• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYJemné a legální změny vědomí
    BENKI
    BENKI --- ---
    JOHNY115: tak mne ani 20x bez tryskoveho zapalovace nefungovalo... jakoze neco clvoek pocitil, ale salvej si mne nikdy nevzala, kdyz jsem ji dostatecne nenazhavil ;-)
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    RAUDY: ja davam 10x extrakt salveje pri objemu asi 10x10x2mm, mne vzdycky stacil obyc bong a zapalovac nebo i sirky v nouzi ... zas tak bych tu metodu neresil
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    QWWERTY: ak vapík tak nejaký lepší, štandardné na ganju prý nefungujú, šalvia vyžaduje vyššiu teplotu. ale imho bong a tryskový zapalovač postačujú dostatočne.

a šalviu by som neradila do tohto auditka - jemné zmeny vedomia. určite teda záleží na sile dávky, ale ináč je to v podstate najsilnejšie psychedlikum :o)
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    I 5x funguje velmi silne. Srovnavani s travou je caste a velmi chybne. Salvej je specificka droga, kterou si casto nemuzes jen tak uzivat, jako jine halucinogeny nebo i cannabis. Vice informaci zde -> [ Salvia Divinorum ]
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    RAUDY: nejlíp sehnat vaporizér nebo aspoň bong
    extrakt kup aspoň 10x
    bez extraktu sem měl jenom takovej ten pocit mozku na vodě a dál sem odmítal pokračovat, ptže ta chuť není nic moc
    při 10x už se objevil psychedelickej stav

škoda, že sem zbytek (cca 0,5g) ztratil někde v Jáchymově na Cosmic holidays - doufam, že pokud to tu čte případný nálezce tak si to aspoň užil ;)
    RAUDY
    RAUDY --- ---
    Zdravím, nevím jistě zda můj dotaz patří do tohoto fóra.

Nemám žádné zkušenosti z šalvějí divotvornou pouze s trávou (tam jich mám zase až příliž), ale chtěl jsem se zeptat zdali se to dá kouřit + jaké účinky by to mělo smíchaný s trávou a co bych si měl koupit, poněvadž jsem na botanic.cz koukal na sušené listy, ale taky na nějakou 60x zesílenou verzi která by mě pravděpodobně asi zabila :)
    A tak se ptám zda-li je lepší pro začátek koupit pouze ty sušené listy, protže nevím jestli to něco dělá nebo ne.

Předem díky za odpověď.
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    INK_FLO: tady se to resilo http://www.salviasource.org/forum/general-talk/ecsphoria/?PHPSESSID=6dcf1d537db5652a3cd83226e9deb081 ... ve zkratce psali i autorovi aby z neho dostali co to je ... ten tvrdi ze to je uplne nova rostlina, kterou sam pojmenoval ... a zkusenosti tech lidi byli tusim nekdy celkem negativni, hodne se ruzbusilo srdce ... asi to bude jak rika CRUSHEER
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    INK_FLO: Pravdepodobne synteticke cannabinoidy jako JHW, CP nebo HU. Pokud ano, tak spice tu melo docela dost lidi a je to vcelku podobny, trva to dele.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    nemá někdo zkušenost s tímhle?....reporty různě od "skoro nic to nedělá" až po "skoro jako cannabis či šalvěj"...akorát je celkem podezřelý, že údajná aktivní složka má být bylina "nympha ecstatica" (už ten název že), která podle googlu neexistuje

http://botanic.cz/smartshop/cs/Ecsphoria/Default.aspx?data=bW9kdWxlPXdhcmUmaWRXYXJlPTIzOQ%3d%3d
    PEKY
    PEKY --- ---
    JOHNY115: tak nějak mi ta "síla vědomí" sedí k úrovni(míře) uzemnění člověka, zakořenění v těle, na Zemi, v tomto životě.. určitě se to podpořit dá - jsou to jednoduchý dechový cvičení..a otvírají dveře k pochopení vlastních energetických vzorců, charakterových struktur, obranných modelů..
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    chtěl by někdo Kratom, v podobě tinktury ? :)

je možnost objednat lahvičku, která obsahuje cca 4-6 dávek (podle toho, jak moc chcete být ;)
    měla jsem, je to velice velice mňam model

ovšem stojí 700,-, což je na mě moc.
    šli byste někdo na půlky nebo třetiny :)?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JOHNY115: Tělesnej stav s tím souvisí. To, jak vypadá a funguje tvoje tělo, je jedním z projevů té samé energie, která vytváří tvou psychiku...

Na úrovni těla to zároveň rozhodně můžeš ovlivnit. Když se o něj budeš dobře starat, aby bylo zdravé a silné, tvou stabilitu to rozhodně zvýší. Možná bys právě to mohl považovat za tu motivaci pro pohyb ;)...když se budeš víc hýbat, budeš víc v těle, a to věci prospěje. Chce to samozřejmě vhodným způsobem a přiměřeně.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JOHNY115: Díky, žes to vyslovil :)

Vím, o čem mluvíš, a ano, jsem přesvědčená že je to určitej druh reálný hodnoty "odolnosti" vědomí člověka.

Je to dáno mnoha věcmi. Do určité míry je to dáno konstitučně, tedy vrozené. Lidé určitého typu jsou k vlivům na vědomí citlivější než jiní lidé, a nejrozumnější, co mohou udělat, je uvědomit si to a zařídit se podle toho (tj. např. přijmout fakt, že některé hrubé vlivy pro ně jsou nebezpečné nebo nevhodné).

Ještě víc o tom ale podle mě rozhoduje to, jak moc jsi v rovnováze, vycentrovanej, uzemněnej. A to je o tom, jak žiješ a myslíš.

Doporučila bych ti ájurvédu, systém indické medicíny. Doporučuju pořád ;))), ale to proto, že je to fakt dobrá věc, a pro tohle fakt k věci.... Je to systém, který rozděluje lidi do typů, podle toho, jak moc se v nich projevují tři základní energie. Podle toho, která u tebe převládá, jsou pro tebe určité činnosti, substance, potraviny, podmínky, atd. spíš prospěšné nebo spíš destabilizující. Jednoduše, abys byl v rovnováze, potřebuješ podporovat to, čeho v sobě máš málo, a neposilovat ještě víc to, čeho už máš nadbytek....

Jsem na tom podobně jako ty s velmi výraznými reakcemi na některé věci, a učím se pozorovat, co, jak a proč, a zařídit se podle toho. Právě ájurvéda mi v tom nesmírně pomohla, ledacos, co se děje, začalo konečně dávat smysl :)

Co se týče té neodůvodněné amnézie po alkoholu, to může být příznak nějakého závažnějšího energetického problému. Na tvém místě bych se absolutně vyhnala alkoholu a vyhledala pomoc nějakého celostně orientovaného lékaře nebo terapeuta a také kvalifikovaného šamana. K tomuhle doporučení mám důvody, viz. případně pošta.

držím palce ve zkoumání a měnění :)
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    zdravim, nevim vubec kde se na to zeptat, tak se kdyztak omlouvam za OT ... ale napadla me takova vec ... je definovany neco jako sila vedomi ? nevim jak presne to popsat tak treba priklady ... napr. myslim si ze co se tyce alkoholu tak ztracim pamet mnohem drive nez ostatni, zpetne se dozvidam se sem se choval i docela normalne tj. ze sem snad nebyl tolik intoxikovany ... ale pamet nemam ... dal u salveje me staci dle meho odhadu na pomery docela mala davka na to abych mel vypadky pameti a vedomi ... taky se domnivam ze kdybych dostal ranu do hlavy tak mam vetsi sanci vypadku vedomi nez jini ... ackoliv sem jeste podobny uraz nezazil ... tak nejak proste tusim ze nejsem v realite vedomim moc pevne zakoreneny ... celkove sem i telesne pomalejsi, mam nizsi tlak, teplotu a slabou motivaci pro pohyb ... jestli to s tim muze nejak souviset ... ma tohle nejakej spojujici znak sily vedomi, udrzeni se vedomne v realite ci neco takovyho nebo sem neznalosti smichal vic veci dohromady ? :) popr. slo by to snad i nejak zlepsit/zesilit ?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GAF: myslím si, že v našem věku řešit učitelky na základce je trochu pasé. kdo si to uvědomuje a je dospělej, zodpovídá si za svou hlavu sám.
    GAF
    GAF --- ---
    CONTINUITY: jo, a takový ty lidi typu zapšklý učitelky na základce (dneska už se to asi moc nevídá), nevědomě to prosazujícíh na svojich žácích tim špatnym příkladem. Že jim to v hlavě jako vyměněj. Že ovládat se je dobrý. A přitom tim myslej jako "neprojevovat se, hlavně nemít svoje názory a svůj styl, nedělat jiné věci než co se přikáže, protože to je ovládat se atp.." Efektivně tim pak ničej schopnost člověka něco dokázat a odkážou ho do tupýho stáda.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GAF: pokud se člověk moc dlouho přehnaně přizpůsobuje a nechává si vnutit nějakou "ukázněnost", která nevychází z něho, může mít úplnej chaos v tom, kdo vlastně sám je a co chce, a potom je averze k těm slovům úplně pochopitelná a ze všeho nejdřív je potřeba začít se osvobozovat a zkoumat, kdo teda vlastně jsem......(to je taky názor z vlastní zkušenosti....)

sorry ostatním, lechce offtopic, takhle bych to nechala, kdyžtak dál v poště :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GAF: Pokud za tím chceš vidět potlačování, a nevidíš v těch slovech určitej pozitivní potenciál, možná o něco přicházíš.

tedy, to je osobní zkušenost
    Zjistila jsem za léta, že ta největší nesvoboda a potlačení všeho, co opravdu chci, vzniká, když odmítám ovládat ego a odkázat ho do patřičných mezí....

Tj. dovolím mu provozovat zvyky, který žerou energii a čas, dovolím mu lenost, dovolím mu sabotovat opravdu důležitý aktivity....výsledkem je nanicovatost a frustrace.....

Svoboda je pro mě stav, kdy můžu dělat to, co chce moje duše.... A cítit se na to dobře a mít na to sílu.

Naučit se to aspoň trošku rozlišovat mi trvalo moc moc dlouho.
    Ale musela jsem. Kdybych si dál myslela, že jsem svoje ego a nemůžu mu nic odepřít, už by mě jeho požadavky zabily.

................
    Ale zdá se, že ty myslíš něco jiného. Že ty myslíš situace, kdy naopak potlačuješ to, co chce tvoje skutečné já, kdy potlačuješ svoje touhy a potřeby a třeba se přizpůsobuješ vnucené vůli někoho jiného. To je samozřejmě problém a samozřejmě je dobré to nedělat.
    ......ale v tom člověku zase pomůže určitá vnitřní ukázněnost. Potřebuje vědět, co chce, aby se mohl vymezit i navenek.
    GAF
    GAF --- ---
    CONTINUITY: já když slyšim "ukáznit se" nebo "ovládat se" ve smyslu, že člověk v sobě něco potlačuje tak bych vraždil.

Minimálně to "nechávat zmizet" a "vytratit", to už je něco. Nebo ještě líp umět ovládat ve smyslu umět zacházet a používat a tvořit.

Ale tak to ty asi víš dobře, já jenom chtěl reagovat.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    QWWERTY: Ono jde popsat více než si myslíš. Ale vždy je to do určité míry nepřesné, nedokonalé, protože naše poznání jednoduše není úplné. Čím více se člověk pohybuje ve vědě, tím více má dojem, že navzdory všemu nevíme stále více, protože rozevíráme stále další a další oblasti, ke kterým právě nemáme ani nástroje, jak je prozkoumat. Jsme příliš omezení.

Byl u nás v pondělí Grygar. Měl tu přednášku. Padl tam dotaz, kolik vědců je věřících. Prý se to v podstatě pohybuje stále kolem 40%. A pochybuji, že jejich vírou je materialismus. ... Také hovořil o tom, že měl 4 roky marxismu, zatímco přírodovědci měli jen dva roky. Jejich učitel jim to vysvětlil tak, že zatímco přírodovědci jsou více na zemi a stačí jim dva roky marxismu, tak fyzici a matematici jsou pochybné existence, které potřebují výchovu mnohem tvrdší. I takto s vtipem se na to dá nahlížet.

Stačí mít dostatek fantazie a nebát se odpoutat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam