• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYJemné a legální změny vědomí
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: Pro tebe to asi vhodná substance nebude...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KARCOOLKA: díky moc za report

100mg? to je pro tebe jak dlouhá lajna?
    To doporučené dávkování "až 5x denně" se týká rovnoměrného rozložení centimetrových lajniček během dne :) co může dělat užívání výrazně větších dávek nebo během kratší doby, to nevím. Vzhledem k tomu, že už to docela dost lidí od loňského jara ve vyšších dávkách testuje (a nedají si říct, ať si dávají menší;), a jsou ok, domnívala jsem se, že je to vcelku bezpečné. Díky moc za první report, že s tím může v kombinaci s dalšími látkami být problém.
    Ono je to logické, každej člověk je jinak zdravotně nastavenej, a určitá kombinace účinných látek s ním může udělat něco.
    Vynasnažím se rychle zjistit, jestli se dá obecně říct, čím to mohlo být.
    Každopádně upravím letáček, mělo by tam být varování, že užívání větších dávek a kombinace mohou přinést i rizika...
    KARCOOLKA
    KARCOOLKA --- ---
    add puškvorec:
    dala jsem si nedávno odhadem kolem 100 mg v rozmezí několika hodin. v tom cca 5 hodinovém rozmezí jsem měla taky 2 skleničky vína, jednu vodku s džusem a pár jointů. "jízda" začla kolem 22:30, přibližně ve 4:30 jsem omdlela v tramvaji cestou domů. byl to hrozný zážitek.
    záměrně nedělám žádný závěr. uvádím fakta, třeba to někomu pomůže se zorientovat.
    dále uvádím, že se mi nikdy nic podobnýho nestalo z vykalenosti, až teď s tím puškvorcem
    po vzpamatování jsem se i tak cítíla dost špatně, chtělo se mi příšerně spát a bolela mě hlava

dnes jsem po druhý zkusila šňupnout bez dalších jiných látek pro srovnání. i dnes jako v prvním případě, se naopak cítím unavenější než jsem byla a hrozně mě rozbolela hlava
    MION
    MION --- ---
    CONTINUITY: no já myslím že to ani tak zvláštní néni.. jelikož sme stát alkoholíků tak na něčem vydělávat musejí až budeme stát fetákuu,co užz trochu sme tak budou prodávat drogy. Myslím si že je jen otázkou času kdy se něco bude prodávat...jelikož si stát uvědomí že ted strácí na daních z droG.

ANNA: nezakážou ... by byyla zase revoluce jak před 20 lety.....
    ................................................................................................................................................................
    .................................................................................................................................................................
    Yá piVo hodně rád ♥♥♥♥♥
    ANNA
    ANNA --- ---
    CONTINUITY: krom působení na vědomí působí třeba i na ledvinky,) jenže to alkohol taky, žejo. akorát zakaž alkohol... metoda cukru a biče, nemůžeš otrokům sebrat všechno,)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: tim samozrejme nechci rict, ze by clovek mel byt chranen pred absintem, je dobre, ze u alkoholu clovek ma pravo na svobodne rozhodnuti....jen ze je trochu zvlastni, ze u latky prokazane takto nebezpecne je vse ok, a jine je nutno prisne regulovat.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ANNA: S tim thujonem v absintu je to velmi legracni ;), ono to obsahuje 80% alkoholu, uznavanyho smrtelne nebezpecnyho jedu s asi tisicem toxickych ucinku, navic v takovehle koncentraci se uzivatel zmasti nepredvidatelne rychle.....ale uzivatele je nutno chranit pred thujonem, kterej je pokud vim mirne halucinogenni cico ;)
    ANNA
    ANNA --- ---
    CONTINUITY: prostě dobře to řekl Paracelsus už před x sty lety: "V malém množství lék, ve velkém jed". a pochybuju, že byl první, nebo poslední, kdo na něco takového přišel.

na jednu stranu je dobré vědět o možných rizicích, na druhou stranu je dobré přibližně znát i jejich relevanci. lidi mají sklon být paranoidní a také vnímat odtrženě.
    pak bych mohla mít hrůzu, že se otrávím puškvorcem a zásadně ho odmítat, zatímco samotné prostředí, ve kterém žiju, je pro moje zdraví imho mnohem nebezpečnější. nemluvě o aspirinech v šuplíku,))

při širším pohledu mi přijde, že legislativa se v první řadě zaměřuje na látky, které mají potenciál silněji měnit vědomí (možná nechám stranou tzv. tvrdé drogy).
    například regulovaný obsah thujonu v absintu, že... (nebo salvia divinorum (u které navíc asi nikdo nezjistil, že by byla karcinogenní,)).)
    ale svým způsobem to vede k výchově uživatelů, kteří si to jen tak nemůžou koupit jako hotovku v obchodě,)) takže to má i svoje přednosti.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ANNA: to je mozny...zalezi asi taky na intenzite uzivani.
    zjistim presne
    sama jsem po nejakych dvou mesicich prirozene uzivani omezila, nektere dny si nedam vubec, nektere 1x, nektere vickrat, prijde mi ze se to reguluje samo
    ale to clovek asi musi byt k sobe relativne citlivej

Ano, presne tak to vidim s tou jedovatosti. Cokoliv muze ublizit pri nevhodnem pouziti.
    a co se tech pokusu tyce, hlavni pochybnost co mam je, ze pokud budes chtit prokazat "nebezpecnost" neceho a budes toho davat krysam strasne moc mg na kg nitrozilne 10x denne po dobu sesti mesicu....tak pravdepodobne u naproste vetsiny substanci tu toxicitu a karcinogenitu prokazes. A neda se pak ani rict, ze to neni pravda. Da se rict, ze je to "velka opatrnost".
    Bezne bych vyzkumum i verila, ale pokud jsou v tak prikrem rozporu s tisiciletou zkusenosti ajurvedy a dalsich medicinskych systemu...
    Ze by neco, co se tak dlouho uspesne pouziva k leceni, obsahovalo latku tak toxickou, ze musi byt uplne zakazana, mi prijde proste divne.

A ano, viz. nize, taky si myslim, ze pouzitelnost puskvorce k vyrobe a pribuznost beta asaronu s psychedeliky s tim mohou mit neco spolecneho.
    ANNA
    ANNA --- ---
    CONTINUITY: někdo říká, že by se puškvorec neměl užívat v kuse déle než cca 6 týdnů.

ovšem tohle je prostě vcelku normální věc, že spousta rostlin a potravy je ve velkém množství nebo v nevhodných kombinacích a příslušné citlivosti jedovatá... ať už jde o pelyněk, jalovec, černý bez, čokoládu, nebo třeba petržel,)))

krom toho lze z esenciálního oleje puškvorce vyrobit substanci nelegální, kdo ví, nakolik to hraje roli v prohibici...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: v tom vypoctu je tedy rec o indickem puskvorci s maximalnim obsahem beta asaronu

u ceskeho ocividne netreba resit
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: 80 kg cloveka ;)...usinam ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GAF: ahaaa, takze je to davkovani pro spotrebitele ;)

tak to je ok, to dava smysl.
    nevadi ze je to krysa ;)

uz jsem si chvili myslela, ze je rec o 0.05 mg v kilogramu potraviny, coz by byl velkej Ulet (to zni jak limit pro nejakej velmi prudkej jed...)

Ta davka tusis jestli je na den nebo jednorazova?
    I kdyby byla na den, tak si clovek cca tech 10 lajnicek puskvorce po 10 mg dovolit muze ;)) (max. denni davka pro 80mg cloveka 4 mg beta asaronu, obsah beta asaronu v 10mg cca 0,36 mg;) Mensi lide by si meli davat min ;))
    A pak je otazka, jak casto, resp. jak dlouho je to bezpecne uzivat.

A jinak, puskvorec spolu se safrolem a jeste necim toho typu byly koukam zakazany v roce, kdy vrcholil proces zakazovani psychedelik a boje proti jejich vyrobe. Je zajimave, ze jsou to substance tradicne pouzivane a povazovane za zdrave, a ze se obe daji pouzit jako prekurzory k vyrobe syntetickych psychedelik ;) Safrol byl podle wikipedie taktez podezrely z karcinogenity, ale neprokazalo se to. Kdo vi, jaky vliv na zavaznost podezreni melo to, ze se z nej vyrabi MDMA ;)
    A co kdyz byl puskvorec tak podezrely a je tak nutne pred nim chranit spotrebitele kvuli jeho asociaci s vodniky a carodejnicemi?;))

(Ted uz si delam trochu srandu, ale cetla jsem o mnoha pripadech, kdy vyzkumy a studie dopadly ruzne podle toho, kdo je platil a o co mu slo. FDA u mne neni nijak nezbytne objektivni instituci, existuje rada prikladu, kdy se zda, ze pracuje spise na komercni a spolecenskou objednavku, nez na zaklade zcela objektivni vedy...)
    GAF
    GAF --- ---
    CONTINUITY: jo, no, je to na ty krysy. Sakra, tak nevim, jestli to je k něčemu takhle. Zatim jsem toho víc nenašel. Tak třeba ještě pozdějš.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GAF: uz mi to zase neni jasne, myslela jsem napred, ze je to davkovani pro cloveka, ale ted nevim.
    GAF
    GAF --- ---
    CONTINUITY: o jo, co jsem tak pochopil, tak evropské druhy mají asi 3,5 procenta esenciálních olejů (silice) a v nich kolem 3-20 procent toho beta aseronu, takže asi maximálně 0,6 procenta celé váhy připadá na tuhle potencionálně nebezpečnou látku. A teď ještě jestli je to sušená hmota nebo čerstvá.

Indické druhy toho maj strašně moc - až 90 procent obsahu silice a americké druhy prý nemají často vůbec žádný.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YBUKO: ;))) pozice samozrejme zahrnuje moznost dalsiho rozvoje ;)))
    chichi, dam to normalne do Brigad ;o)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GAF: Diky moc za vsechno info :)), naprosto uzasna pomoc :)

Predchozi prispevek jsem smazla, protoze se mi nepodarilo vyjadrit uplne presne, co jsem chtela, jeste na tom zapracuju.

Kazdopadne to je vyborne, ze ted mame konkretni cislo :), z toho uz se da vypocitat bezpecna davka puskvorce ceskeho i indickeho, jen co zjistim prumerny obsahy :))
    GAF
    GAF --- ---
    CONTINUITY: je to obsah beta aseronu.
    GAF
    GAF --- ---
    Jo to asi jo, radši jsem to smazal.

Nicméně ty dva předchozí na představu, kolik asi a tady už přesně toxicita:

CONTINUITY -- > http://www.thegoodscentscompany.com/data/es1002331.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam