, na který "ty návody" budou působit stejně.
Otázka peněz... Jasně, je to drahá technologie, ale cesta, např. do té Indie, za osvícením taky :o). Stejně jako bio potraviny, které si čtyřčlená rodina s průměrným příjmem asi taky nekoupí (kuře za 300,- je totiž fakt úlet). Pokud mluvíš o přirozenosti pak jsou i rostlinky bohů naprosto přirozené, neboť jsou užívány/uneužívány tisíce let a vedou stavy mysli k "nadpřirozenosti" a změnám. (Ale kdo by dnes měl stejný názor jako já... ? Když jsou ty "drogy" takové svinstvo.
Na Tvůj poslední odstavec budu reagovat takhto: Ačkoli se slovu "relativita" z mnoha důvodů bráním ze všech sil, musím jej užít... To co dříve bylo mimořádné je dnes běžné. Svět se kupředu valí obrovským tempem a my si nemůžeme dovolit zůstat stát na místě. Nemůžeme se vrátit do lůně přírody natrvalo, ač by si to mnozí z nás přáli (a já samosebou taky). Člověk se jako lidská bytost z přírody naproto vymanil. Jsme tvořeni kulturou a společností, ta je naší přirozeností. Jistě, nevylučuje to přírodu (tam je "společnost" také), ale do jisté míry nás právě ona kultura z ní vystrnadila. Dříve bylo nepřirozené nejíst maso, protože by bez něj nově vznikající rasa nemohla přežít, dnes... je to bráno jako přirozené a dokonce, odpusť mi ten výraz, "je to děsně in" (pro mne tedy NE). ... Ta relativita nás obklopuje a drží v hrsti... (bohužel nebo bohudík?)
Neříkám, že k objevování své osobnosti neužívám, řekněmě "klasických technik", ale nechci se kvůli prověřeností časem vrátit na stromy. Láká mne spojit klasické a moderní a proto také má otázka, jestli má někdo zkušenosti s AVS ve sloučení s "klasikou". :o)